ANALYYSI – Paikalliset Bitcoin-ETF:t voivat joutua kamppailemaan tokenin houkuttelevuuden lisäämiseksi – Digital Transformation News

It’s believed that Bitcoin's short history has seen several dizzying rallies

Kryptoharrastajat ylistivät Yhdysvaltain bitcoin-pörssissä noteerattujen rahastojen hyväksyntää uuden omaisuusluokan syntymisenä, mutta tunnetun myrskyisän kryptovaluutan hyväksynnän laajentaminen sen todellisten uskovien ulkopuolelle voi osoittautua haastavaksi. Kymmenen vuotta valmistuneet ETF:t tarjoavat sijoittajille pääsyn bitcoinin spot-hintoihin välttäen riskit, jotka liittyvät bitcoinin pitämiseen suoraan digitaalisessa lompakossa, aina hakkeroinnista kryptopörssien petolliseen toimintaan.

Arviot todennäköisistä ensimmäisen vuoden tulovirroista vaihtelevat suuresti, 5 miljardista 100 miljardiin dollariin. Jotkut markkinaosapuolet ovat vertailleet tuotteita SPDR Gold Shares ETF:ään, joka antoi paljon laajemmalle sijoittajajoukolle pääsyn jalometalliin, kun se lanseerattiin vuonna 2004 ja keräsi yli miljardi dollaria kolmen ensimmäisen kaupankäyntipäivän aikana. Useiden 11 hyväksytystä ETF:stä odotetaan alkavan kaupankäynnin torstaiaamuna. Cathie Wood, Ark Investmentsin perustaja, kutsui sitä ”todella uudeksi omaisuusluokiksi”.

Yhden Securities and Exchange Commissionin hyväksymistä ETF:istä on suunnitellut Ark yhdessä 21Sharesin, digitaalisten omaisuuserien sijoitusyhtiön kanssa, joka jo ylläpitää krypto-ETF:ää Britanniassa. ”Emme ajattele niinkään voiton maksimoimista, vaan sitä, että yhä useammat ihmiset pääsevät käsiksi mielestämme uuteen omaisuusluokkaan”, sanoi Wood, joka teki nimensä luomalla aktiivisesti hallinnoituja ETF-rahastoja, jotka panostavat niin sanotuille häiritseville teknologioille sähköajoneuvoista bitcoin-kauppaan. Se, ansaitsevatko uudet ETF:t bitcoinille paikan perinteisempien omaisuusluokkien, kuten osakkeiden, joukkovelkakirjalainojen ja hyödykkeiden rinnalla, voi hyvinkin riippua siitä, kuinka menestyvä Wood ja muut liikkeeseenlaskijat – mukaan lukien BlackRock, Fidelity ja Van Eck – auttavat laajempaa sijoitusyhteisöä selviytymään. sen varovaisuus riskitekijöistä, jotka vievät kymmeniä sivuja kunkin ETF:n viranomaisasiakirjoissa.

Bitcoinin lyhyen historian aikana on nähty useita huimaavia mielenosoituksia, joita on seurannut jyrkkiä pudotuksia laskukausien keskellä, joita joskus kutsutaan ”crypto-talveksi”. Skandaalit, kuten kryptopörssin FTX:n romahdus vuonna 2022, ovat myös lisänneet sijoittajien varovaisuutta, vaikka kannattajat ovat sanoneet, että osa riskeistä voitaisiin pienentää tiukasti säännellyissä pörsseissä noteerattujen ETF-rahastojen avulla. Tämä epävakaus on lisännyt niiden houkuttelevuutta ensisijaisesti spekulatiivisina sijoituksina, vaikka ne luotiin alun perin vaihtoehtona hallitusten perustamille ja tukemille fiat-valuutoille.

Bitcoinilla, joka syntyi vuonna 2008, on paljon lyhyempi historia kuin muilla omaisuusluokilla, jotka ovat synnyttäneet villisti menestyviä ETF:itä, kuten kultaa. Tämän vuoksi sijoittajien on vaikea määrittää, kuinka se käy kauppaa useiden suhdanteiden aikana. Varallisuuden- ja omaisuudenhoitajia neuvovan fintech-yrityksen Markov Processes Internationalin puheenjohtaja Jeff Schwartz veti rinnakkaisuuden bitcoinin ja kehittyvien markkinoiden ja hyödykkeiden välille, jotka ovat kaksi omaisuusluokkaa, jotka nousivat sijoittajien salkkuihin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa.

”Useimmat sijoittajat ymmärsivät nämä omaisuusluokat paljon paremmin kuin bitcoin”, Schwartz sanoi. Siitä huolimatta ”määrärahat rajattiin varovaisuudesta (silloin) erittäin alhaiselle tasolle.” Monet odottavat, että suurin osa sijoittajayhteisöstä seuraa esimerkkiä ja tekee vain alustavia ryöstöjä bitcoin-ETF:ihin. Mutta pienetkin allokaatiot laajan sijoittajajoukon kesken voivat nostaa sisäänvirtauksia miljardeihin: Standard Chartered -analyytikot sanoivat tällä viikolla, että ETF:t voivat nostaa 50–100 miljardia dollaria pelkästään tänä vuonna, mikä saattaa nostaa bitcoinin hinnan jopa 100 000 dollariin.

”Kinnostuksesta kryptomarkkinoita kohtaan huolimatta sijoittajat eivät kohdista merkittävää osaa salkuistaan ​​kryptoihin”, sanoi Ruslan Lienkha, fintech-alustan YouHodlerin markkinajohtaja. Mutta ”jopa pieni prosenttiosuus erityisesti institutionaalisten sijoittajien salkusta voi lisätä kryptomarkkinoiden arvoa.” 1 % tai 2 % salkusta kohdentamalla bitcoin-ETF:itä ”ei pitäisi aiheuttaa liikaa ongelmia tai liian suurta riskiä” monille sijoittajille, sanoi Sandy Kaul, Franklin Templetonin digitaalisten omaisuuserien ja alan neuvontapalveluiden johtaja. Hän lisäsi, että sijoittajat kaipaavat jotain uutta, koska ”he ovat huolissaan kiinteistöistä, epävarmoja joukkovelkakirjoista ja osakkeista”.

Bitcoinin kannattajat omaisuusluokkana viittaavat myös toiseen paljon mainostettuun ominaisuuteen: sen rajalliseen tarjontaan. 21 miljoonan bitcoinin tarjonnan odotetaan olevan täysin louhittu vuoteen 2140 mennessä, mikä tekee bitcoinista teoriassa vastustuskykyisen inflaatiolle, jonka jotkut sijoittajat myös pitävät kullalla. ”Bitcoin on todella ei-inflaatioomaisuus”, Invescon analyytikot, yksi ETF:n hyväksynnän saaneista yrityksistä keskiviikkona, sanoivat viime vuoden raportissaan. Sijoitusnäkemykset Bitcoinista keskittyvät usein tämän niukkuuden ajatukseen. Silti saattaa vaatia paljon vakuuttamista, jotta epäilijöiden, kuten Robert Arnottin, omaisuudenhoitaja- ja konsulttiyritys Research Affiliates -yrityksen perustaja ja puheenjohtaja, mielen muuttaminen.

”Bitcoin ei ole omaisuus; se ei ole edes kuin valuutta”, sanoi Arnott, joka on tutkinut varojen allokoinnin kehitystä ja pitää bitcoinia lähempänä sijoituksia, kuten taidetta ja viiniä osakkeiden ja joukkovelkakirjojen sijaan. ”Pidän sitä spekulatiivisena ajoneuvona”, hän sanoi. ”Spekulatiivisissa ajoneuvoissa ei ole mitään vikaa”, kunhan sijoittajat ymmärtävät, mihin he ovat ryhtymässä, Arnott lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit