Bharti Group tuki Eutelsat Communicationsin listoja Lontoon pörssissä

stock market (2)

Bharti Groupin tukema Eutelsat Communications listautui Lontoon pörssiin, yhtiö kertoi perjantaina.

Tämä on toinen pörssi Euronext Paris -pörssin jälkeen, jossa se on jo listattu.

”Eutelsat Communicationsilla on ilo ilmoittaa, että sen koko osakepääoma on tänään otettu Financial Conduct Authorityn virallisen listan standardisegmenttiin ja kaupankäynnin kohteeksi Lontoon pörssin (LSE) listattujen arvopapereiden päämarkkinoilla. ticker-symboli: ETL”, yhtiö sanoi lausunnossaan.

Kehitys on seurausta sen jälkeen, kun Eutelsat Communications saattoi päätökseen fuusion OneWebin kanssa ja loi maailman ensimmäisen geostationaarisen matalan maan kiertoradan (GEO-LEO) satelliittiavaruusyhteysyrityksen.

”Eutelsat kuuluu rajoitettuun joukkoon listattuja osakkeita, jotka tarjoavat altistumista nopeasti kasvavalle avaruussektorille. Pääsymme Lontoon pörssiin tarjoaa mahdollisuuden laajemmalle osalle sijoittajia ja osakkeenomistajia osallistua jännittävälle matkallemme”, Eutelsatin toimitusjohtaja Eva Berneke sanoi.

Yhdistyneen yrityksen pääkonttori sijaitsee Pariisissa, ja sen suurin osakkeenomistaja on Bharti Enterprises 21,2 prosentin osuudella.

Sunil Bharti Mittal on varapuheenjohtaja (yhteispuheenjohtaja), ja Shravin Bharti Mittal, joka johti OneWeb-investointia ja otti sen pois luvusta 11, on Bhartin johtaja Eutelsatin hallituksen johtajana.

Akhil Gupta jatkaa johtajana OneWebin hallituksessa, joka on nyt 100-prosenttinen Eutelsatin tytäryhtiö.

Sulautumisen jälkeen Eutelsat Groupilla on käytössään 37 geostationaarisen satelliitin laivasto ja yli 600 satelliitista koostuva Low Earth Orbit (LEO) -konstellaatio.

Samankaltaiset artikkelit