Kuinka NPS-sijoittaminen tarjoaa parhaan kahdesta maailmasta: verosäästön ja varallisuuden luomisen?

NPS Diwas 2023

Sinun ei todennäköisesti tarvitse huolehtia eläkkeestäsi, jos olet syntynyt hopealusikan kanssa. Mutta jos olet itse tehnyt henkilö, sijoitussalkkusi on epätäydellinen ilman kansallista eläkejärjestelmää (NPS).

Keskushallitus otti käyttöön NPS:n auttaakseen ihmisiä saamaan tuloja eläkkeiden muodossa eläketarpeidensa hoitamiseen. Eläkerahastojen sääntely- ja kehitysviranomainen (PFRDA) säätelee ja hallinnoi NPS:ää vuoden 2013 PFRDA-lain mukaisesti.

Tästä syystä NPS on hyvä sinulle.

NPS tarjoaa sekä verosäästöjä että varallisuuden luomismahdollisuuksia.

NPS tarjoaa tuloverolain 80C §:n mukaisia ​​veroetuja. Tilaaja voi vaatia jopa Rs:n vähennystä. 1,5 lakh vuodessa NPS Tier-I -tilille suoritetuista maksuista. Tämä vähennys voi auttaa vähentämään verotettavaa tuloa ja siten verovelvollisuutta.

Lisävähennys pykälän 80CCD (1B) mukaisesti: Pykälän 80C vähennyksen lisäksi NPS tarjoaa myös yksinomaisen vähennyksen, joka on enintään Rs. 50 000 pykälän 80CCD (1B) mukaisesti. Tämä ylimääräinen vähennys on merkittävä verosäästöetu NPS-sijoittajille.

Lisäksi enintään 10 %:n vähennys peruspalkasta pykälän 80 CCD (2) mukaisesti, jos työnantaja tekee vähennyksen NPS:n mukaisten yritysten työntekijöiden palkasta. Tämän vähennyksen enimmäismäärä on Rs. 7,5 lakia.

Verovapaus kaikissa vaiheissa: Vaikka tilaajat voivat hakea verovähennyksiä NPS-maksuista edellä mainituissa kohdissa kuvatulla tavalla, peruutus (jopa 60 %) on myös verovapaata, joten NPS on Exempt-Exeppt-Exempt (EEE) -luokan tuote .

Sopii sekä vanhaan että uuteen yritysten työntekijöiden verotusjärjestelmään. Vain NPS-investoinnit palkanvähennyksillä (80 CCD (2)) ovat käytettävissä uudessa verojärjestelmässä.

Market-Linked Returns: NPS antaa sijoittajille mahdollisuuden valita useista sijoitusvaihtoehdoista, mukaan lukien osakkeet (E), yrityslainat (C), valtion arvopaperit (G) ja vaihtoehtoiset omaisuuserät (A). Tämän joustavuuden ansiosta sijoittajat voivat räätälöidä NPS-salkkunsa riskinsietokykynsä ja sijoitustavoitteidensa perusteella. Osakekomponentti voi tarjota potentiaalia korkeampaan tuottoon pitkällä aikavälillä.

NPS-tilaaja voi halutessaan lisätä tai vähentää osakeosuuttaan (enintään 75 %:n osuus NPS Tier 1 -tilistä). Tilaaja voi myös sijoittaa jopa 100 % osakeohjelmaan NPS Tier 2 -tilillä, mutta ilman yllä mainittuja verokannustimia.

NPS on eläkesäästöväline. Se kannustaa pitkäaikaiseen varallisuuden kertymiseen. Tämä pitkän aikavälin horisontti voi auttaa luomaan merkittävän eläkkeelle jäämisen. NPS:ään sijoittamalla voit hyötyä yhdistämisen tehosta pitkällä aikavälillä. Kun maksut kasvavat ajan mittaan ja tuottavat tuottoa, yhdistävä vaikutus voi parantaa merkittävästi sijoituksesi arvoa ja auttaa luomaan huomattavaa varallisuutta eläkkeelle siirtymistä varten.

NPS:ään sijoittaminen talouden nousu- ja laskusuhdanteiden aikana (pääomamarkkinat sekä osake- että korkotulot) voi olla hyödyllistä intialaiselle sijoittajalle monella tapaa – se voi tarjota suurta joustavuutta salkun hajauttamisessa, alentaa verovelkoja ja auttaa pysymään systemaattisesti eläke- ja eläketavoitteiden tiellä. Se on myös luultavasti edullisin taloudellinen säästöväline, joka on saatavilla kaikkialla maailmassa, ja se on siirrettävissä työpaikkojen tai paikkojen välillä.

Samankaltaiset artikkelit