Cryptoverse: ”Se on veitsitaistelu”, kun kauppiaat saavat tokenisoinnin

The market cap of tokenised public securities is 5 million, according to Dune Analytics

Bitcoin? Se on vähän vanha hattu, sanoo joukko kryptosijoittajia, jotka lyövät vetoa blockchain-teknologiasta, joka puhaltaa uutta elämää perinteisiin omaisuuseriin. Kun kryptovalvontahinnat näkivät ennen seuraavaa käännettä, ”tokenisoinnin” markkinat – lohkoketjupohjaisten digitaalisten tokenien liikkeeseenlasku, jotka edustavat omaisuutta joukkovelkakirjoista osakkeisiin ja kiinteistöihin – voivat vihdoin saavuttaa kriittisen massan.

Suuret rahoitusyhtiöt, kuten London Stock Exchange Group, WisdomTree ja Mirae Asset Securities, ovat joko sijoittaneet token-kaupankäynti- ja sijoitusalustoihin viimeisen vuoden aikana tai neuvottelevat niiden kehittämisestä. Muut, kuten Franklin Templeton, UBS Asset Management ja ABN Amro, ovat julkaisseet tokenisoituja versioita omaisuudesta, kuten rahamarkkinarahastoista ja vihreistä joukkovelkakirjoista. Yli kolmasosa yhdysvaltalaisista institutionaalisista sijoittajista ja lähes kaksi kolmasosaa varakkaista sijoittajista aikoo sijoittaa tokenoituihin omaisuuseriin tänä tai ensi vuonna, EY-Parthenonin vuonna 2000 tekemän kahden, yhteensä yli 300 pelaajan tutkimuksen mukaan. Saattaa.

Lohkoketjuyhtiö Polygon Labsin institutionaalisen pääoman globaalin johtajan Colin Butlerin mukaan se tarjoaa säästöjä transaktiokustannuksissa, jotka kiertävät suuria sijoittajia. ”Tällä hetkellä käydään veitsitaistelua markkinaosuuksista ja voitoista, joten nämä kustannusten alentamisideat ovat erittäin tehokkaita”, hän sanoi ja lisäsi, että laitokset olivat tutkineet tokenisointia vuosia ja heidän on nyt helpompi käynnistää projekteja.

Tukijat sanovat, että tokenisointi tarjoaa perinteiselle rahoitukselle avoimempaa kaupankäyntiä, lisää likviditeettiä sekä vähentää kustannuksia ja maksuaikoja automatisoimalla prosesseja älykkäillä sopimuksilla – lohkoketjupohjaisilla kovenantilla, jotka selviävät automaattisesti. Toisaalta kriitikot osoittavat suuria aukkoja kaupankäynnin infrastruktuurissa, yhtenäisen maailmanlaajuisen sääntelyn puutetta ja edelleen rajoitettua vetovoimaa sijoittajien kanssa. Tokenoitujen perinteisten omaisuuserien todellinen liikkeeseenlasku ja arvo on todellakin pieni.

Tokenoitujen julkisten arvopaperien markkina-arvo on Dune Analyticsin tietojen mukaan 345 miljoonaa dollaria, mikä on siivu 1 biljoonaa laajemmista kryptovaluuttamarkkinoista. Nämä rahakkeet ovat kasvaneet 2,3 prosenttia viimeisten 30 päivän aikana, mikä on jäljessä bitcoinin noin 10 prosentin noususta samana ajanjaksona. Jotkut näkevät kuitenkin suuremman tulevaisuuden; Northern Trustin ja HSBC:n yhteisessä raportissa aiemmin tänä vuonna arvioitiin, että 5–10 prosenttia kaikesta omaisuudesta olisi digitaalista vuoteen 2030 mennessä.

Vaikka ajatus tokenisoinnista on ollut olemassa lähes yhtä kauan kuin bitcoin, aloittelevat markkinat eivät ole herättäneet paljon hypeä. Jotkut markkinatoimijat näkevät nyt merkittäviä edistysaskeleita. ”Uskon, että tämä aika on erilainen, suurelta osin siksi, että nyt näet korkean tason sisäänostoja suurilta yrityksiltä”, sanoi Morgan Krupetsky, Ava Labsin instituutioiden ja pääomamarkkinoiden johtaja.

Esteitä on edelleen, ja markkinaosapuolet ovat myös huomauttaneet muun muassa suurten kauppapoolien tarpeesta. Jotkut ovat kuitenkin optimistisia. ”Tulevaisuudessa ihmiset toivovat parempaa verkostovaikutusta, jossa useammat yritykset ottavat käyttöön samoja alustoja, jotta omaisuuserien kauppa käy helpommin”, sanoi Doug Schwenk, Digital Asset Researchin toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit