Harvat rahastosijoittajat ovat tietoisia tästä tärkeästä työkalusta, joka voi suojata heitä tappioilta: Kysely

mutual fund investment risk

Intia on nähnyt ennennäkemättömän kasvun sijoitusrahastoihin sijoittavien sijoittajien määrässä viimeisen vuosikymmenen aikana. AMFI:n tietojen mukaan Indian Mutual Fund Industryn AUM on kuusinkertaistunut 7,66 biljoonasta rupiasta 31. elokuuta 2013 46,63 biljoonaan rupiaan 31. elokuuta 2023. Folioiden kokonaismäärä 31. elokuuta 2023 oli 15 420 miljoonaa euroa. .

Lisäksi kesäkuusta 2018 kesäkuuhun 2023 uusia folioita lisättiin keskimäärin 12,42 lakh tiliä kuukaudessa. Vaikka nämä tietopisteet osoittavat, että erityisesti Intian sijoitusrahastoalalla on valtava kasvupotentiaali, monet sijoittajat eivät ole tietoisia tärkeästä työkalusta, joka voi auttaa heitä välttämään tappioita.

Tämä työkalu, Risk-O-Meter, auttaa ymmärtämään rahaston riskiä ja antaa sijoittajille mahdollisuuden tehdä tietoisia päätöksiä riskinottohalunsa perusteella.

Axis Mutual Fundin kyselyssä kuitenkin kävi ilmi, että 61 % vastaajista ei ollut tietoinen siitä, mitä riski-o-mittari tarkoittaa. Lisäksi vain 16 % kaikista vastaajista, jotka tiesivät riskimittarin ja että se osoitti rahastoriskiä, ​​väitti tarkistavansa riskimittarin ennen sijoituksen tekemistä. Hieman valoisampi puoli kuitenkin oli, että 66 % sijoittajista mainitsi, että he haluaisivat ymmärtää enemmän riskimittarista ja sen merkityksestä tietoisten päätösten tekemisessä.

Yli 1700 Axis Mutual Fund -sijoittajaa eri puolilla maata suorittanut tutkimus on paljastanut useita mielenkiintoisia malleja:

  • Sääntelyviranomaisten, rahastoyhtiöiden ja jakelijoiden tietoisuuden kannustamana sijoittajat ovat ymmärtäneet, että on tärkeää sijoittaa kovalla työllä ansaitut rahansa arvostaakseen niitä, ja yksi yhä suosituimmista sijoitustavoista on sijoitusrahastot.
  • Kuitenkin 59 % sijoittajista pitää aiempaa tuottoa yhtenä tärkeimmistä sijoitusrahastosijoittamisen vertailuarvoista.
  • Usein, pääasiassa markkinamelun vaikutuksesta, sijoittajat pyrkivät lunastamaan sijoituksensa, vaikka he ovat tietoisia pitkän aikavälin sijoittamisen tärkeydestä ja yhdistämisen voimasta.
  • AMFI:n tietojen mukaan osakesijoittajista 22,2 % pysyy sijoittuna 12-24 kuukautta ja yhteensä 48,7 % osakesijoittajista lunastaa salkkunsa kahdessa vuodessa tai sitä lyhyemmässä ajassa.
  • Vaikka 89 % sijoittajista uskoo, että ”riskinottohalun” ymmärtäminen vaikuttaa oikean sijoitusrahaston valinnassa, vain 27 % sijoittajista kertoi ottaneensa riskinottohalunsa huomioon ennen sijoittamista.
  • Itse asiassa kysely paljastaa, että 53% sijoittajista ei ole kovin luottavainen henkilökohtaiseen riskinarviointiin rahastoa valitessaan. Tutkimusraportin mukaan on välttämätöntä ymmärtää, että jokaisella sijoittajalla on erilainen riskinottohalu hänen sijoitusprofiilinsa, taloudellisen tavoitteensa ja tarpeidensa mukaan.
  • Lisäksi investoinnit ovat edelleen suurelta osin ”käyttäytymisen” vaikutteita, mikä tekee tästä asenteesta vieläkin tärkeämpää muotoilla tietoinen, koulutettu ja tietoinen taitokokonaisuus.

Axis AMC:n tietohallintojohtaja Ashish Gupta kommentoi kyselyn tuloksia: ”Sijoittamisen tarkoituksena on navigoida epävarmuustekijöiden läpi ja pysyä sitoutuneena sijoitusmatkalle. Vaikka sijoittajien virta markkinoilla on nykyään lisääntynyt, keskustelut ”riskistä” ja ”riskinhalusta” ovat parhaimmillaankin vähäisiä. Positiivisena on kuitenkin se, että raportin tulokset osoittavat, että sijoittajat haluavat ymmärtää enemmän riskimittarin ja riskiprofiilin käsitteistä.

B. Gopkumar, MD & CEO, Axis AMC sanoi: ”Sijoitusrahastoala on tänään mielenkiintoisessa käännekohdassa, jota korostavat sijoittajien lisääntyvä virta kyseiseen kategoriaan. Samalla kun jatkamme kasvua toimialana, meidän vastuullamme on myös mahdollistaa sijoittajien tietoisten sijoituspäätösten tekeminen. Tätä tarkoitusta varten tämä kysely tehtiin saadakseen näkemyksiä sijoittajien käsityksestä riskeistä ja tietoisuudesta sijoittajien käytettävissä olevista työkaluista rahastosijoituksiin liittyvien riskien arvioimiseksi.

Samankaltaiset artikkelit