Luottokorttien kulutus kasvoi ennätysmäiseksi Intiassa stressin merkkinä

Poonawalla Fincorp, Poonawalla Fincorp credit card, Poonawalla Fincorp indusindbank ties,

Intialaisten luottokorttikulut nousivat ennätyslukemiin, mikä herätti huolta mahdollisista laiminlyönneistä, kun velkaantuneet kotitaloudet lisäsivät lainanottoaan ennen tässä kuussa alkanutta juhlakautta. Korteilla siirretty summa nousi kaikkien aikojen ennätykselliseen 1,48 biljoonaan rupiaa (17,8 miljardia dollaria) elokuussa, kun se oli heinäkuussa 1,45 biljoonaa rupiaa Intian keskuspankin uusimpien tietojen mukaan. Kulutushuippu on linjassa intialaisten kasvavan velkaantumisen ja säästöjen vähenemisen kanssa ja voi viitata kasvavaan stressiin tulojen pysähtyessä.

Kortin kulutus ”osoittaa, että ihmiset lainaavat kuluttaakseen”, sanoo L&T Financen konsernipääekonomisti Rupa Rege Nitsure. ”Koska luottokorttilainat ovat vakuudettomia, on olemassa suuri maksuhäiriöriski”, varsinkin jos talouskasvu hidastuu myöhemmin vuoden aikana.

Kulutuksen kasvu viittaa myös lainanantajien aggressiiviseen vähittäiskauppaan 1,4 miljardin asukkaan alipankkimarkkinoilla. Pandemian jälkeen pankit ovat laajentaneet tasettaan pääasiassa rahoittamalla yksityishenkilöitä, kun taas yritysten luottokysyntä on hieman viivästynyt.

Ennätysalhaiset korot, joita tarjotaan patoutunutta kysyntää varten, ovat saaneet pankkien vähittäisluottosalkun kaksinkertaistumaan vuoden 2019 ja nyt välillä, mikä on herättänyt huolta poliittisten päättäjien keskuudessa.

Samankaltaiset artikkelit