Deutsche Bank, SC Ventures saattoi päätökseen ensimmäisen digitaalisen valuutansiirron ja -vaihdon Universal Digital Payments Networkissa – Pankki- ja rahoitusuutisia

Deutsche Bank, SC Ventures, Standard Chartered Bank, fintech, digital currency, Universal Digital Payments Network, user interface, Digital Currency, World Economic Forum, payments infrastructure, financial landscape

Standard Chartered Bank innovaatio-, fintech- ja ventures-osastonsa kautta Singaporen SC Ventures ja Deutsche Bank Saksassa ilmoittivat, että nämä kaksi rahoituslaitosta ovat saaneet päätökseen ensimmäisen UDPN (Universal Digital Payments Network) -konseptin (PoC) proof-of-conceptin (PoC). aika ketjun siirto ja swap-testitapahtumat USDC- ja EURS-stabiilien kolikoiden välillä UDPN-infrastruktuurissa.

Osana tätä ensimmäistä PoC:ta SC Ventures perusti kehitysympäristön ja hyödynsi UDPN SDK:ita ja API:ita luodakseen hajautettuja identiteettejä ja linkitettyjä digitaalisia valuuttalompakoita. Saatuaan käyttöönoton päätökseen SC Ventures aloitti useita synteettisten USDC:n ja EURS:n siirtoja ja vaihtoja Deutsche Bankin digitaalisiin valuuttalompakoihin. Nämä tapahtumat allekirjoitettiin SC Venturesin yksityisellä avaimella, suoritettiin reaaliajassa ja näkyivät julkisessa EtherScanissa (etherscan.io).

Samanaikaisesti Deutsche Bank aloitti useita siirtoja ja vaihtoja SC Venturesin digitaalisille valuuttatileille graafisen käyttöliittymän (UI) kautta, joka oli integroitu heidän omaan UDPN-ympäristöönsä. Molemmat rahoituslaitokset luottivat UDPN-liiketoimintasolmuihin yhteyden muodostamisessa UDPN-luvan saaneeseen DLT-konsensusverkkoon. Maksusanomat suoritettiin kahden tapahtumasolmun kautta, joista toinen tukee USDC-tapahtumia ja toinen EURS-tapahtumia.

Ensimmäinen 12 PoC:n sarjasta, Digital Currency Transfer ja Swap PoC, toteutettiin useiden viikkojen aikana näyttämään, kuinka UDPN ratkaisee rajat ylittävien maksujen yhteentoimivuuden haasteen. Keskuspankin digitaaliseen valuuttaan (CBDC), digitaaliseen omaisuuteen, avainten säilytykseen, vaatimustenmukaisuuteen ja muihin asiaan liittyviin aiheisiin liittyvää oppimista keskusteltiin ja dokumentoitiin PoC:n aikana. PoC:lla on keskeinen rooli UDPN:n menestyksen muovaamisessa ja se edistää sidosryhmien välistä ymmärrystä ja yhteistyötä. Rahoituslaitosten ja teknologian osallistujien tiedon jakaminen ja panos auttavat varmistamaan saumattoman toimivuuden ja suorituskyvyn kaupallistamisen yhteydessä vuoden 2023 lopulla.

Davosissa tammikuussa World Economic Forumin viikolla julkistettu UDPN on hajautettuun pääkirjatekniikkaan (DLT) perustuva viestintärunko, joka tarjoaa yhteentoimivuuden nopeasti kasvavan säänneltyjen stablecoinien ja CBDC-kolikoiden välillä mahdollistaen saumattoman liitettävyyden minkä tahansa yrityksen IT-järjestelmän ja säännellyn digitaalisen välillä. valuutat. Verkoston kehittämiseen osallistuivat globaali IT-suunnittelu- ja -ratkaisutoimittaja GFT, hajautettu pilviinfrastruktuuriyhtiö Red Date Technology ja tason 1 rahoituspalvelujen tarjoajat. UDPN Alliancella on tällä hetkellä käynnissä 12 PoC-sarjaa useiden maailmanlaajuisten pankkien, teknologiayritysten ja maksupalveluntarjoajien kanssa, joiden avulla osallistujat voivat tutkia erilaisia ​​käyttötapauksia ja skenaarioita.

UDPN Alliance uskoo, että rahan tulevaisuus on digitaalinen, suvereeni ja säännelty – mutta laajalti tunnustetaan, että suuri osa nykyisestä maksuinfrastruktuurista on analogista, pirstoutunutta ja kallista. Digitaalinen raha tekee rajat ylittävistä liiketoimista yksinkertaisempaa, halvempaa ja nopeampaa. UDPN on yhdyskäytävä yrityksille ja rahoituslaitoksille, jotka voivat käyttää säänneltyjä digitaalisia valuuttoja rajat ylittävissä liiketoimissa monenlaisissa käyttötapauksissa.

Yli vuoden kestäneen prototyyppikehityksen jälkeen UDPN-hiekkalaatikkoympäristö lanseerattiin heinäkuussa 2022, jotta osallistujat voivat tutkia käyttötapauksia stabiilien kolikoiden, tokenisoinnin, vaatimustenmukaisuuden, maksuyhdyskäytävien, CBDC-kierron ja universaalien lompakkointegraatioiden ympärillä kaupallisessa ja säännellyssä ympäristössä.

Thorsten Neumann, SC Venturesin teknologiajohtaja, sanoi: ”Olemme iloisia saadessamme osallistua ensimmäiseen alan pilottiin UDPN-alustalla. Tämä aloite kokoaa alan yhteen tunnistamaan mahdollisuuksia avata taloudellista arvoa uusilla digitaalisilla valuutoilla. Tokenoiduista valuuttamuodoista tulee väistämättä osa uutta rahoitusmaisemaa. Rahoituspalveluntarjoajilla ja fintech-yrityksillä on hyvät mahdollisuudet kokeilla stabiileja kolikoita ja CBDC:n käyttötapauksia, jotka hyötyvät ketjun sisäisten transaktioiden lopullisuudesta.

Rafael Otero, Deutsche’s Corporate Bank -divisioonan CTO & CPO, sanoi: ”Deutsche Bankille UDPN-alustan alan pilotti on tilaisuus tutkia ja tutkia, kuinka voimme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua aktiivisesti hajautettuun tulevaisuuden globaaliin talouteen ja hyötyä. sovelluksista, jotka on rakennettu verkon päälle. Tämä on seuraava looginen askel rahoitustransaktioiden kehityksessä.”

Samankaltaiset artikkelit