RBI:n muutokset parantavat kortinkäyttäjien tietosuojaa – Banking & Finance News

rbi, credit card users, credit cards, debit cards, card payments

Intian keskuspankin (RBI) äskettäiset muutokset pankki- ja luottokorttien myöntämistä koskeviin ohjeisiin lisäävät asiakkaiden tietosuojaa. Ohjeiden mukaan yhteisbrändättyjen kumppanien on näytettävä tiedot asiakkaalle tallentamatta niitä. Heillä ei ole pääsyä asiakastietoihin, koska ne välitetään salatussa muodossa. Aiemmin yhteisbrändätyille kumppaneille ei ollut selkeitä asiakastietojen tallentamiseen liittyviä rajoituksia.

”Tiedot välitetään salatussa muodossa ja ne ovat vain käyttäjien nähtävissä. Tiedot näytetään API:iden (sovellusohjelmointirajapintojen) kautta yhteisbrändätyllä alustalla ilman, että ne voivat tallentaa niitä”, Avinash Godkhind, Zagglen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, kertoi FE:lle.

RBI valmistautuu aikakauteen, jolloin luottokorttiliiketoiminnan koko kasvaa merkittävästi ja korttien myöntäjien määrä sekä tuotevalikoima laajenee. Sääntelyviranomainen haluaa tarjota mahdollisimman selkeitä pelisääntöjä, hän sanoi.

Keskuspankki julkaisi torstaina muutoksia pääsuuntaukseen – luottokortti- ja pankkikortti – liikkeeseenlasku- ja toimintaohjeet 2022. Asiantuntijoiden mukaan RBI on löytänyt oikean tasapainon mukavuuden ja tietoturvan välillä. Kuluttajat pääsevät käsiksi tietoihinsa millä tahansa alustalla huolehtimatta tietosuojasta.

Vuonna 2018 julkaistun tietojen lokalisointisäännön mukaan yritysten oli tallennettava tietonsa paikallisesti. Pelättiin kuitenkin, että jotkin yhteisbrändäyskumppanit saattavat jakaa tietoja ulkomailla pääkonttoriaan pitävän emoyhtiönsä kanssa. Tämän porsaanreiän korjaamiseksi RBI julkaisi viime vuonna uudet säännöt, joiden mukaan yhteisbrändäyskumppaneiden on tallennettava tietoja paikallisesti.

Asiantuntijoiden mielestä muutokset ovat tuoneet kaivattua selkeyttä. ”Nämä muutokset ovat tehneet hyvin selväksi, mikä on sallittua ja mikä ei. Nyt ei ole varaa spekulointiin”, sanoi fintech-yrityksen johtava virkamies.

”Äskettäinen julkaisu on enemmänkin selvennys vanhaan ohjeeseen… Tietoturvan kannalta se varmistaa, että tiedot pysyvät tiukasti tarkoitettujen tahojen hallussa. Se on askel, joka rajaa selkeästi osapuolten velvollisuudet ja selkeyttää asiakkaita”, sanoi Ashish Goyal, yksi Fiben perustajista ja talousjohtaja.

Pankit ovat nyt velvollisia valvomaan käyntikorttien loppukäyttöä. Käytön lisääntyessä käyntikortteja käytettiin muihin kuin tarkoitettuihin tarkoituksiin, kuten myyjien ja kauppiaiden maksamiseen. RBI on kehottanut liikkeeseenlaskijoita varmistamaan, että tällaisia ​​käytäntöjä ei tapahdu, koska se haluaa estää mahdollisen rahanpesun.

Kuluttajat voivat nyt valita laskutusjaksonsa. Uusien sääntöjen mukaan pankit eivät voi periä viivästysmaksua koko summasta, jos jokin osamaksu suoritetaan.

Samankaltaiset artikkelit