SoftBank jatkaa sijoituksia Intiaan vuoden 2024 puolivälissä – Pankki- ja rahoitusuutiset

SoftBank, SoftBank Investment Advisers, Zomato, Paytm, Delhivery, Policybazaar, top news, latest news, Business news,

Japanilainen sijoittaja SoftBank aikoo jatkaa sijoituksia intialaisiin startup-yrityksiin tulevina kuukausina keskeytettyään vedonlyönnit viimeisten 18 kuukauden aikana laajemman rahoitustalven keskellä, SoftBank Investment Advisersin Intian ja EMEA-alueen johtaja Sumer Juneja on sanonut.

Puhuessaan Moneycontrolille Juneja sanoi: ”Vuonna 2022 ja vuoden 2023 alussa kaikki sijoittajat, erityisesti varhaisen vaiheen sijoittajat, koska heillä on paljon laajempi salkku, keskittyivät varmistamaan, että heidän salkkunsa vähentää polttoa ja selviää rahoitustalven yli. Se johti kaupanteon vähenemiseen kautta linjan. Kun Seed- ja Series A/B -kaupat ovat piristyneet vuoden 2023 toisella puoliskolla, kasvusijoittajille on tulossa lisää varaa.”

Hän sanoi, että perustajat hyväksyvät arvostuksen nollauksen tänä vuonna ja ovat avoimia itsensä uudelleenhinnoittelulle, kun taas kasvuvaiheen shekkikoot voivat myös maltiutua. Viime vuonna kaupankäynti sujui huomattavasti ja päätöksenteko pitkittyi kautta linjan, mikä johti teknologian startup-yritysten alhaisimpaan rahoitukseen seitsemään vuoteen.

– Teemme pienempiä tarkastuksia vain, jos markkinadynamiikka sitä vaatii, varsinkin kun yritykset ovat tehostaneet pääomaa ja haluavat kerätä vähemmän. Olemme innoissamme Intian tarinasta emmekä jää sivuun. Voimme hyvin sijoittaa 50 miljoonaa dollaria, mutta mieluiten emme sitä pienempiä. Alle 50 miljoonan dollarin investointi ei liikuta SoftBankin neulaa”, Juneja sanoi.

SoftBank on tähän mennessä investoinut noin 11 miljardia dollaria intialaisiin startup-yrityksiin, pääasiassa kasvuvaiheessa, sen jälkeen, kun se aloitti toimintansa marraskuussa 2018, mukaan lukien Delhiveryn, Lenskartin, Policybazaarin, Meeshon, Mindticklen ja OfBusinessin kaltaisiin yrityksiin. Se on pienentänyt osuutensa sellaisissa yrityksissä kuin Zomato, Paytm, Delhivery ja Policybazaar.

Irtautumisissa Juneja sanoi: ”Yrityksillä on suorituskykyä ja sitten on tekijä, kuinka vahvat markkinat ovat. Joten aina kun on mahdollisuus, myymme.” Irtautumiset ovat tärkeitä jokaiselle sijoittajalle pysyäkseen innostuneena sijoittamisesta, hän sanoi. ”Niin kurinalainen kuin olet menossa sisään, sinun on oltava yhtä tunteeton ja kurinalainen tullessasi ulos.”

Samankaltaiset artikkelit