Rahastot näkevät suuren mahdollisuuden maarahoituksessa – Pankki- ja rahoitusuutisia

NBFC, NBFCs, banking news, banking, financial express news

Kun pankkeja ja ei-pankkirahoitusyhtiöitä (NBFC:t) on estetty antamasta lainaa maan ostoon ja siihen liittyviin tarkoituksiin, kotimaiset vaihtoehtoiset sijoitusrahastot hyödyntävät tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Alan arvioiden mukaan kotimaiset rahastot ovat lainanneet yli 8 000 miljoonaa rupiaa maan ostoon ja niihin liittyviin tarkoituksiin vuonna 2023. Vaikka globaalit rahastot ovat lainanneet suuria summia tähän tilaan, julkisessa käytössä ei ole paljoakaan.

Kasvavan asuntokaupan myötä Motilal Oswal Alternatives (MO Alts) odottaa, että mahdollisuus lainata maan ostoon voi nousta 3–4 miljardiin dollariin (24 600–32 800 miljoonaa rupiaa) seuraavan kahden vuoden aikana.

RBI kielsi pankkeja lainaamasta maa-alueita vuonna 2006, ja NBFC:t kiellettiin tekemästä niin syyskuussa 2022, mikä avasi tien rahastoille ja muille sijoittajille.

MO Alts kertoi viime kuussa keränneensä 1 250 miljoonaa ruplaa osana ensimmäistä sulkemista 2 000 miljardin rahastolleen, India Realty Excellence Fund VI:lle, joka keskittyy alkuvaiheen sijoituksiin, pääasiassa keskituloisiin / kohtuuhintaisiin asuntoprojekteihin. kahdeksassa suurimmassa kaupungissa.

”Pankeille ja NBFC:ille asetettujen pääomankäyttöä koskevien rajoitusten tiukentuessa ja kiinteistömarkkinoiden lupaavien näkymien myötä olemme strategisessa asemassa hyödyntämään avautuvia mahdollisuuksia. Kauppavirta näyttää erittäin lupaavalta, koska olemme jo rakentaneet vankan sijoitusmahdollisuuksien putken suuriin kaupunkeihin houkuttelevilla riskipainotetuilla tuotoilla”, Anand Lakhotia, Motilal Oswal Alternativesin (MO Alts) kiinteistöpäällikkö, sanoi.

Saurabh Rathi, MO Altsin kiinteistöpäällikkö, sanoi, että se olisi käyttänyt yli 2 200 miljoonaa rupiaa ennakkohyväksyntälainoja kahden viime vuoden aikana. Kun otetaan huomioon tällaisen pääoman niukkuus ja siihen liittyvät riskit, se odottaa saavansa 19–21 prosentin sisäisen tuoton kehittäjästä, projektista ja muista keskeisistä parametreistä riippuen.

Kerättyään 1 500 miljoonaa rupiaa kiinteistörahastoonsa aiemmin viime vuonna, Blackstonen tukema ASK-ryhmä on käynnistänyt uuden samansuuruisen kiinteistörahaston, joka pyrkii tarjoamaan kasvupääomaa maa-alueisiin ja siihen liittyviin tarkoituksiin. ”Koska varastotasot ovat alhaiset ja kasvupääomaa ei ole saatavilla, on sijoittajille hyvä mahdollisuus”, sanoi Amit Bhagat, ASK Property -rahaston toimitusjohtaja.

Bhagat sanoi, että kun myynti on vahvaa ja kehittäjillä on hyvät kassavirrat, he ostavat jatkuvasti maata, mikä antaa mahdollisuuksia rahoille lainata.

Asuntojen myynti on nousussa, ja viime vuoden myynti on korkein kymmeneen vuoteen.

Mumbaissa sijaitsevassa Nisus Financessa viime vuonna käyttöönotetusta 1 200 miljoonasta rupiasta noin 20 prosenttia eli 180 miljoonaa on lainattu maakuluihin. Suurin osa pääomasta on FSI (lattiatilaindeksi) -preemioon, TDR:ään (siirrettävät kehitysoikeudet), maaomistusten yhdistämiseen ja muihin maakomponentteihin liittyviin kustannuksiin, jotka suoraan parantavat maan arvoa ja rakennettua potentiaalia, kertoo johtaja Amit Goenka. Nisus Financen johtaja ja toimitusjohtaja.

Nisus aikoo lainata noin 360 miljoonaa rupiaa maa-alueille tänä vuonna, kun sen odotettu kokonaislaina on 3 000 miljoonaa. ”Näemme maakomponentin enemmän osakesidonnaiseksi sijoitukseksi, jonka tulee tuottaa vastaavaa tuottoa velka- tai rakennusrahoituksen normaalituottoon verrattuna”, Goenka sanoi.

Maailmanlaajuiset rahastot, kuten PAG, Ares, Oaktree ja muut, ovat tehneet suuria kauppoja viimeisten parin vuoden aikana – vanhojen lainojen jälleenrahoittamisesta kehittäjien auttamiseksi ostamaan tontteja. Asiantuntijat odottavat, että nämä rahastot ovat sijoittaneet yli 5 miljardia dollaria Intian kiinteistöihin viimeisen viiden vuoden aikana IL&FS-kriisin jälkeen.

Vuonna 2022 PAG lainasi Elan Groupille 900 miljoonaa ruplaa maanhankinta- ja kasvutarkoituksiin.

”Kun RBI esti pankkeja lainaamasta maata ja kielsi myöhemmin NBFC:itä tekemästä niin, se avasi useimmille vaihtoehtoisille sijoitusrahastoille uuden tien tarjota maanhankintarahoitusta kiinteistöalan hylättyjen alueiden hankkeiden rahoituksen lisäksi”, sanoi Vishal Shrivastava. , Anarock Capitalin toiminnanjohtaja.

Vaihtoehtoiset sijoitusrahastot ovat viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana tehneet kauppoja puhtaasti maarahoitusta varten. Tämän vauhdin odotetaan jatkuvan, Shrivastava sanoi.

Samankaltaiset artikkelit