Spandana Sphoorty jatkaa keskittymistä JLG-malliin – Banking & Finance News

money,

Spandana Sphoorty Financial keskittyy jatkossakin yhteisvastuuryhmään (JLG), kun monet sen mikrorahoitussegmentin kollegat ovat siirtymässä yksittäisen lainan malliin.

”Tällä hetkellä JLG-mallissa on vielä paljon ansioita. Kysymys on siitä, kuinka hyvin pystyt toteuttamaan sen”, toimitusjohtaja Shalabh Saxena sanoi median pyöreässä pöydässä tiistaina.

”Emme ryhdy aggressiivisesti yksittäisiin lainoihin tässä vaiheessa”, hän lisäsi.

Yhteisvastuuryhmä on epävirallinen ryhmä, joka koostuu neljästä kymmeneen henkilöstä, jotka kokoontuvat saadakseen pankkilainoja yksittäin tai ryhmämekanismin kautta keskinäistä takausta vastaan.

Toisaalta yksilöllinen lainausmalli antaa yrityksille mahdollisuuden lainata suurempia lippukokoja.

Yhtiö suunnittelee kasvattavansa hallinnoitavia varojaan 28 000 miljardiin vuosien 2027-28 loppuun mennessä (huhti-maaliskuu) nykyisestä 10 000 miljoonasta.

Noin 99 % sen lainakannasta on mikrorahoituslainoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa myös kiinteistö- ja nanoyrityslainoja tytäryhtiönsä Criss Financialin kautta. Nämä uudet liiketoiminnat muodostavat 10-15 % hallinnoitavista varoista vuosiin 2027-28 mennessä.

Lisäksi yhtiö suunnittelee laajentavansa konttoriverkostoaan 1 950:een vuoteen 2027-28 mennessä nykyisestä 1 520:sta. Se aikoo kasvattaa henkilöstöään 12 000:sta 21 000:een.

Yhtiö odottaa 75-80 % mallistoistaan ​​siirtyvän viikkomalliin vuosiin 2027-28 mennessä nykyisestä 7 %:sta. Se odottaa lyhytaikaisten 12–18 kuukauden lainojen muodostavan 30–45 prosenttia laina-ajasta.

Yleisesti ottaen Saxena totesi, että lainatiheys osoitettavissa kotitalouksissa on edelleen noin 45-47 %, joten lainausvaraa on huomattava.

”Spandana käy kauppaa 1,5x Sep’25E P/BV. Kun otetaan huomioon mikrorahoitussektorin vahvat mahdollisuudet, uskomme, että yhtiö on valmis uuteen uudelleenarviointiin, jos se toteuttaa hyvin asetetun tavoitteensa laadukkaasta kasvusta”, välitys Motilal Oswal Financial Services sanoi tiistaina julkaistussa raportissa.

Samankaltaiset artikkelit