Talletusten kasvu paranee tilikaudella 24: CareEdge Ratings

banking

Pankkien talletusten kasvun odotetaan paranevan vuosina 2023-24 (huhti-maaliskuu), kun pankit vahvistavat vastuufranchising-toimintaansa ja varmistavat, että talletusten kasvu ei vaikuta luotonantoon.

Viimeisimmät tiedot osoittivat, että talletukset kasvoivat 13,5 % vuotta aiemmasta elokuun 11. päivänä päättyneen kahden viikon aikana. Se nousi 0,4 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Absoluuttisesti mitattuna talletukset kasvoivat 22,8 biljoonaa rupiaa vuoden takaisesta (yoy) 192,4 biljoonaan ruplaan elokuun 11. päivänä.

”Kysyntätalletukset ovat laskeneet peräkkäin, kun 2 000 rupian seteleiden nostosykli lähestyy loppuaan”, luottoluokituslaitos CareEdge Ratings sanoi raportissa.

”Talletusten kasvu ei ole ollut samaa vauhtia luottojen kanssa, koska suurempi osa HDFC:n vastuista oli lainoja eikä vain talletuksia”, se lisäsi.

Vaikka talletusten kasvu on sidottu 12,8 prosenttiin vuotta aiemmasta ilman sulautumisen vaikutusta, talletukset ovat kasvaneet yli 12,5 prosenttia vuotta aiemmasta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017.

Luotonotto nousi 19,7 % Rs:iin vuotta aiemmasta. 148,8 biljoonaa 11. elokuuta 2023 päättyneeltä kahdelta viikolta, mikä johtui suurelta osin Housing Development Finance Corporationin (HDFC) ja HDFC Bankin fuusion vaikutuksista sekä henkilökohtaisten lainojen ja lainojen kasvusta muille rahoitusyrityksille.

Jos sulautumisen vaikutusta ei oteta huomioon, lainat kasvoivat 14,8 % vuodentakaisesta tarkastelujakson aikana.

Luottoluokituslaitos odottaa lainojen kasvavan 13-13,5 % vuosina 2023-24, kun HDFC:n ja HDFC Bankin yhdistymisen vaikutusta ei oteta huomioon.

”Pankkiluottojen kasvunäkymät ovat edelleen positiiviset, ja niitä tukevat sellaiset tekijät kuin talouskasvu, lisääntyneet pääomamenot, PLI-järjestelmän käyttöönotto ja vähittäisluottojen kysyntä”, CareEdge sanoi.

Henkilölainasegmentin odotetaan menestyvän paremmin kuin toimiala- ja palvelusegmentit vuosina 2023-24. Korkeiden korkojen vaikutusta on kuitenkin seurattava.

Samankaltaiset artikkelit