Pankkien alustavat liiketoimintapäivitykset viittaavat vahvaan lainakasvuun Q2:lla

banking

IndusInd Bankin, Federal Bankin, Karur Vysya Bankin ja Dhanlaxmi Bankin julkaisemat alustavat liiketoimintapäivitykset osoittavat, että pankkisektorilla saattaa olla tervettä lainakasvua toisella neljänneksellä. Nämä yksityiset lainanantajat ovat nähneet lainojen kasvua 13-21 %, mikä herättää toiveita, että myös muut pankit voivat todistaa vastaavaa kasvua toisella neljänneksellä.

Neljästä lainanantajasta IndusInd Bank on rekisteröitynyt eniten, sillä sen nettoennakot kasvoivat 21 prosenttia vuodentakaisesta 3,14 biljoonaan rupiaan 30. syyskuuta 2023 syyskuun 2022 2 60 biljoonasta rupiasta. Bombayn pörssille lähetetty lausunto osoitti, että että pankin talletukset hyppäsivät 14 prosenttia 3,59 biljoonaan rupiaan toisella neljänneksellä 3,15 biljoonasta rupiasta.

”Luottojen kasvu ei ole pankeille ongelma ja niiden odotetaan kasvavan samaa lainakasvua kuin viimeksi kuluvan tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä. Lainanantajien nettokorkomarginaali voi kuitenkin joutua paineen alaisena talletusten uudelleenhinnoittelun vuoksi”, Anand Rathi Institutional Equitiesin tutkimusanalyytikko Yuvraj Choudhary kertoi FE:lle.

Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että korkea laina- ja talletuskasvu ei välttämättä tarkoita pankeille parempaa tuottoa. Pankkien kannattavuuteen vaikuttava avaintekijä tulee olemaan huonojen lainojen tai järjestämättömien saamisten (NPA) trendi. Myös pankit ovat nostaneet määräaikaistalletusten korkoja aggressiivisesti viimeisen kahden vuosineljänneksen aikana, mikä vaikuttaa niiden varojen kustannuksiin.

Federal Bankin jakama liiketoimintapäivitys osoitti, että bruttoennakot nousivat 20 prosenttia 1,9 biljoonaan rupiaan toisen vuosineljänneksen lopussa verrattuna 1,6 biljoonaan rupiaan viime vuoden vastaavalla neljänneksellä. Vastaavasti sen talletukset kasvoivat 23 prosenttia 2,3 biljoonaan rupiaan toisen vuosineljänneksen lopussa.

Karur Vysya Bank kirjasi ennakkomaksujen kasvua 15,3 % kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä. Pankin ennakot olivat 70 446 miljoonaa rupiaa 30. syyskuuta 2023. Dhanlaxmi Bankin bruttoennakot kasvoivat 13,2 prosenttia 10 312 miljoonaan rupiaan toisen vuosineljänneksen lopussa verrattuna 9 109 miljoonaan rupiaan perusverotuksen vastaavalla neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit