BioCatch – Banking & Finance News kertoo, että 55 % Intiassa havaituista digitaalipankkipetoksista oli kolmannen osapuolen tilien haltuunottopetoksia.

Money laundering, financial fraud, Aadhaar eKYC, Digital India, digital payments, credit cards, UPI integrations, digital banking, fraudulent funds, online transactions, due diligence

Tilin haltuunotto muodostaa yli puolet kaikista sen asiakkaiden petostapauksista Intiassa, paljastaa käyttäytymisbiometriseen älykkyyteen perustuvan digitaalisten petosten havaitsemisyrityksen BioCatchin raportti. ”Kolmannen osapuolen tilien haltuunottopetokset muodostavat 55 prosenttia kaikista Intian petoksista, ja ne muodostavat edelleen suuremman osan petospiirakasta kuin BioCatchin näkemän räjähdysmäisesti muualla planeetalla”, se sanoi. Löydökset perustuvat Intian keskuspankin (RBI) suositukseen, jonka mukaan rahoituslaitokset luopuisivat tekstipohjaisista kertakäyttökoodeista turvallisen todennuksen menetelmänä.

”Nykyinen OTP-pohjainen todennus ei suojaa asiakkaita uuden aikakauden petoksilta, mukaan lukien asiakkaiden käynnistämiltä vilpillisiltä liiketoimilta”, petostentorjuntaasiantuntija ja entinen First Abudhabi Bankin petosriskien ja -tutkimusten johtaja Charanjeet S Bhatia sanoi vastauksena. RBI:n suosituksen mukaisesti. ”Oikeilla tekniikoilla ja toteutuksilla pankit voivat tehdä paljon enemmän kuin mitä ne tällä hetkellä tekevät asiakkaiden suojelemiseksi.”

BioCatchin vuoden 2024 digitaalisten pankkipetosten trendit Intiassa -raportti tarjoaa perusteellisen katsauksen viimeisimpiin petosriskeihin ja torjuntastrategioihin maan pankeille, kun ne käyttävät nopeasti digitaalisia transformaatiostrategioita. Raportissa todetaan myös huolestuttava kolhu muulitileissä Intiassa, mikä on linjassa BioCatchin tietojen mukaan kasvavana globaalina uhkana. Yhdessä maan kumppanipankissa BioCatch havaitsi, että yhdeksän kymmenestä muulitilistä jäi havaitsematta. Siinä kerrottiin, että vaikka 86 prosenttia ensimmäisestä dokumentoidusta muulitilin toiminnasta tuli Intiasta, kuukauden kuluttua luku laski vain 20 prosenttiin ja 16 prosenttia näistä istunnoista käytti VPN:ää.

BioCatchin asiakkaat näkivät enemmän muulitoimintaa (14 prosenttia kokonaismäärästä) Bhubaneswarissa kuin missään muualla maassa. Lucknow ja Navi Mumbai edustivat 3,4 prosenttia tallennetusta muulitoiminnasta, kaksi Länsi-Bengalin kaupunkia – Bhagabatipur ja Gobindapur 1,7 prosenttia ja 2,6 prosenttia, Mumbai 2,2 prosenttia, Bengaluru 1,8 prosenttia ja Cuttack kirjatut mailia. aktiivisuus 1,6 prosenttia.

”Muulitilien yleisyys edustaa mahdollisesti tutkan alapuolella olevaa trendiä koko petosalueella. Pankit onnistuvat tunnistamaan muulitilit, jotka ovat lähes varmasti vain jäävuoren huippu. Intian rahoituslaitosten on käytettävä tehokkaampia turvatoimia havaitakseen ja sitten sulkeakseen nämä rönsyilevät muuliverkot”, sanoi BioCatchin Global Fraud Intelligencen johtaja Tom Peacock.

Raportissa korostettiin, että intialaisten pankkien on kiireesti vahvistettava petossuojaansa. ”Intiassa näkemämme petosuhat ovat sekoitus sekä yleisiä maailmanlaajuisesti nähtyjä uhkia että ainutlaatuisia uhkia, joita löydämme vain tällä alueella”, BioCatchin APAC-myyntijohtaja Richard Booth sanoi. ”Ympäri maailmaa näemme muulien toiminnan räjähdysmäisen kasvun, petoshyökkäykset ja huijaukset, jotka kehittyvät päivä päivältä entistä kehittyneemmiksi. Petosten ja talousrikosten torjumiseksi BioCatch uskoo edelleen, että pankit ja rahoituslaitokset tarvitsevat mahdollisimman paljon tietoa rikollisista, heidän taktiikoistaan ​​ja petosarsenaaleistaan. Intia-raporttimme tarjoaa kipeästi kaivattua tietoa ja toivottavasti kannustaa näitä pankkeja ottamaan nopeasti käyttöön kehittyneitä puolustuskeinoja pysyäkseen jatkuvasti innovatiivisen petosten ja rikollisten ryhmän edessä, joka toimii kotimaassa ja ympäri maailmaa.

Samankaltaiset artikkelit