NBFC:t lyövät vetoa vakuutuksista parantaakseen huippulinjaa – Banking & Finance News

FIDC, NBFC, RBI, top news, latest news, business news,

Monet pankkialan ulkopuoliset rahoitusyhtiöt (NBFC) keskittyvät vakuutustuotteiden jakeluun pyrkiessään monipuolistamaan tulolähteitään ja lisäämään palkkiotuottoja.

Monet lainanantajat, kuten Capri Global Capital, Grihum Housing Finance ja HomeFirst Finance, ovat saaneet Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomaisen (Irdain) hyväksynnän yritysagenttilisenssille. Lisenssi antaa näille yrityksille mahdollisuuden jakaa vakuutustuotteita asiakkaille ja ansaita maksua.

Lisäksi Mahindra ja Mahindra Financial Services (Mahindra Finance) ilmoittivat joulukuussa, että se aikoo kääntyä Irdain puoleen saadakseen yritystoimintaluvan henki-, yleis- ja sairausvakuutuksiin.

Näiden uusien segmenttien nettopalkkiotuottojen odotetaan olevan noin 0,1-0,2 % yhtiön itsenäisestä keskimääräisestä omaisuudesta seuraavien kolmen vuoden aikana.

”Laaja asiakaskunta ja jakelun kattavuus tarjoavat mahdollisuuden vakuutustuotteiden ristiinmyynnille, lisätä brändin muistamista ja asiakkaiden sitoutumista”, sanoo Rajesh Sharma, Capri Global Capitalin toimitusjohtaja.

Hän lisäsi, että viime vuosien keskeiset muutokset vakuutussuosituksissa, kuten yritysagenttien yhteistyö henki-, yleis- ja terveyskumppanien kanssa sekä hallintosäännösten kulujen muutos, ovat entisestään motivoineet NBFC:itä jatkamaan yritysagenttilisenssiä.

Capri Global hyödyntää konttoriverkostoaan Länsi- ja Pohjois-Intiassa myydäkseen vakuutustuotteita asiakkailleen. Yhtiö odottaa saavansa vakuutusten jakelusta 20 miljoonan nettovakuutustuloa vuosina 2024-25 (huhti-maaliskuu). Siitä huolimatta yhtiö odottaa muuttuvien kustannusten nousevan 2-3 miljoonan vuositasolla.

Monet lainanantajat keskittyvät tarjoamaan asiakkaille räätälöityjä vakuutustuotteita. Vaikka palkkiotuotot vaihtelevat lainanantajien välillä, asiantuntijat katsovat, että 50-75 peruspistettä jokaisesta lainan nostosta olisi toimialalle kohtuullinen vertailukohta.

”Tutkimme koko valikoimaamme vaihtoehtoja henki-, vahinko-, sairaus- ja sairausvakuutuksissa luodaksemme asiakkaillemme räätälöityjä tuotteita”, edullisten asuntojen rahoitusyhtiön johtava virkamies sanoi nimettömänä.

”Esimerkiksi suurimmalla osalla asiakkaistamme ei ole sairausvakuutusta. Voimme siis tutkia näiden asiakkaiden edullisia sairasvakuutuksia”, virkamies lisäsi.

Pääsy vakuutusten jakelusegmenttiin auttaa näitä yhteisöjä monipuolistamaan tulonlähteitään ja vähentämään luottoriskin vaikutusta.

”Useimmat näistä kokonaisuuksista ovat itsenäisiä pelaajia ja he yrittävät hyödyntää tietokantaa, joka heillä on. Myös vakuutusten tarjoaminen taustalla oleville lainoille suojaa niitä luottoriskeiltä”, sanoo Karthik Srinivasan, Icran rahoitussektorin luokitteluryhmän johtaja.

Hän lisäsi, että monet näistä NBFC:istä tarjoavat pitkäaikaisia ​​lainoja, kuten asuntolainoja ja kiinteistölainoja, eivätkä ne palvele ensisijaisesti lainaajia, joilla on tyypillisesti vakuutus. Näin ollen mahdollisuus myydä vakuutustuotteita asiakkailleen on saanut nämä yhteisöt hakemaan yritystoimintaluvan vakuutusalan sääntelyviranomaiselta.

Kun uudet yritykset haluavat päästä NBFC-segmenttiin, asiantuntijat uskovat, että Irdain ovelle saapuu yhä useammat yksiköt, jotka hakevat yritysagenttilisenssiä tarjotakseen eriytetyn tuotepaketin.

”Uskon, että joidenkin NBFC-yhtiöiden on kalibroitava uudelleen, kuinka paljon he voivat ansaita palkkioilla verrattuna tulojen korkoon, koska varojen kustannusten noustessa merkittävästi, kilpaileminen pankkien ja hyvin pääomasijoitettujen NBFC:n kanssa on vaikeaa”, sanoo johtaja Raul Rebello. johtaja- ja toimitusjohtajaehdokas, Mahindra Finance.

Hän lisäsi, että elleivät lainanantajat toimi segmenteissä, joissa tuotto on yli 15-16 %, on vaikea saada tuottoa pääomalle, johon sijoittajat sijoittavat ja lainanantajat lainaavat. Tällaisessa tilanteessa pienemmät NBFC:t hyödyntävät mahdollisuuksia ansaita maksu.

Samankaltaiset artikkelit