Hyviä uutisia vuokranantajalle! Nettovuokratuotto Intiassa on yksi maailman korkeimmista

Good news for landlords! Net rental yield in India one of the highest in the world

Intian kiinteistömarkkinoilla on ollut räjähdysmäinen nousukausi viimeisen kahden vuoden aikana. Vuokrat ovat nousseet pilviin, ja ala on pysynyt vilkkaana, ja kiinteistönomistajat nauttivat kiinteistösijoituksensa tuottoisasta vetovoimasta. Ja on mielenkiintoista huomata, että nettovuokratuotto Intiassa on yksi maailman korkeimmista.

NoBrokerin mukaan keskimääräinen vuokrainflaatio Intiassa on ylittänyt Singaporen, Lontoon ja New Yorkin. Esimerkiksi Singaporen keskimääräinen vuokrainflaatio on ollut noin 29 %. Nettovuokrainflaatio Intiassa on kuitenkin korkeampi kuin näissä maissa, ja joissakin suurissa kaupungeissa vuokrat ovat nousseet räjähdysmäisesti 30 % tai enemmän.

Eikä tämä ole ilman syytä.

Esimerkiksi toimistojen avautuessa suuriin kaupunkeihin IT-puistojen ja toimistokeskittymien ympärillä olevien kiinteistöjen kysyntä on moninkertaistunut. Tarjonta seuraa edelleen kasvavaa kysyntää. Tämä on johtanut vuokratuottojen nousuun.

Lisäksi kaupungeissa, kuten Mumbaissa ja Bangaloressa, joissa uusia metrokäytäviä on tulossa, on myös nähty näiden metrokäytävien varrella olevien talojen kysyntä lisääntynyt. Kysynnän kasvaessa näiden kaupunkien metrokäytävien läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen vuokrainflaatio on ollut 15–18 %.

Asuntojen vuokrat ovat nousseet valtavasti Bengalurussa viimeisen vuoden aikana. Keskimääräinen vuokrainflaatio IT-pääkaupungissa on ollut 24 %, joidenkin kaupunginosien vuokrainflaatio on ollut 30 %.

Bangaloren lisäksi asuntojen vuokrat ovat nousseet muissa suurissa kaupungeissa, kuten Hyderabadissa ja Chennaissa. Keskimääräinen vuokrainflaatio Chennaissa on ollut 18 %, jota seuraa tiiviisti Hyderabad, jossa nousu on ollut 16 %. Joissakin Hyderabadin taskuissa on myös ollut jopa 25 prosentin vuokrapiikki.

Ei ihme, että NoBrokerin vuotuisen tutkimuksen mukaan 86 % vuokranantajista haluaa ostaa toisen kiinteistön ansaitakseen siitä tasaisen tulon.

NoBroker.comin perustaja- ja liiketoimintajohtaja Saurabh Garg kertoi FinancialExpress.Comille vuokratuoton noususta: ”Intian nettovuokrainflaatio on yksi maailman korkeimmista tekijöiden yhteisvaikutuksesta johtuen. Toimistojen asteittainen avaaminen on johtanut merkittävään ihmisten virtaan suuriin työkaupunkeihin, mikä on lisännyt asuntojen kysyntää. Rakennustoiminta ei pysynyt tämän kysynnän kasvun tahdissa, mikä johtui suurelta osin Covid-19-pandemian aiheuttamista häiriöistä, jotka johtivat valtavaan kysynnän ja tarjonnan epäsuhtaan. Vaikka tarjonta kasvaa asteittain, se ei silti täytä kasvavaa kysyntää.

Toinen merkittävä tekijä näin valtavassa vuokrahinnan nousussa on ihmisten suosio aidattuja yhteiskuntia, erityisesti kaupungin rajojen sisällä ja toimistopuistojen lähellä. Esimerkiksi Bangaloressa toimistojen lähellä ja porteilla sijaitsevien asuntojen vuokrainflaatio on 25–40 % ja noin 17–18 %.

”Päinvastoin, nettovuokrainflaatio muissa kehittyneissä maissa on alhaisempi kuin Intiassa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että nämä maat eivät ole vieläkään pystyneet siirtymään kokonaan töihin toimistosta ja niiden työntekijät työskentelevät edelleen kotoa tai hybridimallissa. Tämän seurauksena kaupunkikeskusten kiinteistöjen kysyntä ei ole kasvanut yhtä paljon kuin Intiassa”, Garg lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit