Pian voit tilata matkapuhelimesi maksamaan puolestasi

UPI conversational payment

Jos käytät UPI:tä ostosten maksamiseen missä tahansa kaupassa, voit pian kirjaimellisesti tilata puhelimesi tekemään työn puolestasi sen sijaan, että kirjoittaisit maksettavan summan. Tämä on mahdollista Intian keskuspankin (RBI) tutkimien keskustelumaksujen avulla.

RBI ehdotti tänään kahden kuukauden välein julkaisemassaan lausunnossa kehitys- ja sääntelypolitiikasta tekoälyn tukemien keskustelumaksujen käynnistämistä UPI:ssä. Ominaisuus on alun perin saatavilla hindiksi ja englanniksi, ja se otetaan käyttöön sekä älypuhelimissa että ominaisuuspuhelimissa.

”Kun tekoäly (AI) integroituu yhä enemmän digitaalitalouteen, keskustelukäyttäjillä on valtava potentiaali parantaa UPI-järjestelmän helppokäyttöisyyttä ja siten kattavuutta”, RBI sanoi.

”Siksi ehdotetaan innovatiivisen maksutavan lanseerausta UPI:ssä, ’Conversational Payments’, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua keskusteluun tekoälypohjaisen järjestelmän kanssa tapahtumien aloittamiseksi ja suorittamiseksi turvallisessa ympäristössä. ” se lisäsi.

RBI:n lausunnon mukaan tämä kanava tulee saataville sekä älypuhelimiin että peruspuhelimiin perustuvilla UPI-kanavilla, mikä auttaa syventämään digitaalista levinneisyyttä maassa.

”Laite on aluksi saatavilla hindiksi ja englanniksi, ja myöhemmin se tulee saataville useammilla intialaisilla kielillä”, keskuspankki sanoi.

RBI antaa pian NPCI:lle ohjeet keskustelumaksujen käyttöönotosta UPI:ssä.

offline-maksua varten

RBI on myös päättänyt nostaa vähimmäismäärää tapahtumaa kohden UPI:n kautta offline-tilassa.

”Tämän maksutavan laajemman käyttöönoton rohkaisemiseksi ja useampien käyttötapausten tuomiseksi tähän maksutapaan, nyt ehdotetaan tapahtumakohtaisen rajan nostamista 500 ruplaan. Kokonaisraja säilytetään kuitenkin 2 000 ruplassa siihen liittyvien riskien hillitsemiseksi. kaksivaiheista todennusta lieventämällä”, RBI sanoi.

RBI on myös ehdottanut helpottamaan offline-UPI-tapahtumia käyttämällä Near Field Communication (NFC) -tekniikkaa. ”Tämä ominaisuus ei ainoastaan ​​mahdollista vähittäiskaupan digitaalisia maksuja tilanteissa, joissa internet-/televiestintäyhteys on heikko tai sitä ei ole saatavilla, vaan se varmistaa myös nopeuden minimaalisilla maksutapahtumista. Ohjeet NPCI:lle annetaan pian”, keskuspankki sanoi.

Samankaltaiset artikkelit