Modi 3.0:n vaikutus: Nifty PSU Bank -indeksi hyppää 4 % IOB:n, CBI:n, Union Bankin ja Bank of Maharashtran johdolla

Nifty PSU Bank Index jumps 4%

Nifty PSU Bank -indeksi nousi 4,4 %:iin päivänsisäisessä kaupassa, mikä lisäsi nousua toista peräkkäistä istuntoa. Tämä seuraa 2,5 prosentin nousua 5. kesäkuuta sen jälkeen, kun vahvistettiin, että BJP:n johtama NDA muodostaisi hallituksen keskuksessa.

Tämä seurasi yli 15 prosentin laskua 4. kesäkuuta sen jälkeen, kun Modin johtama NDA koki odotettua tiukemman vaalikilpailun eikä onnistunut varmistamaan niin monta paikkaa kuin poistumiskyselyissä ennustettiin.

Kaikki PSU Bankin osakkaat kokivat nousua päivän sisäisessä kaupankäynnissä tänään, kun Indian Overseas Bank, CBI, Union Bank of India ja Bank of Maharashtra nousivat kumpikin yli 5 %. Samaan aikaan Indian Bank, SBI, Bank of Baroda, Punjab and Sind Bank ja UCO Bank kasvoivat kumpikin 4-5 prosenttia.

Lisäksi Canara Bank, Bank of India ja Punjab National Bank kirjasivat kumpikin yli 3 prosentin voittoa. Indeksi on noussut 72 prosenttia viimeisen vuoden aikana ja 28 prosenttia vuodesta 2024.

Indeksi kirjasi yhden prosentin laskun kesäkuun kolmen ensimmäisen istunnon aikana toukokuun 2,9 prosentin tappion jälkeen. Sitä ennen se oli kuitenkin kasvanut kuuden peräkkäisen kuukauden ajan. Vuoden alusta indeksi nousi huhtikuussa 8,5 %, maaliskuussa 1 prosentti, helmikuussa 10,5 % ja tammikuussa 9,8 %.

PSU-pankkien osakkeet nousivat, kun sijoittajien mieliala parani sen jälkeen, kun vuoden 2024 Lok Sabhan vaalitulokset vahvistivat poliittisen vakauden. National Democratic Alliancen (NDA) johtajat lupasivat tukensa hallituksen muodostamiselle kolmatta peräkkäistä kautta.

Viime vuosikymmenen aikana julkisen sektorin yritykset (PSU) ovat hyötyneet huomattavasti NDA-hallituksen alaisuudessa, mikä on osoituksena PSU-osakkeiden huomattavasta noususta, joista osa on tuottanut useiden pussien tuottoa.

Samankaltaiset artikkelit