RBI antaa 15 päivän lisäajan Paytm Bankin asiakkaille – Pankki- ja rahoitusuutiset

paytm payments bank, paytm, reserve bank of india, rbi, digital payments app

Paytm Payment Bankin (PPB) kauppiaiden ja asiakkaiden helpottamiseksi Reserve Bank of India (RBI) on pidentänyt pankin määräaikaa lopettaa uusien talletusten hyväksyminen tileilleen ja lompakoihinsa 15 päivällä.

Perjantaina antamassaan ilmoituksessa RBI on nyt sanonut, että uusia talletuksia, luottotapahtumia tai lisäyksiä ei sallita millään asiakastilillä, ennakkoon maksetuissa instrumenteissa, lompakoissa, FASTageissa, kansallisissa yhteisissä mobiilikorteissa 15. maaliskuuta 2024 jälkeen. Aiemmin RBI oli asettanut määräajan. helmikuun 29 päivänä.

Maaliskuun 15. päivän jälkeen pankki ei kuitenkaan voi tarjota muita pankkipalveluita kuin varojen siirrot, Bharat Bill Payment Systems ja yhtenäinen maksurajapinta. ”Kaikki solmutileillä olevien putkitapahtumien selvitys on saatettava päätökseen 15.3.2024 mennessä, eikä muita tapahtumia sallita sen jälkeen”, ilmoituksessa sanotaan.

Samaan aikaan Paytm ilmoitti perjantaina, että se on siirtänyt solmutilinsä Axis Bankiin avaamalla sulkutilin varmistaakseen saumattomien kauppiaiden selvitykset.

”Tämän järjestelyn odotetaan korvaavan saumattomasti solmutilin, jota One97 Communications käytti PPB:n kanssa. OCL:n kokonaan omistama tytäryhtiö Paytm Payment Services Ltd (PPSL) on käyttänyt Axis Bankin palveluita jo sen perustamisesta lähtien”, tiedotteessa kerrotaan.

Raporttien mukaan PPB:llä on alustallaan noin 40 miljoonaa kauppiasta. Maksupankilla on noin 350 miljoonaa e-lompakkoa. Paytmin asiakkailla on lompakoissa noin 3 000–4 000 rupian talletussaldo.

RBI julkaisi perjantaina myös pitkän listan usein kysytyistä kysymyksistä (FAQ), jossa kerrottiin tapahtumista, jotka voidaan tehdä PPB:n kautta tulevina päivinä. Siinä selvennettiin, että maksupankin on helpotettava nostoja kaikilta tileiltä ja lompakoista niiden käytettävissä olevaan saldoon asti, lukuun ottamatta niitä, jotka ovat jäädytettyjä tai lainvalvonta- tai oikeusviranomaisten määräämiä panttioikeuksia.

”Pankki helpottaa kumppanuuspankkien automaattisen ”sweep-in sweep-out” -toiminnon puitteissa pysäköityjen asiakkaiden talletusten saumatonta nostoa aiheuttamatta haittaa tällaisille asiakkaille”, tiedotteessa sanotaan.

Se lisäsi myös, että maksupankin asiakkaat voivat edelleen käyttää, nostaa ja siirtää varoja tilillään käytettävissä olevaan saldoon asti. He eivät kuitenkaan voi siirtää tai tallettaa rahaa tilille maaliskuun 15. päivän määräajan jälkeen. Lisäksi asiakkaat eivät voi ladata tai siirtää rahaa lompakkoon tai vastaanottaa muita hyvityksiä kuin käteispalautuksia tai palautuksia lompakkoon määräajan jälkeen.

Asiakkaat voivat myös suorittaa kuukausimaksuja, kuten OTT-liittymä- ja sähkölaskuja automaattisesti maksupankkitililtä, ​​kunnes tilillä on saldoa. Se myös pyysi asiakkaita ottamaan avun yrityskirjeenvaihtajia rahan nostamiseen.

Lisäksi se sanoi, että kauppiaat voivat jatkaa Paytm-pikavastauskoodin, Paytm soundboxin tai myyntipisteen käyttöä, kunhan se on linkitetty mihin tahansa pankkitiliin. ”Vakuutamme käyttäjillemme, että Paytm-sovellus ja uraauurtavat laitteemme, kuten Paytm QR, Soundbox ja Card Machine, toimivat edelleen kuten aina”, Paytmin tiedottaja sanoi.

Samankaltaiset artikkelit