Kulta osoittaa joustavuutta huolimatta viikoittaisesta laskusta, heikentyneestä vähittäismyynnin noususta ja työttömyyskorvaustiedoista – CaFE Invest News

Gold price today

Kirjailija: Bhavik Patel

COMEX Gold toipui odotettua heikommin vähittäismyynti- ja viikoittaisista työpaikkahakemuksista, mutta sen ennustetaan edelleen olevan suurin viikoittainen lasku kahteen kuukauteen, mikä johtuu jatkuvasta epävarmuudesta Fedin korkonäkymistä.

Yhdysvaltain työministeriö ilmoitti torstaina, että viikoittaiset työttömyyskorvaukset vähenivät 8 000:lla 212 000:een. Luku jäi myös konsensusennusteen alapuolelle, sillä ekonomistit odottivat työttömyyskorvausten pysyvän 220 000:ssa. Toinen apu kullalle tuli Yhdysvaltojen vähittäismyynnistä. USA:n vähittäismyynti laski viime kuussa 0,8 % tarkistetun 0,4 %:n kasvun jälkeen joulukuun 0,6 %:sta viimeisimpien Yhdysvaltojen tietojen mukaan.

Kauppaosasto. Raportti osoittaa merkittävästi hitaampaa kasvua vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä auttoi kultaa toipumaan osan tappioista ja nousemaan yli 2000 dollariin. Tammikuussa vähittäismyynti tyypillisesti laskee joulukuun vahvan jouluostoskauden jälkeen.

Silti raportti osuu Yhdysvaltain rahapolitiikan kyyhkysten leiriin, jotka haluavat, että Federal Reserve laskee korkoja ennemmin tai myöhemmin. Tämän viikon USA:n tuottajahintaindeksi (PPI) tulee olemaan huomion kohteena tämän viikon Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksin jälkeen.

Teknisesti huhtikuun kultafutuurit näkivät lyhyen suojan sen jälkeen, kun hinnat saavuttivat kolmen kuukauden alimman keskiviikkona. MCX:ssä 61000 nousee jälleen vahvana tukena ja vahvan korjauksen jälkeen olemme todistamassa lyhyttä peittoa, jonka pitäisi jatkua aina 62020-62050 asti, jossa on 20 päivän liukuva keskiarvo.

Hopealla on enemmän tilaa nousuun kuin kullalla, koska hopea on ylimyydyllä alueella ja myös kulta/hopea-suhde osoittaa korkeammalle tasolle. Odotettua korkeamman kuluttajahintaindeksin aiheuttaman vahvan punaisen kynttilän jälkeen kulta on rakentanut pohjaa ja COMEXissa on myös noussut yli 2000 dollarin, mikä on merkki arvon ostosta ja myynnin vähenemisestä.

Seurantamyyntiä ei nähty, kun kulta rikkoi 2000 dollaria alaspäin, mutta hidas ja tasainen lyhyt peitto osoittaa, että kauppiaat upottavat varpaitaan alustavasti pitkiin positioihin. Kaikki 61000:n ympärillä olevat korjaukset tulisi hyödyntää mahdollisuutena siirtyä pitkälle optioiden kautta, joiden odotettu tavoite on 62050 ja stoploss 60500.

Samankaltaiset artikkelit