Lainakorot saattavat laskea ensi vuoden puolivälistä alkaen: Khara – Banking & Finance News

State Bank of India, SBI, RBI, SBI Banking & Economics Conclave, inflation, top news, latest news, business news,

Intian valtionpankin (SBI) puheenjohtaja Dinesh Khara odottaa lainakorkojen laskevan ensi kalenterivuoden puolivälistä alkaen inflaation hidastumisesta johtuen. ”Odotan, että jossain ensi kalenterivuoden puolivälissä saamme nähdä korkotason laskun.

”Olemme oikealla radalla, koska inflaatio on paljon hallinnassa”, hän sanoi puhuessaan 10. SBI Banking & Economics Conclave -konferenssissa. Parin viime vuoden vakaana pysyneen korkosyklin odotetaan kääntyvän ensi vuonna, ja asiantuntijat toivovat Intian keskuspankin leikkaavan repokorkoa ensi vuonna.

RBI on nostanut repokorkoa yhteensä 250 peruspisteellä toukokuusta 2022 lähtien taistellakseen korkean inflaation hillitsemiseksi. Vähittäiskaupan inflaatio hidastui lokakuussa neljän kuukauden alimmilleen 4,87 prosenttiin, joka on lähempänä keskuspankin 4 prosentin tavoitetta.

RBI on ennustanut vähittäiskaupan inflaation laskevan 5,7 prosenttiin joulukuun neljänneksellä ja jäähtyvän edelleen 5,4 prosenttiin vuonna 2024. Puheenjohtaja Khara sanoi, että Intian talous on vahvistunut viime vuosina. Pankkisektori on osoittanut ilmiömäistä joustavuutta, mikä korostaa pankkien kehitystä tilikaudella 2023 ja vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

”Intian talous on jatkanut vahvaa joustavuutta myös kuluvana vuonna, ja se on rakentanut vuosina 2022-23 alkanutta vauhtia huolimatta maailmanlaajuisesta myllerryksestä, kun geopoliittisten jännitteiden lisääntyvät monet jalanjäljet ​​uhkaavat muuttaa kauppasuhteita ja saavuttaa 7,7 prosentin kasvuvauhdin senttiä vuoden 23-24 ensimmäisellä puoliskolla, mikä on korkein suurista talouksista maailmassa”, hän lisäsi.

Pankkien järjestämättömien saamisten putoaminen ja yritysten vahvat taseet ruokkivat hänen mukaansa talouskasvua.” Kaksoistaseetu näyttää todella uudelta normaalilta horisonttiin läpäisevän kokonaisvaltaisen talouskasvun tukena, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit