Motilal Oswal odottaa dollariindeksin olevan positiivinen ennen Fedin kokousta. – CaFE Invest News

Rupee vs Dollar, key levels on dollar index.

Rupia konsolidoitui kapealla vaihteluvälillä jopa RBI:n politiikan julkilausuman jälkeen, jossa se piti kursseja ennallaan ja säilytti poliittisen kantansa ”asumisen peruuttamisesta”. Keskuspankki säilytti ohjauskorkonsa ja kannanottonsa Intian vahvan talouskasvun ja tahmean inflaation vuoksi.

Voimakas kasvuvauhti tarkoittaa, että MPC ei halua laskea korkoja aikaisemmin. Rupia saavutti uudet ennätysmatalat, kun dollari vahvistui suuria ristiriitoja vastaan ​​ja myös geopoliittiset jännitteet Lähi-idässä lisääntyivät.

Kotimaan rintamalla julkaistut kotimaiset tiedot osoittivat, että inflaatio nousi 4,89 prosenttiin 4,9 prosentin odotuksesta. Toisaalta teollisuustuotanto kasvoi helmikuussa 5,7 % edellisen kuun 3,8 %:n kasvusta, mikä viittaa siihen, että teollisuudessa kasvu jatkuu tasaisena.

Sen sijaan volatiliteetti rajoittui RBI:n aktiivisen väliintulon jälkeen. Uusimmat tiedot viittaavat siihen, että RBI:n varanto on laskenut hieman sen jälkeen, kun se saavutti korkeimman tason aiemmin tässä kuussa 648,6 miljardiin dollariin.

Tässä kuussa kotimaisella rintamalla inflaatiota ja teollisuustuotantoa lukuun ottamatta ei odoteta julkaistavan muita talouslukuja. Mutta tämän viikon FOMC:n politiikkaa koskeva lausunto on tärkeää katsoa; Odotetaan, että keskuspankki voisi pitää korot ennallaan, ja se on kommentti, joka laukaisee dollarin volatiliteetin.

Viikon ensimmäisellä puoliskolla volatiliteetti saattoi pysyä alhaisena, mutta jälkimmäisellä puoliskolla rupian volatiliteetti saattaa olla nousussa. Odotamme USDINR:n (Spot) käyvän kauppaa sivuttain positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 83,10 ja 83,80.

Globaalit valuutat

Dollarin ostokiinnostus oli alhaisimmillaan, mutta voitot rajattiin sen jälkeen, kun tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain talous kasvoi hitaimmin lähes kahteen vuoteen ensimmäisellä neljänneksellä. Heikkous vallitsi tuonnin kiihtymisen ja myymättömien tavaroiden vähäisen kertymisen aikana yrityksissä.

BKT kasvoi viimeisellä neljänneksellä vuositasolla 1,6 %, mikä on hitain vauhti sitten vuoden 2022 toisen neljänneksen. Kun varastoja, julkisia menoja ja kauppaa ei oteta huomioon, talous kasvoi 3,1 %, kun se kasvoi viimeisellä neljänneksellä 3,3 %.

Merkittävä työmarkkinoiden hidastuminen ei ole vielä ilmeistä, sillä viimeisimpien tietojen mukaan viikoittainen työttömyyskorvausraportti osoitti, että ensimmäiset työttömyyskorvaushakemukset laskivat 5 000:lla kausitasoitettuun 207 000:een.

Toisaalta PCE-ydinindeksi nousi marginaalisesti 2,8 prosenttiin maaliskuussa, ja korkeammat asumis- ja yleishyödylliset kustannukset viittaavat siihen, että Federal Reserve voisi pitää korot koholla jonkin aikaa.

Tällä viikolla Fedin politiikkalausuntoa lukuun ottamatta markkinaosapuolet pitävät silmällä maatalouden ulkopuolisia palkkatietoja, jotka todennäköisesti vaikuttavat dollariin. Odotamme dollariindeksin käyvän kauppaa positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 105,20 ja 106,80.

Samankaltaiset artikkelit