NBFC AUM:n kasvu jatkuu vahvana toisella vuosineljänneksellä, NIM:ien supistuminen todennäköistä – Banking & Finance News

nbfc

Pankkien ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden (NBFC) hallinnoitavien varojen (AUM) kasvu säilyy heinä-syyskuussa vahvana ottaen huomioon lainojen vahvan kysynnän ja eri lainanantajien monisegmenttiset liiketoimintamallit.

Analyytikot odottavat kuitenkin nettokorkomarginaalien pienenemistä rahastokustannusten nousun vuoksi repokorkojen siirron jatkuessa. Tällä ei kuitenkaan todennäköisesti ole merkittävää vaikutusta kokonaistulokseen.

”AUM:n kasvu säilyy todennäköisesti vahvana NBFCS:ssä ja Affordable Housing Finance Companiesissa (AHFC) vilkkaasta taustakysynnästä ja NBFC:n rakentamista monilinjaisista yrityksistä johtuen”, Centrum Broking sanoi raportissa.

Välitys lisäsi, että NIM:t pysyvät todennäköisesti paineen alaisena tällä vuosineljänneksellä rahastokustannusten nousun vuoksi repokorkosiirron jatkuessa, mutta sen kompensoi osittain tuottojen nousu.

Motilal Oswal Financial Servicesin arvion mukaan pankkien ulkopuolisten lainanantajien korkokatteen ja nettotuloksen odotetaan kasvavan 26 % vuoden takaisesta (yoy) ja 35 % yoy syyskuun neljänneksellä.

Jio Financial Services käynnistää maanantaina muiden kuin pankkien lainanantajien heinä-syyskuun tuloskauden.

Maksujen odotetaan olevan vahvoja kaikissa tuotesegmenteissä. Jotkut analyytikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että ajoneuvorahoitusyhtiöt ja mikrorahoittajat ovat paremmassa asemassa kuin muut markkinaraon segmentit, kuten asuntolainat ja kultalainat.

”NBFC-rahalaitosten kohortissa maksuvauhti jatkui tasaisena ja AUM:n voimakas kasvu. Vaikka omaisuuden laaturyhmien välillä oli virtoja, kokonaiskokoelmat ja omaisuuden laatu säilyivät terveinä”, Motilal Oswal Financial Services sanoi. Mikrorahoittajien keskuudessa Fusion Microfinancen välitys on positiivinen.

Ajoneuvorahoitusyhtiöiden odotetaan ylläpitävän vahvaa kotimaista volyymien kasvua, koska useimmat haasteet, kuten toimitusrajoitteet ja raaka-aineinflaatio, ovat joko taantuneet tai ratkaistu.

Vaikka NBFC-yhtiöiden nettokorkomarginaalin odotetaan supistuvan noin 6-13 peruspistettä vuosineljänneksestä (qoq), ajoneuvorahoittajien marginaalit ovat saavuttaneet pohjansa heinä-syyskuussa, analyytikot sanovat. Itse asiassa Cholamandalam Investment and Financen nettokorkomarginaali voi nousta noin 10 peruspistettä tarkastelujaksolla.

Sekä kultalainayhtiöiden että kohtuuhintaisten asuntoyhtiöiden marginaalien odotetaan pienenevän hieman korkeampien rahastokustannusten vuoksi. Siitä huolimatta NBFC:n tulosta auttaa edelleen parantamaan omaisuuden laatua.

Analyytikot sanovat, että kassavirtojen paraneminen on osaltaan parantanut perintätehokkuutta, ja sen pitäisi johtaa hyvänlaatuisiin luottokustannuksiin useimmissa NBFC:issä heinä-syyskuussa. He kuitenkin tarkkailevat henkilökohtaisten lainojen sekä mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) segmenttien vakuudettomien salkkujen laiminlyöntejä.

”Varojen laadun pysyminen vakaana NBFC- ja HFC-yrityksille, joilla on vaiheen 3 omaisuuserät, pysyvät vakiona QoQ-pohjalta, mikä nousi tilikauden 22 aikana RBI:n uusien NPA-raportointia koskevien säännösten vuoksi”, IDBI Capital Markets and Securities sanoi ja lisäsi, että keräystehokkuus ja uudelleenjärjestelyjen elpyminen paranevat. pitäisi tukea omaisuuden laatua.

Samankaltaiset artikkelit