Unelmajuoksu: SIP-tulot ylittävät 17 000 miljoonaa rupiaa

SIP inflows, mutual funds, market news, Smallcap funds, Retail AUM

Systemaattiset investointisuunnitelmat (SIP) jatkoivat unelma-ajoaan marraskuussa, ja maksut ylittivät ensimmäistä kertaa 17 000 miljoonaa rupiaa.

Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen (Amfi) mukaan kuukausittainen maksu teki uuden ennätyksen, 17 073 miljardia rupiaa. ) näytettiin perjantaina.

Nettomäärät toistaiseksi voimassa oleviin osakejärjestelyihin laskivat 15 536 miljardiin, kun se lokakuussa oli 19 957 miljoonaa rupiaa. Suuryhtiöiden rahastojen tulot olivat positiivisia, mutta putosivat 307 miljoonaan rupiaan.

”Tämän kategorian virrat ovat olleet suurelta osin pettymys vuoden aikana, koska sijoittajat ovat ehkä valinneet sijoittamisen tähän segmenttiin passiivisesti indeksirahastojen ja ETF-reitin kautta niiden alhaisten kustannusten vuoksi”, sanoi Morningstar Investment Research Intian analyytikko Melvyn Santarita.

Smallcap-rahastot pysyivät sijoittajien ensisijaisena valintana 3 700 miljoonan rupiaan saapuessa, kun taas keskisuuret yhtiöt osoittivat myös tervettä 2 666 miljoonan rupiaa.

Vähittäiskaupan AUM (osake-, hybridi- ja ratkaisukeskeiset järjestelmät) oli marraskuun lopussa 27 biljoonaa rupiaa, ja kuukauden keskimääräinen AUM oli 26,4 biljoonaa.

Avoimet velkajärjestelyt kuitenkin näkivät 4 706 miljoonan rupiaa. Rahamarkkinakategorian nettotuonti oli 865 miljoonaa ruplaa, kun taas pitkäaikaisten rahastojen nettotuonti oli vain 87 miljoonaa ruplaa. Suurin osa velkajärjestelyistä suuntautui nettomääräisesti ulos.

Lokakuussa velkaluokan nettotuonti oli 42 634 miljoonaa ruplaa, ja likvidit varat olivat suurin edunsaaja.

”Verolakien uudistamisen jälkeen sijoitukset korkorahastoihin ovat heikentyneet huomattavasti. Korkoihin liittyvä epävarmuus on vaikeuttanut sijoittajien sijoituspäätöksiä entisestään. Lisäksi osakemarkkinoiden vahva kehitys on kiinnittänyt sijoittajien entistä enemmän huomiota”, sanoo Morningstar Intian tutkimusjohtaja Himanshu Srivastava.

Banking & PSU Fund ja floater rahastojärjestelmät saivat Rs 305 crore ja Rs 648 crore, vastaavasti. Kullattujen rahastojen tulot olivat 92 miljoonaa ruplaa.

Srivastava sanoi, että epävarmuus koronlaskujen ajoituksesta on saanut muutamat sijoittajat valitsemaan rahamarkkina- ja kellukerahastot osaksi salkkujensa velkaallokaatiota.

Alan netto-AUM oli 30. marraskuuta yli 49 biljoonaa rupiaa, kun taas kuukauden keskimääräinen AUM oli 48,74 biljoonaa rupiaa. Lokakuun lopussa netto-AUM oli 46,7 biljoonaa rupiaa ja keskimääräinen AUM oli 478 biljoonaa rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit