Katsottavat osakkeet: Adani Ports & Special Economic Zone, Balrampur Chini Mills, Triveni Engineering, Dalmia Bharat Sugar, Vedanta – Markkinauutisia

Stocks to watch

GIFT Nifty laski tasaisesti 21 074,5:ssä, vain 0,01 %, mikä viittaa kotimaisten indeksien NSE Nifty 50 ja BSE Sensexin tasaiseen avaukseen perjantaina. Aiemmin torstaina NSE Nifty 50 putosi 36,55 pistettä eli 0,17 prosenttia ja asettui 20 901,15:een, kun taas BSE Sensex putosi 132,04 pistettä eli 0,19 prosenttia 69 521,69:ään.

”Markkinat katkaisivat vihdoin 7 päivän voittoputken, kun heikot globaalit vihjeet ruokkivat kotimaisten osakkeiden valikoivaa voitonottoa viimeaikaisen nousun jälkeen. Sijoittajat kirjasivat mieluummin voittoa joihinkin rikkaisiin osakkeisiin ennen huomista rahapolitiikkaa. Tämän päivän heikkoudesta huolimatta markkinoiden pohjasävy on edelleen nousujohteinen FII-virtojen elpymisen ja kasvavien toiveiden vuoksi, ettei Yhdysvaltain keskuspankki ehkä tee korkoja hidastuvan inflaation ja kasvun keskellä. Jos tämän päivän inspiroimaton istunto on osoitus, niin Nifty horjuu ja vaihtuu huomisen istunnossa suurimmalla nyt nähdyllä esteellä psykologisessa 21 000:ssa, kun taas suurin tuki on 19 521, sanoo Prashanth Tapse, Senior VP (Research). , Mehta Equities.

Osakkeet katsottavaksi 8.12.2023

Adanin satamat ja erityistalousalue

Intian suurin satamakehittäjä ja -operaattori ylittää 370–390 miljoonan tonnin (MMT) ohjeistuksensa 24. tilikaudelle ja on menossa yli 500 MMT:n 25. tilikauteen mennessä. Adani-konsernin rahtimäärät kasvoivat marraskuussa 42 % 36 MMT:llä, ja kasvu tuli kaikista kolmesta rahtikategoriasta. Sen kuiva irtolasti kasvoi 60 % vuodentakaisesta, kontit 26 % ja nesteet ja kaasu yli 23 %. ”Tämä on lähes 70 prosenttia koko vuoden 370-390 MMT:n ohjeista, ja yhtiö odottaa saavuttavansa, ellei jopa ylittävänsä, koko vuodelle asetetun tavoitteen”, kehitystä lähellä oleva lähde sanoi FE:lle.

Sokerin ja etanolin valmistajat: Balrampur Chini Mills, Triveni Engineering, Dalmia Bharat Sugar, Shree Renuka Sugars

Intian hallitus kielsi torstaina ”sokeriruokamehun ja sokerisiirapin” käytön etanolin tuotannossa tässä kuussa alkaneella hankintavuodella 2023-24 varmistaakseen sokerin riittävän saatavuuden kotimaiseen kulutukseen ja pitääkseen hinnat kurissa.

Vedanta

Lontoossa pääkonttoriaan pitävä Vedanta Resources (VRL) neuvottelee ulkomaisten sijoittajien kanssa saadakseen 1,25 miljardia dollaria ennen kuin sen velka erääntyy 1 miljardiin dollariin tammikuussa 2024. Velka, joka nostettaisiin nykyistä korkeammalla korolla, on odotetaan valmistuvan jo ensi viikolla. VRL:n tiedottaja vahvisti kehityksen, mutta ei paljastanut niiden sijoittajien nimiä, joiden kanssa yritys käy keskusteluja.

Container Corporation of India

Tavoitteena edistää kestävää ja ympäristöystävällistä uusiutuvaa aurinkoenergiaa, Container Corporation of India ja (NVVN) ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) tutkiakseen mahdollisuuksia perustaa PV Solar uusiutuvan energian hankkeita CONCORin terminaaleihin, yhtiö sanoi. viranomaisilmoituksessa.

Samankaltaiset artikkelit