Kotak Pankin infralainat saavat vauhtia ansioluetteloista, rakennustarvikkeista – Pankki- ja talousuutiset

money (2)

Kasvava hyötyajoneuvojen (CV) ja rakennuskoneiden kysyntä ohjaa Kotak Mahindra Bankin infrastruktuurirahoitusta nykyisen verotuksen toisella puoliskolla. Yksityinen lainanantaja onnistui kasvattamaan rakennuskalustoaan, ja hyötyajoneuvojen ennakot kasvoivat 26 % saavuttaen 31 000 rupian ensimmäisen vuosipuoliskon lopussa, ja pankki aikoo ylläpitää tätä kasvuvauhtia toisella vuosipuoliskolla.

”Yleinen makrotaloudellinen ympäristö ja hallituksen keskittyminen infrastruktuuriin ovat todella auttaneet parantamaan rakennuskoneiden ja hyötyajoneuvojen kysyntää. Tämä on lisännyt hyötyajoneuvojen ja rakennuslaitteiden lainojen kysyntää”, Kotak Mahindra Bankin logistiikka- ja infrastruktuurijohtaja Amit Mohan kertoi FE:lle. ”Maarakennuskalustomme ja hyötyajoneuvomme kehitys kasvoi 26 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja odotamme kasvuvauhdin jatkuvan toisella vuosipuoliskolla”, hän lisäsi.

Syyskuun 30. päivän 31 000 miljoonan ruplan lainakannasta hyötyajoneuvojen ennakkomaksujen osuus on lähes 17 500 miljoonaa rupiaa, kun taas rakennuskaluston lainat ovat 7 500 miljoonaa ja loput käyttöpääomalainoja.

Pankki on onnistunut kasvattamaan lainakantansa toimialan kasvua enemmän.

”Hyötyajoneuvoteollisuus on myytyjen yksiköiden määrällä mitattuna kasvanut 3 % ensimmäisellä vuosipuoliskolla, mutta hyötyajoneuvojen vähittäiskaupan rahoitus on kasvanut 29 % ensimmäisellä vuosipuoliskolla”, Mohan lisäsi. ”Rakennuskalusto toimialana on kasvanut 20 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla, kun taas laiterahoitusmme on kasvanut 22 prosenttia”, hän lisäsi.

Hyötyajoneuvojen, pääasiassa tavarankuljetusajoneuvojen kysyntä tulee sementti-, teräs-, kaivos-, FMCG- (Fast Moving Consumer Goods) ja kiinteistöalalta. Henkilöautojen kysyntä johtuu pääasiassa lisääntyvästä matkailutoiminnasta, lisääntyvästä valtioiden välisestä matkustamisesta ja työntekijöiden paluusta toimistoihin, kun yritykset vähitellen luopuvat kotoa työvoimasta.

”Odotamme kasvattavamme markkinaosuuttamme hyötyajoneuvojen rahoituksessa ja rakennuskaluston rahoituksessa suojaamme markkinaosuuttamme jatkossa”, Mohan sanoi.

Kotak Mahindra Bankin osuus hyötyajoneuvojen rahoituksesta on noin 5 % ja laiterahoituksessa 10 %.

Samankaltaiset artikkelit