Blusmart optimistinen sähköautojen leasing-järjestelmän laajentamisesta; analyytikot ilmaisevat epäilyjä

Blusmart, EV, top news, express mobility news, auto news, business news, industry news,

Gurugram-pohjainen täyssähkötaksilla toimiva startup BluSmart on kääntynyt yksityishenkilöiden puoleen Assure-ohjelmansa avulla laajentaakseen laivastokokoaan ja päästäkseen uusiin kaupunkeihin.

Osana ohjelmaa yksityishenkilöt voivat ostaa sähköauton ja vuokrata sen BluSmartille neljäksi vuodeksi kiinteää kuukausivuokraa vastaan, kun EMI-maksut on otettu huomioon. Yhtiö huomautti, että kuukausituotto voi vaihdella 28 000–33 000 rupiaa kuukaudessa per sedan-auto ja mahdollisesti korkeampi katumaastureiden osalta.

Järjestelmä takaa 14 prosentin tuoton ennen veroja, ja vaikka Anmol Singh Jaggi, perustaja ja Sandiip Bhammer, perustaja ja toimitusjohtaja, Green Frontier Capital, BluSmart-sijoittaja, väittävät, että järjestelmä on herättänyt valtavaa kiinnostusta. lyhyellä aikavälillä analyytikot eivät ole niin toiveikkaita sen elinkelpoisuudesta.

”On epätodennäköisempää, että henkilö kuluttaa rahaa uuden sähköauton ostamiseen, joka maksaa noin 13 000 rupiaa, ja luovuttaa sen sitten ohjaamon kerääjälle vain kuukausittaisten lisätulojen vuoksi. Investoinnin houkuttelevuus riippuu suurelta osin siitä, onko Assure-ohjelman luvattu 14 %+ tuottoprosentti EMI-maksun jälkeen vai ei”, sanoi Shyamasis Das, stipendiaatti ja sähköisen liikkuvuuden johtaja Center for Social and Economic Progress -keskuksesta.

Hänen mukaansa neljän vuoden investointijakson päätyttyä olisi vaikeaa todeta akun kuntoa, sähköauton sydäntä, joka olisi varmasti käynyt läpi tuhansia käyttöjaksoja siihen mennessä. Tällä hetkellä ei ole luotettavaa mallia ajoneuvon telemaattisten tietojen tarkkaan analysoimiseen akun kulumisen määrittämiseksi, Das sanoi.

Toisin kuin ICE-ajoneuvot, sähköautojen jälkimarkkinat ovat paljon pienemmät ja vähemmän kypsyneet, missä kilpailukykyisen jälleenmyyntihinnan saaminen olisi vaikeaa. ”Ohjelmassa olisi mieluummin enemmän ottajia, jos yritys sallisi nykyisten sähköautojen omistajien vuokrata omistamiaan autoja. Tässä tapauksessa sähköautojen ajokelpoisuuteen liittyvät riskit olisivat olleet BluSmartissa, hän lisäsi.

Vaikka Jaggi puhui valtavasta kiinnostuksesta, jonka ohjelma on herättänyt lyhyessä ajassa, hän ei paljastanut osallistujien määrää, joihin yritys on tähän mennessä osallistunut.

”Assure by BluSmart on sijoittajille loistava tilaisuus sijoittaa omaisuutta Intian suurimmassa sähköisessä, integroidussa ja täyspinoisessa sähköajoneuvopalvelussa”, Bhammer sanoi korostaen, kuinka se on houkutteleva sijoitusvaihtoehto.

Valtion tuellakin Tata Tigor EV:n, joka muodostaa suuren osan BluSmartin laivastosta, hinta tiellä on 13,4 lakh. Aiemmin tänä vuonna yritys keräsi 42 miljoonaa dollaria velan ja oman pääoman yhdistelmänä laajentaakseen laivastokapasiteettiaan Delhi-NCR:ssä ja Bengalurussa sekä käynnistääkseen uusia markkinoita. Toisin kuin Olan ja Uberin kaltaiset ohjaamot, BluSmart vuokraa ajoneuvot OEM-valmistajilta ja palkkaa kuljettajia palkkalistolleen hoitamaan kalustoaan.

Viimeisin varainkeruu, jossa perustajat sijoittivat noin puolet kerätystä pääomasta, on murto-osa niistä 250 miljoonasta dollarista, joita yhtiö oli neuvotellut kerätäkseen viime vuoden puolivälistä lähtien. Neljä vuotta vanha startup on toiminut suurimman osan olemassaolostaan ​​lentoasemamatkojen reittipalveluna.

Äskettäin se aloitti on-demand-ajeluliiketoiminnan joillakin Delhi NCR:n alueilla, mutta sen nykyinen noin 5 500 auton kalusto ei riitä vastaamaan kysyntään. Liikkumisasiantuntijoiden mukaan yritys tarvitsisi vähintään 40 000-80 000 autoa kahdessa tällä hetkellä toimivassa kaupungissa pysyäkseen tilauspalveluissaan. BluSmartin tavoitteena on kasvattaa laivastonsa 8 800:aan vuoden 2024 puoliväliin mennessä.

Lisäksi kun otetaan huomioon, että autolla kestää keskimäärin 90 minuuttia nopealla latauksella ja kuusi tuntia hitaalla latauksella saavuttaakseen täyden kapasiteetin ja että jokaisen parin pikalatauksen jälkeen yksi hidas lataus on välttämätöntä akun pitämiseksi kunnossa, tilaa on hyvin vähän. lisätä nykyisen laivastonsa matkojen määrää. Tämä on tehnyt tarpeelliseksi kasvattaa laivastonsa kokoa.

Samankaltaiset artikkelit