Akshaya Tritiya: 15% nousu jo vuonna 2024! Kuinka pian kulta voi ylittää 100 000 rupiaa?

Akshaya Tritiya: 15% surge already in 2024! How soon can gold cross Rs 1 lakh mark?

Akshaya Tritiyaa pidetään lupaavana päivänä, joka symboloi vaurautta ja onnea. Sanotaan, että tänä päivänä tehdyn sijoituksen tuotto on suotuisa, mikä tekee siitä suositun kullan ja muiden arvoesineiden ostamisessa.

Kullan tuotto on tänä vuonna 15 prosenttia

”Vuosi 2023 osoittautui hedelmälliseksi matkaksi jalometalleille, erityisesti kullalle, jonka kotimaiset pörssit nousivat noin 15 %. Markkinadynamiikassa esiintyi sekoitus geopoliittisia jännitteitä, keskuspankkien liikkeitä, dollariindeksin vaihteluita ja Yhdysvaltain tuottomuutoksia. Jatkona trendille, MCX-kulta nousi 12,50 %, ohittaen hieman spot-Comex-kullan, joka oli toistaiseksi kalenterivuonna 12,20 %, Religare Broking kertoo.

Edelliset vuodet ovat nähneet peräkkäin pandemiasta johtuvia odottamattomia tapahtumia sekä velkakriisien ohella leimahduspisteitä, kuten Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ja Israelin ja Hamasin väliset jännitteet. Nämä tapahtumat ovat säilyttäneet markkinoilla vallitsevan riskin tunteen. Huomionarvoinen trendi on noussut esiin, kun keskuspankit maailmanlaajuisesti ovat lisänneet merkittävästi kullan ostojaan ostamalla 1 037 tonnia vuonna 2023. Tämä luku on vain umpi kuin vuonna 2022 asetettu ennätys, joka oli 1 082 tonnia.

Kullan hintaan vaikuttavat maailmanlaajuiset tekijät

Kullan tulevaisuus pysyy dynaamisena, ja sen muokkaavat useat globaalit tekijät, kuten keskuspankin politiikka, geopoliittinen skenaario ja taloudelliset indikaattorit. Vaikka kuluvan vuoden voitot ovatkin kiitettävät, historiallinen suuntaus korkeampaan tuottoon myrskyisillä jaksoilla korostaa kullan potentiaalia kukoistaa lisääntyneen epävarmuuden keskellä.

Federal Reserve on säilyttänyt suhteellisen rajoittavan rahapolitiikan asenteensa koko kuluvan tilikauden ajan pitäen korot ennallaan 5,25-5,50 prosentissa kuudennen peräkkäisen kokouksen ajan. Viimeaikaiset pettymykset USA:n työllisyystietoihin yhdistettynä keskuspankin keventämiseen ovat vahvistaneet odotuksia koronlaskuista vuoden loppuun mennessä. Sijoittajat odottavat nyt vain yhden koronleikkauksen tälle vuodelle. Kun otetaan huomioon kullan perinteinen rooli inflaation suojana, sen odotetaan pysyvän houkuttelevana sijoituksille tulevina kuukausina.

Vuodelle 2024 geopoliittiset jännitteet näyttävät rajoittuvan pääasiassa Gazan sodan alueellisiin vaikutuksiin, Syyrian kunnostukseen Hizbollahin kanssa pohjoisessa ja Hamasin kanssa etelässä Iranin tukemana. Jännitteet jatkuvat Israelin ja laajempien arabimaiden välillä, ja mahdollisuus Ukrainan ja Venäjän välisten konfliktien pitkittymiseen vedoten Venäjän viimeaikaisiin hyökkäyksiin Ukrainan kaasuputkissa toimituksissa Euroopan unionin markkinoille. Lyhyesti sanottuna ei ole merkkejä siitä, että nämä jännitteet loppuisivat pian.

Kasvavat geopoliittiset jännitteet voivat luoda uusia ongelmia maailmantaloudelle. Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan globaalin inflaation ennustetaan hidastuvan tasaisesti 6,8 prosentista vuonna 2023 5,9 prosenttiin vuonna 2024 ja 4,5 prosenttiin vuonna 2025. Samaan aikaan hidastuva kasvu hyödyttää viime kädessä kullan hintaa, kun jalometalliharkkojen turvakysyntä alkaa toimia turbulenssin aikana aika.

:

Keskuspankit ovat pitkään pitäneet kultaa tärkeänä osana rahoitusvarantoaan, ja ne ovat lisänneet sen hajauttamisen vuoksi hoitaessaan kotimaisia ​​valuuttoja. Vuonna 2023 he ostivat maailmanlaajuisesti 1 037 tonnia, mikä on hieman vähemmän kuin 1 082 tonnia vuonna 2022, mikä on suurin määrä sitten vuoden 1967. Tällä hetkellä keskuspankeilla on hallussaan noin 20 prosenttia maailman kullan tuotannosta, ja kolmasosa ostettiin vuonna 2023. Vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä keskuspankit ostivat lähes 290 tonnia, mikä ylitti edellisen vuoden ennätyksen, Kiinan johdossa ja seuraavaksi Turkissa ja Intiassa. Tämä vahva alku osoittaa, että kullan kysyntä jatkuu vahvana vuonna 2024.

World Gold Councilin vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen raportissa korostetaan maailmanlaajuisen kullan kysynnän 3 prosentin kasvua, yhteensä 1 238 tonnia, mikä on vahvin ensimmäinen vuosineljännes sitten vuoden 2016. Kasvu johtui pääasiassa vahvoista OTC-markkinoiden sijoituksista ja johdonmukaisista keskuspankkiostoista. . Myös baarien ja kolikoiden kysyntä kasvoi 3 %. Ilman OTC-kauppoja kysyntä kuitenkin laski 5 % 1 102 tonniin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Vuonna 2023 ETF:n ulosvirtaus sekä baarien ja kolikoiden kysynnän lievä lasku johtivat vuotuisten kultainvestointien laskuun 10 vuoden alimmalle tasolle 945 tonniin, mikä laski 244 tonnia edellisestä vuodesta. Lisäksi vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä kullan ETF-omistukset laskivat maailmanlaajuisesti 114 tonnia. Aasiassa, varsinkin Kiinassa, kultavakuudelliset ETF-omistukset kasvoivat vuonna 2023 maailmanlaajuisten geopoliittisten jännitteiden, laskun dollariindeksin, Yhdysvaltain joukkolainojen tuottojen ja Federal Reserven tulevien koronlaskujen epävarmuuden vuoksi.

Kuinka pian kulta voi ylittää 100 000 rupiaa?

Viimeisenä Akshaya Tritiyassa 24 karaatin kultaa vaihdettiin 61 300 rupiaa 10 grammaa kohden kansallisessa pääkaupungissa. Tällä Akshaya Tritiyalla keltaisen metallin hinta on 73 238 rupiaa 10 grammaa kohden, mikä antaa sijoittajille noin 20 % tuoton. Viimeisen kuuden kuukauden aikana jalometalli on kasvanut noin 18 prosenttia. Vuodesta tähän päivään mennessä kullan hinta on noussut lähes 12 %.

Ottaen huomioon tämänhetkinen ralli ja tulevien kuukausien näkymät, kulta saattaa ylittää 100 000 rupiaa seuraavan Akshaya Tritiyaan mennessä. Saavuttaakseen 100 000 rupiaa seuraavan Akshaya Tritiyaan mennessä, sen on tuotettava noin 38 %:n tuotto seuraavien 12 kuukauden aikana.

Samankaltaiset artikkelit