RBI muutti kiinteän talletuksen sääntöä. Ennenaikainen nosto on sallittu FD-sopimuksissa 1 miljoonan rupiaan asti!

fixed deposit news

Ei-suoritettavan kiinteän talletuksen sääntömuutos 2023: Intian keskuspankki on päättänyt nostaa ei-lunastettavien määräaikaistalletusten tarjoamisen vähimmäismäärää 15 000 rupiasta 1 biljoonaan. Tämä tarkoittaa, että kaikilla enintään 1 miljoonan Rs:n kiinteillä talletuksilla on oltava ennenaikainen nostomahdollisuus.

Pankit tarjoavat kahdenlaisia ​​määrä- tai määräaikaistalletuksia – vaadittavia ja ei-sitottavia. Soitavissa olevissa talletuksissa ennenaikainen kotiuttaminen on sallittua, kun taas ei-lunastettavissa olevissa talletuksissa se ei ole sallittua.

RBI oli aiemmin antanut pankeille luvan tarjota kotimaisia ​​määräaikaistalletuksia (TD) ilman ennenaikaista nostomahdollisuutta edellyttäen, että kaikilla yksityishenkilöiltä vähintään 15 000 rupian arvoisilla TD:illä on oltava ennenaikainen nostomahdollisuus.

Lisäksi pankit saivat tarjota määräaikaistalletusten korkoeroja, jotka perustuivat talletusten mak- suttomuuteen (eli ennenaikaisen noston puuttumiseen) talletusten ajan ja koon lisäksi.

Mikä on muuttunut

RBI on päättänyt nostaa ei-lunastettavien kiinteiden talletusten tarjoamisen vähimmäismäärää 1 miljoonaan rupiaan.

”Ei-soitavien TD:n tarjoamisen vähimmäismäärää voidaan korottaa viidestätoista lakhista rupiaan rupiaan, eli kaikilla yksityishenkilöiltä vähintään yhden miljoonan rupian suuruisilla kotimaisilla määräaikaistalletuksilla on oltava ennenaikainen nostomahdollisuus”, RBI sanoi. 26.10.2023 päivätyssä ilmoituksessa.

”Näitä ohjeita sovelletaan myös ulkomaisten (ulkoisten) rupia (NRE) talletuksiin / tavallisiin ulkomaalaisten (NRO) talletuksiin”, se lisäsi.

Edellinen sääntö sanoi: ”Pankeilla on oltava vapaus tarjota määräaikaistalletuksia ilman ennenaikaista nostomahdollisuutta. Edellyttäen, että kaikilla yksityishenkilöiltä (yksittäin tai yhdessä) otetuilla määräaikaistalletuksilla, joiden määrä on enintään 15 000 000 rupiaa, on ennenaikainen nostomahdollisuus.”

Yllä olevaa on nyt muutettu seuraavasti: ”Pankeilla on vapaus tarjota määräaikaistalletuksia ilman ennenaikaista nostomahdollisuutta. Edellyttäen, että kaikilla yksityishenkilöiltä (yksittäin tai yhteisesti) otetuilla määräaikaistalletuksilla, joiden määrä on yksi rupia tai vähemmän, on ennenaikainen nostomahdollisuus.”

Ennenaikaisen kotiutuksen mahdollisuus enintään 1 miljoonan Rs:n talletuksiin on myös NRE/NRO-tilinomistajien käytettävissä.

”Pankeilla on vapaus tarjota NRE/NRO määräaikaistalletuksia ilman ennenaikaista nostomahdollisuutta edellyttäen, että kaikilla yksityishenkilöiltä (yksittäin tai yhteisesti pidetyillä) määräaikaistalletuksilla, joiden määrä on enintään yksi kruunu, on ennenaikainen nostomahdollisuus. ”, RBI sanoi.

Samankaltaiset artikkelit