IRM Energyn debyytti pörsseissä on heikko, listat 5 % alennuksella; Pitäisikö sinun pitää vai poistua? – Markkinauutiset

IRM Energy listing

IRM Energyn osakkeet noteerasivat 5,49 %:n alennuksen listautumishinnasta heikon markkinatunnelman keskellä. NSE:llä osakkeen debyytti oli 477,25 rupiaa verrattuna 505 rupiaan emissiohintaan, kun taas BSE:llä osakkeen hinta oli 479 rupiaa.

”Huolimatta sen ipo:n voimakkaasta liittymäkysynnästä, IRM Energyn listautuminen jäi katuodotuksia pienemmäksi lähinnä jälkimarkkinoiden tunnelman vuoksi. Markkinoiden tunnelman vuoksi keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeet ovat paineen alla. Konservatiivisten sijoittajien kannattaa kirjata tappioita markkinoiden tunnelman vuoksi, kun taas riskihakijat voivat pitää kiinni pitkällä aikavälillä”, sanoi Prashanth Tapse, Senior VP (Research), Mehta Equities.

Shivani Nyati, Swastika Investmartin varallisuusjohtaja, sanoi: ”Sijoittajat ottivat listautumisannin hyvin vastaan ​​ja ylimerkitsivät 27 kertaa. Nykyinen markkinatilanne voi kuitenkin olla syynä näin huonoon listautumiseen. IRM Energy on suhteellisen uusi yritys, mutta sillä on monipuolinen asiakasportfolio, jakeluverkosto ja vahvat asiakassuhteet. Lisäksi yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet hyötyä Intian kasvavasta maakaasun kysynnästä. Nykyinen markkinatunnelma ei kuitenkaan ole suotuisa listalle, joten sijoittajat voivat pitää stop lossin 455:ssä ja irtautua, jos osake rikkoo tämän tason.

IRM Energy IPO avattiin yleisölle torstaina 18. lokakuuta 2023 ja päättyi perjantaina 20. lokakuuta 2023. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 480-505 ruplaa 10 rupiaa nimellisarvoista osakea kohti. Hintaluokan yläpäässä yhtiön promoottorit ja osakkeenomistajat pyrkivät keräämään listautumisannista 545,40 miljoonaa rupiaa. Listautumisannissa laskettiin liikkeeseen 10 800 000 osaketta, joiden yhteenlaskettu arvo oli 545,40 miljoonaa rupiaa. Potentiaalisille sijoittajille tarjouskilpailu aloitettiin vähintään 29 osakkeesta ja myöhemmät tarjoukset useissa 29 oman osakkeen erässä. Yksityissijoittajien vaatima vähimmäissijoitusmäärä oli 14 645 ruplaa.

IRM Energy harjoittaa maakaasun varastointia, toimitusta, jakelua ja myyntiä sekä rakentaa, käyttää, huoltaa ja laajentaa kaupungin kaasunjakeluverkkoja. PNGRB:n kautta (joka sallii yksinoikeuden toimia tietyllä maantieteellisellä alueella (GA) rajoitetun ajan) yhtiö kehittää maakaasun jakeluprojektejaan, jotka kattavat sekä CNG:n (Compressed Natural Gas – 50,73 % tulojakauman) että PNG:n (Piped Natural). Kaasu – 49,27 %:n tulojakauma) asiakkaat.

Samankaltaiset artikkelit