Matkabudjetti: Kuinka ottaa huomioon valuuttakurssien vaihtelut ja odottamattomat kulut

Budget for Travel: How to factor in forex fluctuations and unexpected expenses

Maailman kiertue on vastustamaton intohimo jokaiselle, mutta edullisuus on avainasemassa. Jos suunnittelet viisaasti, voit tutkia maailmaa polttamatta reikää taskuusi.

Ulkomaisen matkustajan suurin riski on rahapula ulkomailla oleskelun aikana. Se voi tapahtua milloin tahansa ulkoisista syistä, kuten valuuttakurssien vaihteluista, ja se voi suistaa kaiken: matkasuunnitelmista päivittäisiin kuluihin. Huolellinen, ennakkosuunnittelu voi ratkaista tämän ongelman tehokkaasti ja tehdä matkasta stressittömän ja iloisen.

Osana matkabudjettiasi ensimmäinen ja tärkein asia on ymmärtää määränpääsi talous ja sen valuutta. Laske sen nykyinen valuuttakurssi kotimaan valuutallasi sovellusten tai verkkotyökalujen avulla. Voit myös analysoida, miten valuuttakurssit ovat vaihdelleet aiemmin tärkeimpiä ulkomaisia ​​valuuttoja vastaan. Tämä antaa sinulle oikeudenmukaisen käsityksen paikallisesta valuutasta ja siitä, kuinka paljon rahaa matkaa varten on varattava. Vielä tärkeämpää on, että kohteessa tulisi olla rauhanomainen lain ja järjestyksen tilanne, koska poliittiset levottomuudet tai vallankaappaus horjuttavat yhtäkkiä valuutan ja talouden vakautta.

:

Laadi kotitehtäväsi perusteella alustava budjetti ja varaa riittävästi rahaa välttämättömiin menoihin, kuten lentolippuihin, tiematkasuunnitelmiin, ruokaan, majoitukseen, lahjoihin jne. Myös hätärahasto on pidettävä yllä odottamattomien tilanteiden varalle. Mutta yritä rajoittaa menoja budjetin äärirajoissa.

Jos kotimainen valuuttasi on vahva, käteesi tulee enemmän ulkomaista rahaa. Se tarkoittaa, että voit kuluttaa enemmän ulkomailla oleskelusi aikana. Jos valuuttasi on heikko, saat vain vähemmän ulkomaista valuuttaa, mikä pakottaa sinut olemaan säästäväinen ulkomaanmatkan aikana. Absoluuttista vahvuutta tai heikkoutta ei kuitenkaan ole. Valuutta voi olla vahva joihinkin ulkomaisiin valuuttoihin nähden, mutta heikko toisia vastaan. Se vaihtelee maittain. Yhdysvaltain dollarien kantaminen varavaluuttana voi todellakin olla fiksu valinta matkoilla, etenkin alueilla, joilla paikallisen valuutan vaihto saattaa olla haastavaa. Monet paikat ympäri maailmaa hyväksyvät Yhdysvaltain dollareita maksutapahtumiin, ja valuutanvaihtotalot tai pankit ovat usein käytettävissä muuttamaan ne tarvittaessa paikalliseksi valuutaksi.

Tarkkaile valuuttakurssimuutoksia paljon ennen lähtöpäivää. Valitse edullinen aika. Valuuttakurssi muuttuu ajan myötä. Se riippuu kotimaan valuuttavarannoista, maksutaseesta ja globaaleista jännitteistä. Jos se on edullista, osta valuutta etukäteen ja lukitse kurssi. Tai jos mahdollista, odota, kunnes se paranee. Jos jokin alueellinen konflikti tai kauppasota tai kauppasaarto on seurauksena, älä odota sen tapahtuvan. Osta mahdollisimman aikaisin.

Toinen tehokas apuväline ulkomaanmatkojen maksamiseen ovat prepaid-matkakortit. Se auttaa sinua välttämään riskin, että kuljetat mukanasi suuria määriä ulkomaan valuuttaa. Jos matkakohteillasi ei ole kauppiaspankkiverkostoa tai maksuinfrastruktuuria tällaisten korttien käyttöä varten, kanna käteistä paremmin mukana. Myös muita maksuvälineitä, kuten pankkikortteja, luottokortteja ja mobiilipalveluita, voidaan käyttää. Mutta jokaista tilaa on harkittava sen ominaisuuksien, kuten maksuturvallisuuden ja tapahtumakustannusten, perusteella. Sinun tulee vertailla niitä ja valita tavoitteisiisi parhaiten sopiva.

Varainsiirtoja ja rahalähetyksiä varten UPI-yhteensopiva järjestelmä on nyt käytössä monissa maissa, kuten Singaporessa, Malesiassa, Arabiemiirikunnissa, Ranskassa, Nepalissa, Isossa-Britanniassa, Mauritiuksella ja Sri Lankassa. Intian kansalaiset voivat käyttää tätä vaihtoehtoa maksuihin vieraillessaan näissä maissa.

Jos aiot käyttää pankkikanavia ulkomailla, käytä kotimaisen pankkisi ulkomaisen kumppanin verkostoa. Ja liian säästeliäästi. Koska muut pankit veloittavat korkeampia maksuja ulkomailla tehdyistä liiketoimista. Vältä lentokenttien valuutanvaihtoja, koska ne tarjoavat epämiellyttäviä hintoja ja veloittavat korkeampia maksuja.

Lopuksi, kun pakkaat laukkuasi, tärkeä asia, joka on otettava mukaan, on matkavakuutus. Voit saada kattavan kattavuuden ulkomailla oleskelullesi, mikä suojaa sinua odottamattomilta taloudellisilta menetyksiltä ja ongelmilta, jotka johtuvat onnettomuuksista, sairaanhoidosta, hätäsairaalahoidosta ja matkatavaroiden katoamisesta, mukaan lukien arvokkaat asiakirjat, kuten passit.

Muista: hyvä pohjatyö vähentää varmasti matkalaukkusi painoa. Joten käytä näitä vinkkejä ja aloita ensi kerralla erittäin hyvin.

Esitetyt näkemykset ovat henkilökohtaisia ​​eivätkä kuvasta virallista kantaa tai politiikkaa FinancialExpress.com. Tämän sisällön jäljentäminen ilman lupaa on kielletty.

Samankaltaiset artikkelit