Sijoitusrahastosijoittajat menettävät oikeutetut voitot! Tässä on mitä tapahtui tilauksille Lok Sabha -äänestyksen tulospäivänä

Mutual fund investors robbed off rightful gains? Orders placed on election results day executed on June 5

Intian osakemarkkinat kokivat massiivisen myynnin kesäkuun 4. päivänä, jolloin laskettiin äänet Lok Sabhan vaaleissa. Päivänsisäiset etulinjan indeksit, mukaan lukien Sensex ja Nifty, putosivat jopa 8 % sen jälkeen, kun varhaiset trendit alkoivat viitata siihen, että BJP:n johtama NDA ei saavuttanut tavoittelemaansa 400+ paikkaa.

Tämän massiivisen markkinoiden romahduksen keskellä sijoitusrahastosijoittajat yrittivät hyödyntää rahastojen alhaisempaa nettoarvoa osakkeiden arvostuksen romahtamisen vuoksi. Monet sijoitusrahastosijoittajat väittivät kuitenkin tilanneensa MF-osuuksia 4. kesäkuuta, mutta ne toteutettiin seuraavana päivänä.

Tiedotusvälineiden mukaan tämä tapahtui, koska sijoitusrahastoalustat väittivät, että tapahtumat vaikuttivat joidenkin maksujen yhdistäjien lopussa olevien ongelmien vuoksi.

Yksi raporteista, joissa viitattiin välittäjien Zerodhan ja Groww'n virkamiehiin, sanoi, että transaktioita ei voitu käsitellä saman päivän NAV:lle, vaikka ne toteutettiin ennen päivän katkaisuaikaa. Tämän seurauksena sijoittajat kärsivät tappioita, kun osuudet allokoitiin seuraavan päivän korkeammalla nettoarvolla. Osakemarkkinat elpyivät yli 3 % kesäkuun 5. päivänä.

Monet yksityissijoittajat valittivat tästä eri sosiaalisen median alustoilla sanomalla, että he tekivät rahasto-osuuksiensa tilauksia ennen kello 15:00 4. kesäkuuta, mutta saivat osuuksia 5. kesäkuun nettoarvoon perustuen.

Markkinasäätelyviranomainen SEBI ei ole vastannut tiedotusvälineissä tästä asiasta.

Samankaltaiset artikkelit