Crypto Miner oikeusjuttu jarruttaa Yhdysvaltain pyrkimyksiä seurata kukoistavaa virrankäyttöä – Digital Transformation News

Recent approval of spot Bitcoin ETFs has boosted prices

Yhdysvaltain viranomaiset peruuttivat tällä viikolla toistaiseksi kyselyn, jonka tarkoituksena oli kerätä tietoa kryptokaivosteollisuuden tehonkäytöstä, mikä esti yrityksiä ymmärtää alan vaikutusta verkkoihin ja energian hintoihin ennätysaktiivisuuden aikana. Riot Platforms, yksi suurimmista Yhdysvaltain bitcoin-kaivosyrityksistä, ja teollisuusryhmä Texas Blockchain Council haastoivat oikeuteen pakollisten tietopyyntöjen lopettamiseksi sen jälkeen, kun US Energy Information Administration (EIA) julkaisi tässä kuussa uuden tutkimuksen kryptolouhinnan sähkönkäytön arvioimiseksi.

Tämän seurauksena Yhdysvaltain viranomaiset peruuttivat hätäkyselyn ja neuvottelevat sopimuksesta bitcoin-louhinnan kantajien kanssa oikeudenkäynnin lopettamiseksi, sanoi kaksi tilanteen tuntevaa lähdettä. Kryptokriitikot sanoivat, että tutkimuksen keskeyttäminen voisi luoda uusia haavoittuvuuksia Yhdysvaltain sähköverkkoon, ja eräs ympäristöryhmä kutsui teollisuuden vastustusta tutkimukselle ”tuomittavaksi”. Reutersin laskelmien ja Bitcoinista ja sähköstä dataa tuottavien yritysten arvioiden mukaan digitaalisten kolikoiden louhinta saavutti huippunsa 7. helmikuuta ja sen odotetaan kuluttavan Yhdysvalloissa tänä vuonna yli 60 terawattituntia eli lähes Israelin vuosittaisen sähkönkulutuksen käyttää.

Energia-analytiikkayritys Enveruksen mukaan Bitcoinin kaivosvoiman kysynnän ennustetaan kasvavan yli kolmanneksella maailmanlaajuisesti vuoteen 2024 mennessä, ja Yhdysvaltojen osuus on suurin. Jäi epäselväksi, jatkaako YVA edelleen tutkimustaan ​​tai millaista aikataulua tällainen ponnistelu nyt sisältäisi. Cambridgen yliopiston uusimpien tietojen mukaan Yhdysvaltojen osuus maailmanlaajuisesta bitcoinin louhinnasta oli 38 prosenttia tammikuussa 2022. Anekdoottisesti tämä osuus on nyt todennäköisesti lähempänä 50 prosenttia, arvioi Cambridge Center for Alternative Financen tutkija Alexander Neumüller.

Äskettäin hyväksytty spot-bitcoin-pörssirahastojen (ETF) hyväksyminen on nostanut hintoja, jotka tällä viikolla nousivat 60 000 dollariin, mikä rohkaisee lisää kaivostoimintaa. Viime kuussa EIA, energiaministeriön tilastoosasto, jätti hätäpyynnön salauslouhinnan sähkönkäytön seurannan aloittamisesta vedoten siihen, että sen kasvava jalanjälki voi nostaa sähkölaskuja ja ylikuormittaa Yhdysvaltain haavoittuvaa sähköverkkoa. Kasvava sähkönkulutus ja kryptolouhinnan epätavallinen vuorovaikutus sähkömarkkinoiden kanssa ovat vaikuttaneet verkkoihin muun muassa Texasissa ja nostaneet joidenkin kuluttajien energiakustannuksia.

”On erityisen tuomittavaa, että teksasilaiset kryptovaluuttakaivostyöntekijät estävät peruspyrkimyksiä kerätä tärkeitä tietoja, joita energiansäätelijät tarvitsevat luotettavan ja edullisen tehon toimittamiseksi”, sanoi Holly Bender ympäristöryhmä Sierra Clubista. Bender viittasi vuoden 2021 talven jäätymiseen, joka katkaisi sähköt suurilta alueilta Texasia ja tappoi yli 200 ihmistä.

YVA aloitti 82 kaivostyöläisen tutkimuksensa viikolla 5. helmikuuta ja pyysi tietoja toiminnasta ja energian käytöstä. Kongressin jäsenet, mukaan lukien senaattori Elizabeth Warren, olivat pyytäneet tutkimusta yli vuoden ajan. ”Osasto pyytää krypto-kaivostyöntekijöitä raportoimaan perustiedot energiankäytöstään – kuten muutkin teollisuudenalat ovat tehneet vuosikymmeniä – jotta yleisö ja lainsäätäjät ymmärtävät paremmin kuinka kryptolouhinnan sähkönkäyttö ja hiilidioksidipäästöt vaikuttavat sähköverkkoon ja ympäristöön”, Warren sanoi sähköpostissa Reutersille. YVA:n päällikön Joseph DeCarolisin muistiossa, jossa pyydettiin hallinto- ja budjettitoimiston hyväksyntää tutkimukselle, todettiin: ”Meidän on kiireesti luotava uskottavia tietoja, jotka antaisivat käsityksen tästä kehittyvästä ongelmasta.”

Kaivosteollisuuden oikeusjuttu, joka jätettiin 22. helmikuuta, väitti, että tutkimuksen nopeutettu hyväksymisprosessi oli laiton ja sen laajuus, mukaan lukien kaivostyöläisten ja kaupallisten kumppaneiden tarkkaa maantieteellistä sijaintia koskevat kysymykset, uhkasi heidän yrityksiään ja kovaa omaisuutta, jos se julkistettiin. YVA suostui perjantaina keskeyttämään tutkimuksen yli kuukaudeksi maaliskuun 25. päivään asti ja yhdistämään tähän mennessä saamansa tiedot. Myöhemmin samana päivänä Yhdysvaltain liittovaltion tuomari Wacossa Teksasissa määräsi väliaikaisen lähestymiskiellon liittovaltion virastoille ja kyselylle. Tällä viikolla kysely peruutettiin, kertovat lähteet, jotka pyysivät pysyä nimettömänä meneillään olevan oikeudellisen kiistan vuoksi. Osapuolet pääsivät ”periaatesopimukseen”, joka on määrä saada päätökseen maaliskuun 1. päivään mennessä, oikeuden asiakirjat osoittavat. Molemmat osapuolet kieltäytyivät kommentoimasta minkään sopimuksen yksityiskohtia.

Samankaltaiset artikkelit