Mikä on Blue Aadhaar Card? Opas rekisteröinti- ja biometristen tietojen vaatimuksiin lapsille

aadhaar, blue aadhaar card, aadhaar card for kids, uid india, indian identity card, kid aadhaar card

Aadhaar on keskeinen Know Your Customer (KYC) -asiakirja Intiassa, joka on välttämätön valtiontukien ja erilaisten hyvinvointijärjestelmien saamiseksi. Se toimii ratkaisevana henkilöllisyystodistuksena eri sektoreilla, ja se sisältää tärkeimmät tiedot, kuten koko nimen, pysyvän osoitteen ja syntymäajan, jotka kaikki on yhdistetty Intian yksilöivän tunnistusviranomaisen (UIDAI) myöntämään ainutlaatuiseen 12-numeroiseen numeroon.

Sininen Aadhaar-kortti: Biometristen tietojen vaatimukset

Toisin kuin aikuiset, kortin myöntämiseen lapsille ei vaadita biometrisiä tietoja. Sen sijaan UID käsitellään demografisten tietojen ja heidän vanhempiensa UID-tunnukseen linkitetyn kasvokuvan perusteella. Kymmenen sormen biometristen tietojen päivitykset, iirisskannaukset ja kasvokuvat ovat kuitenkin välttämättömiä, kun lapsi täyttää viisi ja uudelleen 15-vuotiaana; jos päivitys ei onnistu, kortti ei kelpaa. Biometristen tietojen päivitys teini-ikäisille Aadhaar-kortinhaltijoille on ilmainen.

Vuonna 2018 UIDAI esitteli ”Baal Aadhaar” -kortin konseptin, joka on räätälöity alle viisivuotiaille lapsille. Tämä kortti erottuu sinisestä väristään, toisin kuin tavallisessa valkoisessa aikuisten Aadhaar-kortissa, ja siinä on ainutlaatuinen 12-numeroinen pikkulasten tunnistenumero.

Vanhemmat voivat hakea Baal Aadhaaria vastasyntyneelle käyttäen voimassaolevana ilmoittautumisasiakirjana syntymätodistusta tai sairaalan kotiutustodistusta. Lisäksi heidän lastensa koulutunnuksia voidaan käyttää ilmoittautumiseen.

Tässä on vaiheittainen opas Blue Aadhaar -kortin rekisteröitymiseen:

  • Vieraile UIDAI:n verkkosivustolla osoitteessa uidai.gov.in
  • Siirry Aadhaar-kortin rekisteröintivaihtoehtoon.
  • Anna lapsen nimi, vanhemman/huoltajan puhelinnumero ja muut vaadittavat tiedot.
  • Valitse tapaamisaika Blue Aadhaar -kortin rekisteröintiä varten.
  • Varaa aika lähimpään ilmoittautumiskeskukseen.
  • Vieraile ilmoittautumiskeskuksessa lapsesi kanssa pitäen mukanasi tärkeät asiakirjat, kuten Aadhaar-korttisi, osoitetodistus ja lapsen syntymätodistus.
  • Anna Aadhaar-tietosi yhdistääksesi lapsen UID:hen; vaaditaan vain valokuva lapsesta, ei biometrisiä tietoja.
  • Asiakirjan vahvistusprosessi alkaa.
  • Saat viestin rekisteröityyn matkapuhelinnumeroosi prosessin päätyttyä.
  • Kerää kuittauskuitti.

Blue Aadhaar -kortti myönnetään lapsesi nimelle 60 päivän kuluessa vahvistuksesta.

Samankaltaiset artikkelit