Intia saattaa pitää krypton oven kiinni kahden vuoden ajan, keskeinen paikallinen pörssi sanoo

The Finance Ministry didn’t respond to a query from Bloomberg News

Intian siirtyminen vähemmän raskaaseen kryptoverojärjestelmään voi kestää kahden vuoden kuluttua, yhden maan tärkeimmistä digitaalisten omaisuuserien pörssistä.

Intian viranomaiset määräsivät viime vuonna 1 %:n maksun, joka tunnetaan nimellä TDS, kryptotransaktioihin, mikä aiheutti pörssien kaupankäynnin kaatumisen, kun markkinatakaajat ja korkean taajuuden sijoittajat vetäytyivät korkeampien kustannusten vuoksi. Yksi WazirX:n tärkeimmistä kilpailijoista on sanonut, että vero auttoi kotimaan pörssien volyymien romahtamiseen 97 % vain 10 kuukaudessa. ”En usko, että tulemme näkemään välitöntä TDS:n laskua, koska alan ja lainsäätäjien välillä ei ole käyty muodollisia keskusteluja erityisesti sen ympärillä”, sanoi Nischal Shetty, WazirX-pörssin toimitusjohtaja haastattelussa.

Intia on vaatinut maailmanlaajuisesti koordinoitua lähestymistapaa kryptosäännöksiin Kansainvälisen valuuttarahaston kaltaisten instituutioiden avulla. Sillä välin Hongkongin, Dubain ja Euroopan unionin kaltaiset ovat edenneet ottamalla käyttöön omia puitteitaan suojellakseen sijoittajia ja tuodakseen selkeyttä digitaalisten omaisuuserien yrityksille, joista osa aikoo laajentaa toimintaansa Yhdysvaltojen ulkopuolelle sen jälkeen, kun sääntelijät tiukkasivat siellä. Shetty sanoi toivovansa Intian ottavan ainakin muutaman askeleen kohti ystävällisempää kryptopolitiikkaa, täsmentämättä, mitä ne voisivat olla. Valtiovarainministeriö ei vastannut Bloomberg Newsin kyselyyn.

Suurelta osin TDS:n kannustamana intialaiset sijoittajat ovat hylänneet paikalliset kryptokaupankäyntijärjestelmät ulkomailla sijaitseville. CoinDCX, yksi WazirX:n paikallisista kilpailijoista, sanoi elokuussa julkaistussa raportissa, että Intian pörssit menettivät yli 2 miljoonaa käyttäjää helmikuun, jolloin vero ilmoitettiin, ja viime vuoden joulukuun välisenä aikana. Tänä aikana ulkomaiset alustat saivat yli 1,5 miljoonaa asiakasta Intiasta, CoinDCX arvioi. CoinDCX:n toimitusjohtaja Sumit Gupta sanoi sähköpostissa, että yritys lobbaa Intian hallitusta leikkaamaan TDS:stä 1 prosentista 0,01 prosenttiin antamatta aikarajaa, milloin se voi tapahtua.

Jotkut kryptoyrittäjät eivät odota saavansa tietää. Shetty on muuttanut Dubaihin rakentamaan seuraavaa yritystään – nimeltään Shardeum, lohkoketju, jonka hän sanoi kilpailevan Ethereumin ja muiden suurten verkkojen kanssa. CoinDCX etsii myös ulkomaille, koska hän on äskettäin johtanut rahoituskierrosta BitOasis-salauspörssissä, joka keskittyy Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. WazirX leikkasi työvoimaansa vuonna 2022. Tämän vuoden elokuussa CoinSwitch ja CoinDCX ilmoittivat työpaikkojen leikkauksista.

Jopa verilöylyjen keskellä Intian perinteinen rooli ohjelmisto- ja tietotekniikkasuunnittelun keskuksena on edelleen eräille digitaalista omaisuutta tarjoaville yrityksille. Esimerkiksi San Franciscossa toimiva Coinbase Global Inc. keskeytti uusien käyttäjien rekisteröitymiset Intian pörssiin kesäkuussa, mutta sanoi tässä kuussa ylläpitävänsä maassa ”vakaa teknologiakeskusta”. Coinbase on sanonut työllistävänsä ”muutama sata ihmistä” Intiassa, mikä tekee siitä yhden yrityksen suurimmista toiminnoista Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Gemini, toinen yhdysvaltalainen alusta, sanoi huhtikuussa perustavansa suunnittelukeskuksen Intiaan. Myös Intian keskuspankki ajaa eteenpäin digitaalisella rupialla. Noin 1,3 miljoonaa asiakasta ja 300 000 kauppiasta käyttää jo digitaalista valuuttaa, Intian keskuspankin apulaiskuvernööri T. Rabi Sankar sanoi heinäkuussa.

Samankaltaiset artikkelit