Lainaajien keskuudessa suositut EMI-kortit: Kotiluottokysely – Pankki- ja rahoitusuutiset

EMI Cards, Home Credit India, Top news, latest news, business news,

EMI-kortit ovat suosittu luottoväline, ja 49 % lainanottajista suosii sitä, Home Credit Intian tutkimus osoitti. Tutkimus suoritettiin 17 kaupungissa, mukaan lukien Mumbai, Kolkata, Chennai, Pune, Hyderabad ja Delhi – kansallinen pääkaupunkialue.

”How India Borrows” -tutkimuksessa todettiin, että vuodesta 2021 lähtien lainanottotrendi on siirtynyt kestokulutustavaroiden, kuten älypuhelimien ja kodinkoneiden, ostamiseen kotitaloudesta.

Kestokulutuslainat laskivat 9 %, mutta yritystoimintaan liittyvä lainanotto kasvoi 5 %. Noin 48 % tutkimukseen osallistuneista lainanottajista luottaa verkkokaupan tekemiseen henkilökohtaisiin ostoihinsa.

Noin 44 % näistä lainaajista luottaa verkkopankkiin rahoitustapahtumissa. Yli 54 % käyttää mobiilipankkia päivittäisiin talouspäivityksiin.

Selvityksen mukaan yli neljäsosa lainanottajista valitsi lainan saamiseksi verkkokanavan. Puhelinsoitolla aloitetut lainat nousivat 19 prosenttiin vuonna 2023 vuoden 2022 16 prosentista, kun taas myyntipisteen ja konttoreiden kautta otetut lainat laskivat 51 prosenttiin 56 prosentista.

Digisiirtymän mukaisesti yli 51 % lainanottajista haluaa suorittaa koko lainahakemusprosessinsa matkapuhelinsovelluksella ilman fyysistä vuorovaikutusta pankin tai myyntiautomaatin kanssa.

Tutkimuksessa todettiin, että nuoremmat ja toiveikkaat pienlainaajat suosivat verkkolainavälineitä, erityisesti Dehradunin, Ludhianan, Ahmedabadin ja Chandigarhin kaltaisissa kaupungeissa.

Vaikka sulautettu rahoitus on saanut vetovoimaa viime vuosina, tuotteen käyttö väheni 10 % vuonna 2023, kun RBI tiukensi osta nyt maksa myöhemmin ja ennakkoon maksettavia maksuvälineitä koskevia normeja.

Toisaalta kysely korostaa lainaajien keskeistä huolta siitä, miten lainayhtiöt käyttävät henkilötietoja. Vain 18 % lainaajista ymmärtää tietosuojasäännöt, ja suurimmalla osalla heistä on vain pinnallinen käsitys aiheesta. Alle 23 % lainanottajista on tietoinen henkilötietojen käytöstä lainahakemuksessa.

Samankaltaiset artikkelit