Asuntolainojen kysynnän odotetaan jatkuvan vahvana: Tata Capital Housing MD

home loan

Asuntoluottojen kysynnän odotetaan jatkuvan vahvana vielä pitkään, sillä asuntojen myynti on kasvanut yli 35 % vuositasolla, sanoo Tata Capital Housing Financen toimitusjohtaja Sarosh Amaria.

”Koteihin kohdistuva veto on ollut erityisen vahvaa sellaisilla markkinoilla kuin Mumbai Metropolitan Region ja Pune. Näen tämän kysynnän jatkuvan vielä jonkin aikaa yleisillä asuntoluotoilla ja asuntorahoitusmarkkinoilla”, hän sanoi ja lisäsi, että kysyntää on aitoa ja kasvuvauhti on ollut vahvaa huolimatta siitä, että repokorko on noussut 250 peruspistettä vuodesta. Toukokuu 2022.

Vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu) myytiin noin 380 000 asuntoa, mikä on enemmän kuin vuosina 2021-22 myydyt 250 000 asuntoa.

Toisaalta Anarock Researchin tuoreet tiedot osoittavat, että kohtuuhintaisten asuntojen osuus kokonaismyynnistä on laskenut korkeiden maakustannusten, ostajien taloudellisen tilanteen ja rahoitusmahdollisuuksien puutteen vuoksi.

Täällä Amaria kokee korkotukijärjestelmän tuovan lisäpotkua kohtuuhintaisen asumisen segmentille. Segmentillä on asuntoja, joiden hinta on alle 40 miljoonaa ruplaa.

”Mielestäni hallitus on tällä alalla melko vakava, ja on mahdollista, että edullinen segmentti saa tukea. Tämä tuki antaa vauhtia segmentille, hän sanoi.

Viime viikolla Reuters kertoi, että hallitus harkitsee 60 000 miljoonan ruplan käyttämistä tukeakseen lainoja pienille kaupunkiasunnoille seuraavan viiden vuoden aikana.

Raportin mukaan pankit ottavat järjestelmän käyttöön todennäköisesti muutaman kuukauden sisällä ennen osavaltiovaaleja ja vuoden 2024 puolivälissä järjestettäviä kansallisia vaaleja.

Tata Capital Housing on Tata Capitalin kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiön tuotteita ovat lainat asunnon hankintaan ja rakentamiseen, maan hankintaan, kunnostuslainoihin sekä projektirahoituslainat rakentajille. Se aikoo kasvattaa hallinnoitavia varoja yli 50 000 miljardiin rupiaan 31. maaliskuuta 2024 mennessä vuoden takaisesta 38 000 miljoonasta rupiasta.

Yhtiön lainakannasta noin 82 % on vähittäislainoja, kun taas rakennusrahoituksen osuus on loput 18 %.

”Haluamme varmistaa, että omaisuuden laatu on erittäin hyvä kaikissa tilanteissa. Kasvuvauhtimme ylittää toimialan kohtuullisella määrällä. Kasvamme kuitenkin vastuullisesti”, hän sanoi.

Jatkossa yritys hyödyntää digitaalista reittiä saadakseen lisää asiakkaita. Vaikka asuntolainat säilyvät ensisijaisena painopisteenä, yritys improvisoi ja etsii enemmän johdannaisia ​​tietyistä tuotteista ydinsegmenttinsä sisällä. Se avaa myös lisää sivukonttoreita 3- ja 4-tason kaupunkeihin.

”Kasvamme varmasti 10 parhaan markkinoilla. Mutta saamme parempia tuottoja, kun siirrymme 3- ja 4-tason kaupunkeihin”, hän sanoi.

Vaikka yhtiöllä ei tällä hetkellä ole yhteislainauskumppanuuksia, se arvioi sidossuhteita pienempien tahojen kanssa. Tässä valtaosa lainasta heijastuisi Tata Capital Housingin taseeseen.

Yhtiöllä on useita rahoituslähteitä, mukaan lukien pankkilainat, joukkovelkakirjalainat ja ulkoiset kaupalliset lainat, ja se aikoo tutkia lisää mahdollisuuksia kerätä varoja jatkossakin.

Amaria katsoo, että 8 000 miljoonan ruplan lisälaina riittäisi, jotta yhtiö saavuttaisi hallinnoitavien varojensa tavoitteen kuluvalle tilikaudelle.

”Saamme myös oman pääoman ehtoista rahoitusta emoyhtiöltä kaikkina aikoina. Tällä rintamalla ei siis ole mitään ongelmaa, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit