Ei pitkä viikonloppu pankeille: Pankit pysyvät auki 30. ja 31. maaliskuuta, sanoo RBI; Tässä ovat saatavilla olevat palvelut – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI, Reserve Bank of India, RBI news, VRR auction, banking, banking news

Intian keskuspankki (RBI) on ilmoittanut, että kaikki valtion tuloja ja maksuja käsittelevät pankkien sivukonttorit ovat avoinna maksutapahtumille 30. maaliskuuta ja 31. maaliskuuta aivan kuten kaikkina arkipäivinä. Toimistossa on normaali työaika.

RBI sanoi 20. maaliskuuta 2024 päivätyssä ilmoituksessa: ”Intian hallitus on esittänyt pyynnön pitää kaikki valtion tuloja ja maksuja käsittelevien pankkien sivukonttorit avoinna tapahtumia varten 31. maaliskuuta 2024 (sunnuntai), jotta voidaan ottaa huomioon kaikki valtion tuloihin ja maksuihin liittyvät tapahtumat tilikaudella 2023–2024. Sen mukaisesti välityspankkeja kehotetaan pitämään kaikki valtion liiketoimintaa käsittelevät sivukonttorinsa auki 31.3.2024 (sunnuntai).

Lisäksi toisessa 22. maaliskuuta 2024 päivätyssä lehdistötiedotteessa RBI totesi: ”Veronmaksajien käyttömukavuuden lisäämiseksi on päätetty, että valtion liiketoimintaa käsittelevät RBI:n toimistot ja kaikki valtion pankkitoimintaa harjoittavien virastopankkien nimetyt sivukonttorit pitämään tiskinsä auki normaalien työaikojen mukaisesti 30.3.2024 ja 31.3.2024.” Kansallisen elektronisen rahansiirron (NEFT) ja reaaliaikaisen bruttoselvitysjärjestelmän (RTGS) kautta tapahtuvat tapahtumat jatkuvat 31.3.2024 aina 2400 tuntiin asti.

Keskuspankki sanoi, että tämä tehdään valtion tulojen ja maksujen helpottamiseksi. ”Valtion tulojen ja maksujen helpottamiseksi on myös tehty tarpeelliset järjestelyt erityisten selvitysoperaatioiden toteuttamiseksi koko maassa. Valtion tarkastuksia varten tehdään erityisselvitys sekä 30. että 31. maaliskuuta 2024. Välityspankkeja kehotetaan täten, että kaikki valtion tileihin liittyvät shekit voidaan esittää sellaisessa selvityksessä. Välineiden esittelyn ja palautuksen ajoitus näihin erityisiin hallituksen tarkastuksia koskeviin selvitysistuntoihin ilmoitetaan aikanaan”, se sanoi lausunnossaan.

Keskus- ja osavaltiohallinnon tapahtumien raportoinnissa RBI:lle, mukaan lukien GST/TIN2.0/ICEGATE/e-receipts-matkatavaratiedostojen lataaminen, 31. maaliskuuta 2024 päivätty raportointiikkuna pidetään avoinna 1.4.2024 klo 12.00 asti.

Myös tuloveroosasto oli aiemmin ilmoittanut, että se on päättänyt perua pitkän viikonlopun työntekijöilleen.

Tämä tilikausi 2023-24 päättyy 31. maaliskuuta 2024, joka on sunnuntai ja 30. maaliskuuta on lauantai ja 29. maaliskuuta on pitkäperjantai, joka on yleinen vapaapäivä; tämä tekee kuukauden viimeisestä viikosta pitkän viikonlopun.

Samankaltaiset artikkelit