Uusi vuosi sosiaalisen median yrityksille kovien sääntelytoimien edessä – Teknologiauutiset

X, Instagram, Facebook, Digital India Act, top news, social media new rules, telecom bill, top news, latest news, business news, technology news,

Uusi vuosi tulee olemaan vaikea sosiaalisen median alustoille, kuten X:lle, Instagramille, Facebookille ja muille, koska ne joutuvat lisääntyneen viranomaisvalvonnan piiriin tekoälyn tuottamien käyttäjien vahinkotapauksissa.

Heidän olisi lisättävä asianmukaista huolellisuuttaan alustojensa sisällön tarkistamisessa, koska heillä on velvollisuus tunnistaa haitalliset asiat. He eivät enää voi turvautua safe harbor -lausekkeeseen, joka takaa oikeudellisen koskemattomuuden heidän alustoilleen lähetettyä kolmannen osapuolen sisältöä vastaan.

Samalla kun hallitus työskentelee digitaalisen Intian omnibus-lain parissa, se on tehnyt alustoille selväksi, että sillä välin olemassa olevaa tietotekniikkalakia ja muita maan lakeja sovelletaan niihin kaikkeen haitalliseen sisältöön, jota ei poisteta. ajallaan.

Elektroniikka- ja tietotekniikan ministeriö (MeitY) antoi tiistaina alustoille toisen ohjeistuksen varmistaakseen, että niiden alustojen käyttäjät eivät riko IT-sääntöjen säännön 3(1)b) mukaista kiellettyä sisältöä.

Ohjeen mukaan sosiaalisen median yritysten on tiedotettava käyttäjille tällaisesta sisällöstä ensimmäisen rekisteröinnin yhteydessä, säännöllisinä muistutuksina, jokaisella kirjautumiskerralla ja kun tietoja ladataan/jaetaan alustalle.

”Ensi vuonna järjestettävien vaalien vuoksi syväväärennöstapausten odotetaan nousevan voimakkaasti Intiassa. Hallitus asettaa välittäjille vastuun syväväärennösten hallinnasta on hyvä lähtökohta, mutta tarvitsemme omistetun tekoälylain, jotta voimme käsitellä ongelmaa järkevästi sillä tasolla, jolla näitä teknologioita luodaan”, sanoi Pavan Duggal, korkeimman oikeuden asianajaja ja kyberturvallisuuden asiantuntija.

Duggalin mukaan on hyvä idea, että alustat ottavat aktiivisemmin huomioon kielletyn sisällön poistamisen ja käyttäjien tietoisuuden lisäämisen. Nämä toimet auttavat yrityksiä vastaan ​​kaikenlaista syytteeseenpanoa vastaan.

Jaspreet Bindra, teknologianeuvonta- ja konsulttiyrityksen The Tech Whispererin perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi: ”Deepfakes tulee olemaan valtava haaste vuonna 2024, kun sen luomiseen tarkoitettu tekniikka paranee. Välittöminä toimenpiteinä hallituksen on muotoiltava tiukasti säännökset sen leviämisen hillitsemiseksi sosiaalisen median alustoilla. Bindran mukaan tilanne voi pahentua, jos leviämistä ei saada hallintaan, varsinkin kun on määrä vaaleja.

Deepfake-teknologiaa voidaan käyttää äänestäjiin vaikuttamiseen, ja sen leviämisen hallinnan lisäksi hallituksen ja sosiaalisen median yritysten on levitettävä tietoisuutta ja koulutusta siitä massojen keskuudessa, aivan kuten mainoksia, joilla ihmiset pidättäytyvät tupakan kuluttamisesta.

Deepfake-teknologian nopea kehitys on vaikeuttanut tunnistustyökalujen käyttöönottoa ajoissa. ”Automaattisten poistojen on vaikea erottaa aitoa sisältöä älykkäistä parodioista tai satiireista. Alustat joutuvat kehittämään tai lisensoimaan teknologiaa tunnistaakseen syväväärennöksiä ja karsiakseen niistä pois. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty”, sanoi Anupam Shukla, Pioneer Legalin partneri.

Prashanth Shivadass, Shivadass & Shivadass Law Chambersin kumppani, sanoi: ”Alustan sisältämien analyyttisten työkalujen on sisällettävä säännölliset minuutti kerrallaan käyttäjien luomien viestien tarkistukset.”

”Deepfakeja on erittäin vaikea tunnistaa, koska generatiivinen tekoäly perustuu itseoppivaan teknologiaan, jonka on tarkoitus parantaa itseään ja kehittyä äärimmäisen nopeasti. Tässä valossa voi myös olla merkityksellistä harkita seurantaalustoja, jotka mahdollistavat kontradiktorisen ja selkeän sisällön luomisen sen sijaan, että taakkaa siirrettäisiin kokonaan välittäjille”, sanoi Shreya Suri, IndusLaw-kumppani.

Samankaltaiset artikkelit