FTX:n perustaja todistaa Sam Bankman-Friedia vastaan ​​sanoen, että he syyllistyivät rikoksiin ja valehtelivat yleisölle

Reportedly, Bankman-Fried has been jailed since August

Syyttäjät käsittelivät FTX:n perustajaa Sam Bankman-Friedia vastaan ​​nostetun tapauksensa ytimeen torstaina, kun yhtiön toinen perustaja aloitti todistajanlausunnon kertoen New Yorkin valamiehistölle, että hän ja Bankman-Fried syyllistyivät talousrikoksiin ja valehtelivat yleisölle ennen kryptovaluuttakauppaa. alusta romahti viime vuonna.

Gary Wang, 30, kertoi syyllistyneensä pankki-, arvopaperi- ja hyödykepetokseen FTX:n teknisenä johtajana sen jälkeen, kun hän oli myös jakanut omistuksensa Alameda Researchissa, kryptovaluuttojen hedge-rahastossa, jonka hän ja Bankman-Fried perustivat vuonna 2017 ja käyttivät lopulta 8 miljardin dollarin nostoa. FTX-varoissa laittomasti. Hän sanoi, että Bankman-Fried ohjasi laittomia liikkeitä. Hänen väitteensä tulivat toisena todistajana oikeudenkäynnissä, jonka odotetaan kestävän jopa kuusi viikkoa, kun syyttäjät yrittivät todistaa, että Bankman-Fried varasti miljardeja dollareita sijoittajilta ja asiakkailta ostaakseen ylellisiä rantakiinteistöjä, rikastuakseen ja tienatakseen yli 100 dollaria. miljoonaa euroa poliittisia lahjoituksia kryptovaluuttojen sääntelyyn vaikuttamiseen.

Bankman-Fried, 31, joka on ollut vangittuna elokuusta lähtien, tuotiin Yhdysvaltoihin Bahamalta viime joulukuussa sen jälkeen, kun häntä syytettiin Manhattanin liittovaltion tuomioistuimessa. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Ennen oikeudenkäynnin alkamista tiistaina syyttäjät lupasivat käyttää Bankman-Friedin ”luotetun sisäpiirin” todistajia, että hän varasti tahallaan asiakkailta ja sijoittajilta ja sitten valehteli asiasta. Puolustuslakimiehet sanovat, että Bankman-Fridillä ei ollut rikollista tarkoitusta, kun hän ryhtyi toimiin yrittäessään pelastaa liiketoimintansa kryptovaluuttamarkkinoiden romahduksen jälkeen.

Hieman yli puolen tunnin todistuksen aikana Wang sanoi, että hän ja Bankman-Fried antoivat Alameda Researchille nostaa rajattomasti varoja FTX:ltä ”ja me valehtelimme yleisölle”. Wang sanoi, että Alameda Researchin ei ainoastaan ​​annettu säilyttää negatiivisia saldoja ja rajattomasti avoimia positioita, vaan sen toimintaa ohjaava tietokonekoodi oli kirjoitettu tarjoamaan 65 miljardin dollarin luottoraja, joka on niin suuri, että tuomari Lewis A. Kaplan kyseli Wangia lyhyesti. varmistaakseen, että hän puhui miljardeista miljoonien sijaan.

Wang todisti, että erityisiä tietokonekoodiominaisuuksia ohjasi Bankman-Fried, mies, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukion kesäleirillä muutettuaan Yhdysvaltoihin Kiinasta ja varttuessaan Minnesotassa. Wang sanoi, että hänelle maksettiin 200 000 USD palkkaa sekä 10 prosenttia Alamedan ja 17 prosentin FTX:n omistusosuudet, mikä on tarpeeksi osakkeita ollakseen miljardööri ennen kuin yritykset romahtivat.

Hän sanoi, että raha virtasi Alamedassa niin vapaasti, että hän pystyi lainaamaan miljoona dollaria asuntoa varten ja 200–300 miljoonaa dollaria investointeja varten. Wang on ensimmäinen entisistä huippujohtajista, jotka on määrä todistaa Bankman-Friedia vastaan ​​sen jälkeen, kun hän on myöntänyt syyllisyytensä petossyytteisiin yhteistyösopimuksissa, jotka voisivat saada heille huomattavan lievennyksen tuomiossa. Muut ovat Carolyn Ellison, Alameda Researchin entinen toimitusjohtaja ja Bankman-Friedin entinen tyttöystävä, sekä Nishad Singh, FTX:n entinen suunnittelujohtaja.

Aiemmin päivällä valamiehistö kuuli Adam Yedidian todistuksen, joka sanoi kehittäneensä ohjelmistoja FTX:lle ennen kuin hän erosi yrityksestä, kun hän sai viime marraskuussa tietää, että Alameda oli käyttänyt sijoittajien rahaa maksaakseen velkojille. Hän kertoi asuneensa Bankman-Friedin ja muiden huippujohtajien kanssa kesä- tai heinäkuussa 2022, kun hän kertoi eräänä päivänä Bankman-Friedille olevansa huolissaan siitä, että Alameda oli FTX:lle velkaa suuren velan. Hän sanoi haluavansa tietää, ovatko asiat kunnossa. ”Sam sanoi jotain, että emme olleet luodinkestäviä viime vuonna. Emme ole luodinkestäviä tänä vuonna”, hän muisteli. Kun hän kysyi, kuinka kauan voi kestää tulla luodinkestäväksi uudelleen, hän sanoi, että näennäisen hermostunut ja huolestunut Bankman-Fried vastasi, että se voi kestää kolmesta kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Samankaltaiset artikkelit