Kryptoyritysten riskirahoitus lisääntyy: PitchBook – Digital Transformation News

PitchBook is a market research platform

Markkinatutkimusalustan PitchBookin näkemysten perusteella kryptoon liittyvien yritysten pääomasijoitusrahoitus oli 1,9 miljardia dollaria vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä, mikä on 2,5 % enemmän kuin kolmannella neljänneksellä. Nousun odotetaan merkitsevän ensimmäistä nousua riskipääomasijoituksiin krypto-startup-yrityksissä sitten maaliskuun 2022, Cointelegraph totesi.

Lähteet paljastivat, että suurimmat rahoitusta turvaavat kryptoyritykset keskittyivät taloudellisiin ja teknologisiin ratkaisuihin. Näitä ovat muun muassa reaalimaailman omaisuuserien, kuten kiinteistöjen ja osakkeiden, tokenisointi lohkoketjussa sekä hajautetun laskentainfrastruktuurin rakentaminen.

Neljänneksen sopimuksen uskotaan sisältävän 225 miljoonan dollarin sijoituksen Wormholeen, avoimen lähdekoodin lohkoketjujen kehitysalustaan. Yrityksen uskotaan saaneen 2,5 miljardin dollarin arvon, ja sitä tukivat muun muassa Coinbase Ventures, Jump Trading ja ParaFi Capital.

Raportti osoitti, että sopimusten arvo laski noin 11 % edellisestä vuosineljänneksestä ja 12,2 % laskua kaikista kaupoista. Lisäksi vuosineljännes teki pienimmän pääomasijoituksen alueelle sitten vuoden 2020, Cointelegraph totesi.

Samankaltaiset artikkelit