ED kyselee Paytm-johtajia, saa asiakirjoja uusimmasta RBI:n toiminnasta – Pankki- ja rahoitusuutiset

Paytm Payments Bank Ltd

Enforcement Directorate on kuulustellut Paytm-johtajia ja pyytänyt heiltä asiakirjoja sen jälkeen, kun RBI oli äskettäin toteuttanut toimenpiteen, jolla Paytm Payments Bank Ltd:tä esti hyväksymästä talletuksia tai lisäyksiä millekään asiakastilille, viralliset lähteet kertoivat torstaina. Lähteiden mukaan keskusvirasto suorittaa asiakirjojen alustavaa tutkintaa ennen kuin se päättää aloittaa muodollisen tutkinnan RBI:n lipun alla olevista väitetyistä väärinkäytöksistä fintech-yrityksessä valuutan hallintalain (FEMA) mukaisesti.

Paytm-johtajat ovat äskettäin lähettäneet joitakin asiakirjoja, minkä jälkeen heiltä kysyttiin tiettyjä kysymyksiä. Tietoa on etsitty, lähteiden mukaan. Toistaiseksi sääntöjenvastaisuuksia ei ole havaittu, ja FEMA:n alainen tapaus rekisteröidään vasta, kun mainitun lain mukainen rikkomus havaitaan, he lisäsivät.

He sanoivat, että Paytmiin liittyvä rahanpesun torjuntalain (PMLA) mukainen tutkinta on käynnissä jo jonkin aikaa. Paytm-brändillä rahoituspalveluja tarjoava One97 Communications ja sen pankkiosasto Paytm Payments Bank ovat vastaanottaneet ilmoituksia ja tietopyyntöjä koskien asianomaisten tahojen asiakkaita, yhtiön keskiviikkona antamassa vaihtoilmoituksessa kerrottiin.

Paytm sanoi, että sen osakkuusyhtiö Paytm Payments Bank Limited ei ota vastaan ​​ulkomaisia ​​rahalähetyksiä. ”One 97 Communications Limited (OCL), sen tytäryhtiöt ja sen osakkuusyhtiö Paytm Payments Bank Limited ovat ajan mittaan vastaanottaneet asiakkaita koskevia ilmoituksia ja tiedusteluja, asiakirjoja ja selityksiä viranomaisilta, mukaan lukien Enforcement Directorate (ED). jotka ovat saattaneet käydä kauppaa asianomaisten tahojen kanssa ja toimittaneet vaaditut tiedot, asiakirjat ja selitykset viranomaisille”, Paytm sanoi viranomaisilmoituksessa.

Paytm kertoi, että yritys ja sen osakkuus ovat jatkaneet tietojen, asiakirjojen ja selvitysten toimittamista viranomaisille niiden vaatimalla tavalla. Aiemmin tässä kuussa Enforcement Directorate ja Financial Intelligence Unit pyysivät RBI:tä jakamaan raporttinsa viimeaikaisista toimista, joilla Paytm Payments Bank Ltd:tä on estetty vastaanottamasta talletuksia tai lisäyksiä asiakastileille lähteiden mukaan.

Keskuspankki määräsi 31. tammikuuta sen lopettamaan talletusten tai lisäysten vastaanottamisen kaikilta asiakastileille, lompakoihin, FASTageihin ja muihin instrumentteihin helmikuun 29. päivän jälkeen. ED on tutkinut Paytmia ja muita verkkomaksulompakoita osana rahanpesuaan Tutkimus kiinalaisten hallitsemia matkapuhelinsovelluksia vastaan, joiden väitetään pestäneen varoja näillä fintech-alustoilla luotuilla kauppiastunnuksilla.

Rahanpesun selvittelyyksikkö (FIU) on myös pyytänyt RBI:ltä raporttia analysoidakseen, noudattavatko Paytm tai PPBL PMLA:n pykälän 13 mukaisia ​​”raportointiyksikkönä” vaadittuja menettelyjä. Tämän rahanpesulain pykälän mukaan rahoituslaitoksen, pankin tai välittäjän on toimitettava rahanpesun selvittelykeskukselle tiedot kaikista liiketoimista ja asiakirjoista, jotka todistavat sen asiakkaiden ja edunsaajien henkilöllisyyden, sekä tilitiedostoista ja liikekirjeenvaihdosta. asiakkailleen.

Samankaltaiset artikkelit