Rahalaitokset hakevat rahoitustukea – Banking & Finance News

rupee

Ennen helmikuussa järjestettävää tiliäänestystä mikrorahoitusala kehottaa hallitusta helpottamaan pienten ja keskisuurten lainanantajien rahoitusta. Asiantuntijat sanovat, että helpommin varojen saanti auttaa näitä yhteisöjä laajentamaan kattavuuttaan ja palvelemaan alipankkiasiakassegmenttiä.

”Hallitus voi harkita erityisrahaston perustamista, joka on samanlainen kuin India Micro Finance Equity Fund (IMEF) Nabardissa osaketuen laajentamiseksi pienille ja tuleville rahalaitoksille. 250 miljoonaa rupiaa voidaan tarjota”, sanoi Jiji Mammen, ED ja toimitusjohtaja, Sa-Dhan.

Mammen on myös kehottanut hallitusta luomaan takuurahaston pienemmille mikrorahoituslaitoksille Maatalous- ja maaseudun kehittämispankin (Nabard) tytäryhtiön Nabsanrakshanin kanssa. Tytäryhtiön kautta Nabard voi laajentaa takaussuojaa lainanantajien lainalle pankeilta ja rahoituslaitoksilta. .

Mikrorahoituslaitosten bruttolainakanta nousi 30. syyskuuta 3,8 biljoonaan ruplaan vuoden takaisesta 3 biljoonasta ruplasta, osoittivat mikrorahoitusalan verkoston (MFIN) viimeisimmät tiedot. Mikrorahoitukseen keskittyneiden ei-pankkirahoitusyhtiöiden (NBFC) markkinaosuus segmentissä oli 40 %, pankkien 32 % ja pienten rahoituspankkien 19 % markkinaosuus. Hajautettujen NBFC-yhtiöiden markkinaosuus segmentissä oli 9 %.

Tällä hetkellä noin 70 % mikrorahoitussektorin lainasalkusta on noin 200 parhaan piirissä. Riittävien rahoitusmahdollisuuksien puute tekee kuitenkin monien mikrorahoituslaitosten toiminnan laajentamisen haastavaksi. Jotkin mikrorahoituslaitokset tarjoavat integroituja asuntolainoja ja vesisaanti- ja hygienialainoja (WASH). Nämä lainat hinnoitellaan tyypillisesti 20–26 prosentin korolla, ja lainanantajat haluavat lieventää varojen korkeiden kustannusten vaikutusta.

Vaikka tällaisten lainojen kysyntä on yleistä, korkeat korot vaikeuttavat asiakkaiden varaa tähän toimintaan. Asiantuntijat sanovat, että Intian keskuspankin (RBI) ja kehitysrahoituslaitosten tulisi työskennellä yhdessä tarjotakseen jälleenrahoitusjärjestelyn korkojen alentamiseksi.

Tällä hetkellä monet kansalaisjärjestöt ja kehitysinstituutiot toimivat kaukaisilla alueilla, joilla ei ole mikrorahoitusta. Asiantuntijat sanovat, että täällä transformaatiorahaston luominen mahdollistaa sen, että monet näistä kokonaisuuksista voivat kehittyä mikrorahoituslaitoksiksi ja toimia rahoituksen välittäjänä sisämaassa.

”MFIN on kannattanut erityistä rahoitustukea mikrorahoituslaitoksille keskittyen erityisesti pieniin ja keskisuuriin instituutioihin. Toimialalle ei ole saatavilla sopivaa takuumekanismia”, toimitusjohtaja ja johtaja Alok Misra sanoi ja lisäsi, että alakohtainen takausjärjestelmä auttaa parantamaan mikrorahoituslaitosten luottoluokitusta sekä kykyä laajentua vaikeille alueille.

Asiantuntijat uskovat, että rahoituksen saannin helpottuessa mikrorahoituslaitokset voivat tarjota kohtuuhintaista rahoitusta laajalle asiakaskunnalle, erityisesti naisyrittäjille.

”Riittävä rahoitustuki, erityisesti mikrorahoituksen kautta, voi tehokkaasti edistää naisten yrittäjyyshenkeä viimeisellä maililla ja auttaa heitä jatkamaan valitsemaansa taloudellista toimintaa”, sanoi Udaya Kumar Hebbar, CreditAccess Grameenin toimitusjohtaja.

Muthoot Microfinin toimitusjohtaja Sadaf Sayeed katsoo, että rahoitustuen lisäksi mikrorahoituslaitosten ja niiden lainanottajien kannustimet digitaalisten rahoitustyökalujen käyttöön voisi olla hyödyllisiä.

Samankaltaiset artikkelit