Wall St Week Ahead – Henkeäsalpaavan nousun jälkeen Yhdysvaltain osakkeiden tie saattaa levätä talouden pehmeässä laskussa – Market News

wall street

Ovatko Yhdysvaltain osakkeet valmis jatkamaan dramaattista nousuaan vai onko edessä tauko? Tämä on kysymys, jota sijoittajat kysyvät, kun S&P 500 lähestyy vuoden loppua ja uusia huippuja on näkyvissä. Inflaation viilenemisen merkit ovat ruokkineet toiveita siitä, että Federal Reserve nostaa korkoja, mikä auttaa jatkamaan S&P:n rallia. 500 nousi yli 9 % lokakuun lopusta lähtien. Indeksi on nyt noussut lähes 18 % vuoden aikana ja alle 2 % poissa vuoden huipusta, joka saavutettiin heinäkuussa. Sen ennätyspäätöstaso tammikuulta 2022 on noin 6 % päässä.

Se, saavuttaako se tulevina viikkoina tälle tasolle, riippuu osittain siitä, kuinka vakuuttuneita sijoittajat ovat siitä, että Yhdysvaltain talous on matkalla niin sanotulle pehmeälle laskulle, jossa Fed laskee inflaatiota vahingoittamatta pahasti kasvua. Toistaiseksi talous on osoittautunut kestäväksi tiukentuneessa rahapolitiikassa, vaikka jotkin työllisyyden ja kulutuskysynnän mittarit ovat heikentyneet. Nousevat arvostukset ja edelleen korkealla Treasuryn tuotot muodostavat toisen esteen. Muut tekijät, mukaan lukien historialliset kausitrendit, voivat kuitenkin tukea enemmän voittoja. ”Meillä on tällä hetkellä tasapaino alhaisemman inflaationäkymien ja paremman korkotason välillä… rinnakkain hidastuvan talouden kanssa”, sanoi Yung-Yu Ma, sijoitusjohtaja. BMO Wealth Managementissa.

Sijoittajien optimismi osakkeisiin on kasvanut viime viikkoina, kun markkinat toipuivat kuukausia kestäneestä laskusta, joka jatkui elokuusta suureen osaan lokakuuta. Aktiivisten sijoitusjohtajien osakesijoitukset ovat nousseet korkeimmalle tasolleen elokuun jälkeen vuoden alimmasta osumasta viime kuussa, National Association of Active Investment Managers -riskiindeksi osoitti. Yhdysvaltain osakerahastot nostivat noin 9,33 miljardia dollaria nettotuontia tällä viikolla. 15. marraskuuta, suurin viikoittainen nettoosto 13. syyskuun jälkeen, LSEG:n tietojen mukaan. Treasury-korot, joiden tasainen nousu viime kuukausina on painanut osakkeita, ovat laskeneet nopeasti: valtion 10 vuoden vertailutuotto oli 4,43 %. varhain perjantaina 16 vuoden huipulla, joka oli hieman yli 5 % viime kuussa. Tuotot liikkuvat käänteisesti joukkolainojen hintoihin nähden.

Osakkeiden ylipainottamista suositelleen Ned Davis Researchin analyytikot sanoivat tällä viikolla, että sijoittajien tulisi siirtyä edelleen osakkeisiin ja pois joukkovelkakirjoista. Keskeinen tekijä: aiemmin tällä viikolla julkaistut lokakuun odotettua heikommat kuluttajahintatiedot tekevät epätodennäköisyydestä, että keskuspankin tarvitsee nostaa korkoja edelleen. ”Sijoittajat ovat kamppailleet sen kanssa, pystyykö Fed saamaan pehmeän laskun.” kirjoitti Ned Davis Researchin Yhdysvaltain päästrategi Ed Clissold. ”CPI-raportti … tukee sitä, että kiristyssykli on ohi ja että korkeampi pidempään -mantra ei ehkä ole niin pitkä kuin aiemmin pelättiin.” Dakota Wealthin vanhempi salkunhoitaja Robert Pavlik sanoi useita sijoittajien huolenaiheita. ovat laskeneet, mukaan lukien huolet kolmannen vuosineljänneksen tuloskaudesta, joka osoittautui odotettua paremmaksi.

”Sekä vähittäiskaupan että instituutioiden salkunhoitajat ymmärtävät, että osakkeet ovat paras paikka olla tästä hetkestä vuoden loppuun”, sanoi Pavlik, joka on ”täysin sijoittanut” osakesalkkuihinsa. Kausivaihtelu on myös osakkeiden eduksi: marraskuuta ja joulukuu ovat julkaisseet vuoden toiseksi ja kolmanneksi suurimmat kuukausituotot sitten vuoden 1950, nousseet keskimäärin 1,5 % ja 1,4 % Stock Traderin almanakan mukaan. Osakkeilla on edessään useita testejä ensi viikolla. Chip raskaan sarjan Nvidia raportoi neljännesvuosittaiset tulokset tiistaina, viimeinen raportti tällä tuloskaudella ”Magnificent Seven” -megakap-yhtiöiltä, ​​joiden osakekurssien massiiviset nousut johtivat osakeindeksit nousuun tänä vuonna.

Kuluttajavetoisen talouden terveys tulee näkyviin Black Fridayna, kiitospäivän jälkeisenä päivänä, joka on perinteinen jouluostosten alku Yhdysvalloissa. Keskiviikon tiedot osoittivat, että Yhdysvaltojen vähittäismyynti laski lokakuussa ensimmäistä kertaa seitsemään kuukauteen. Yksi huolenaihe on ollut osakkeiden arvostuksen uusi nousu. LSEG Datastreamin mukaan S&P 500 käy 18,7-kertaisella 12 kuukauden tuloarviolla, mikä on noin kahden kuukauden korkein arvo ja selvästi pitkän aikavälin 15,6:n keskiarvon yläpuolella.

Glenmeden sijoitusstrategia- ja tutkimuspäällikkö Jason Pride sanoi, että hänen yrityksensä alipainottaa osakkeita ja sillä on normaalia suuremmat allokaatiot käteiseen ja lyhytaikaisiin korkotuloihin.” Korot ovat edelleen riittävän korkeat, rahoitusolosuhteet riittävän tiukat, jotta lähes termihorisontti … on huolestuttava eikä luultavasti oikeuta korkeaa arvostustasoa”, hän sanoi. Osakkeiden viimeaikainen nousu tarkoittaa, että ”myönteisten yllätysten rima on myös korkeammalla”, sanoo Keith Lerner, toinen Truistin sijoitusjohtaja. Advisory Services, joka suosittelee osakepositioiden lisäämistä takaisinvetojen yhteydessä. ”Olisi täysin normaalia, että osakkeet vetäytyvät täällä”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit