Paytm telakalla – Mielipideuutiset

paytm, paytm payments bank, opinion,the financial express

Jos mainosjinglen ”Paytm karo” tarttuva sävelmä on kuulostanut enemmän kakofonialta näinä päivinä, syy on suoraan One97 Communicationsin johdolla, Paytm Payments Bankin (PPB) emoyhtiöllä. Perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessa One97, joka omistaa 49 % PPB:stä, lainasi perustajansa ja toimitusjohtajan Vijay Shekhar Sharman X:n viestiä: ”Jokaiselle Paytmerille suosikkisovelluksesi toimii, jatkaa toimintaansa helmikuun 29. päivän jälkeen normaalisti.” Valitettavasti miljoonille Paytmereille tämä saattaa kuulostaa röyhkeydeltä henkilöltä, joka näyttää unohtaneen hallinnon perusperiaatteet yritystä hoitaessaan. Mikään muu ei selitä jatkuvia vaatimustenvastaisuuksia ja jatkuvaa valvontaa koskevaa huolta PPB:stä, jonka pankkivalvontaviranomainen huomautti viime vuoden maaliskuussa ja jonka mukaan uusia asiakkaita ei oteta mukaan.

Selittämättömällä tavalla johto ei tehnyt mitään huolimatta toistuvista varoituksista väärennetyistä vaatimustenmukaisuudesta, KYC-normien sääntöjenvastaisuuksista ja lähipiiritapahtumiin liittyvistä säännöistä. Tämä jätti säätelijälle vain vähän vaihtoehtoa kuin estää PPB:n avaintoiminnoista. Lamauttava isku pankille, jolla on 50 miljoonaa tilinomistajaa, ja ryhmälle, jolla on 300 miljoonaa lompakkoa ja joka on johtava FASTag-yksikkösegmentissä, on sanelu, jonka mukaan sen on lopetettava emoyhtiön solmutilit. yritys ja Paytm-maksupalvelut. Lähes neljännes kaikista Paytmin Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumista hyvitetään PPB-tilille. Mutta nyt kaiken täytyisi muuttua, koska sääntelijä katsoi, että Paytmin ja pankin välillä ei ollut seinää – raha ja data virtasivat helposti, vaikka niiden ei olisi pitänytkään.

Paytmin suurin haaste on tehdä yhteistyötä muiden pankkien kanssa UPI-tapahtumissa, mikä edellyttää sen liiketoimintamallin muutosta. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Lainauskumppanuudet perustuvat luottamukseen, ja harvat pankit olisivat halukkaita solmimaan kumppanuuden sellaisen yhteisön kanssa, joka ei ole vain sääntelijän, vaan myös hallituksen tiukan linssin alainen. Verosihteeri Sanjay Malhotra kertoi uutistoimistolle lauantaina, että PPB:tä tutkitaan, jos uusia syytteitä rahastojen sifonkimisesta löydetään. Maailmanlaajuiset välittäjät Jefferies ja Macquarie ovat molemmat huolissaan siitä, että nämä synkät pilvet ryhmän yllä voivat päätyä pelottamaan joitain Paytmin lainanantajakumppaneita, ja ne saattavat jopa rajoittaa liiketoimintaansa fintechin kanssa. On sääli Paytmin sijoittajia kohtaan. Viime marraskuussa Paytm täytti vuoden pörssiyhtiönä ja sen suorituskyky on ollut häpeällistä. Uusin jakso lisäisi vain suolaa sijoittajien vammoihin.

Joillakin tahoilla on kritisoitu RBI:n ”kovaa” toimintaa PPB:tä vastaan. Maksupankit ovat oikeutetusti huolissaan jyrkästä kannattavuuspolusta RBI:n asettamien rajoitusten vuoksi ja ovat kiistäneet lupaa lainaamisen aloittamiseen, vaikkakin pienellä tavalla. Sääntelyviranomaisen on otettava tämä huomioon ottaen huomioon eriytyneiden pankkien ja fintech-yritysten panos valtavirran pankkitoiminnan ulkopuolelle. Mutta ei ole mitään perusteita syytöksille sääntelijää vastaan ​​heidän tappamisestaan ​​aggressiivisilla toimilla. Mikään ei voi olla uskottavuustestin tiellä, kun on kyse miljoonien tallettajien rahoista. Fintech-teollisuuden tulisi mieluummin tarkastella omia sisäisiä järjestelmiään korkeimpien vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi. Paytmin kaltaisten tahojen on maksettava hinta piittaamattomuudesta toimissaan.

Samankaltaiset artikkelit