Paytm Bank ei noudattanut useita parametreja: Das – Banking & Finance News

paytm, paytm payments bank, paytm bank, rbi, industry

Reserve Bank of India (RBI) puolusti torstaina jyrkästi 31. tammikuuta tekemäään Paytm Payments Bankia (PPB) koskevaa toimenpidettä sanomalla, että pankilla oli vaatimustenmukaisuusongelmia useissa parametreissä, ei vain KYC:ssä.

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi post-monetary Policy Committeen (MPC) konferenssissa: ”Säännökset ovat paikoillaan ja ne ovat vahvoja. Kyseessä ei ole tapaus, jossa sääntelyssä olisi ollut puutteita tai sääntelyn korjauksia. Kyse on erilaisten parametrien noudattamatta jättämisestä, ei vain KYC:stä”, hän sanoi.

RBI:n apulaiskuvernööri Swaminathan J lisäsi, että tällaiset RBI:n toimet tapahtuvat ”kuukausien ja toisinaan vuosien kahdenvälisen yhteistyön jälkeen säännellyn yrityksen kanssa, jolloin emme vain osoita puutteita vaan annamme niille enemmän kuin tarpeeksi aikaa korjaavien toimien toteuttamiseen”.

Päätös asettaa rajoituksia PPB:lle johtui jatkuvasta sääntelynormien noudattamatta jättämisestä ja yksikön toteuttamien korjaavien toimenpiteiden puuttumisesta huolimatta muun muassa useista tapaamisista sääntelyviranomaisen kanssa.

”Emme halua toimia… olemme vastuullinen sääntelijä… Jos kaikkea noudatettiin, miksi pitäisi toimia?” Das sanoi. Hän lisäsi myös, että ”tällaiset rajoitukset ovat aina oikeassa suhteessa tilanteen vakavuuteen”.

Kun kysyttiin, miksi sääntelijä ei nimittänyt johtajaa PPB:n hallitukseen, Swaminathan sanoi, että sääntelijällä on ”kittyssä erilaisia ​​työkaluja”, eikä ole välttämätöntä, että jokaista työkalua käytetään joka yksittäisessä tilanteessa. YES Bankin kriisien jälkeen RBI oli ottanut haltuunsa pankin hallituksen ja nimittänyt entisen State Bank of Indian talousjohtajan Prashant Kumarin uudeksi toimitusjohtajaksi, pankin toimitusjohtajaksi.

”Teemme oman arviomme ongelman laajuudesta ja oikeasuhteisuudesta sekä työkaluista, joita joudumme käyttämään eri aikoina, joten yksi kokoinen ratkaisu ei välttämättä toimi tällaisissa tilanteissa”, hän sanoi.

Raporteista, joiden mukaan pankit epäröivät tehdä yhteistyötä PPB:n kanssa RBI:n yhteisöä koskevien ankarien rajoitusten jälkeen, kuten FE ilmoitti aiemmin tässä kuussa, ja kun häneltä kysyttiin, antaako RBI viranomaishyväksynnän tällaisille kumppanuuksille, hän sanoi, että pankkien on suoritettava vaaditut due diligence -periaatteen mukaisesti hallituksen hyväksymien käytäntöjen mukaisesti, jos he haluavat tehdä yhteistyötä PPB:n kanssa. Hän ei kuitenkaan selventänyt, tarvitsevatko pankit edelleen RBI:n viranomaislupaa kumppanuuden muodostamiseksi PPB:n kanssa miljoonien kauppiaiden ja asiakkaiden ottamiseksi mukaan. PPB:llä on tiettävästi lähes 320 miljoonan lompakot ja talletuksia noin 4 000 rupian arvosta.

Asiakkaille on 29. helmikuuta asti aikaa jatkaa PPB-palvelujen käyttöä ja sääntelyviranomainen voi tarvittaessa antaa lainanantajille lisäohjeita. ”Asiakkaille on vielä varattu aikaa jatkaa tarjottujen palvelujen käyttöä, joten tänä aikana näemme, mitä muuta on tehtävä, ja pidämme asiakkaan aina tehtävän keskellä ja ryhdymme tarvittaviin toimiin”, hän sanoi.

RBI aikoo julkaista usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) samasta ”joskus” ensi viikolla.

Das sanoi lisäksi, että Paytmiin liittyvistä huolenaiheista huolimatta rahoitusjärjestelmän yleinen tila on edelleen kestävä. Toimi PPB:tä vastaan ​​tulee taustalla, kun RBI on syventänyt merkittävästi valvontajärjestelmiään parin viime vuoden aikana, hän sanoi ja lisäsi, että RBI edustaa koko fintech-sektorin kokonaisvaltaista kehittämistä.

”Salli minun empaattisesti todeta, että RBI kannustaa ja tukee jatkossakin innovaatioita ja teknologiaa rahoitussektorilla, älköön siitä epäilystäkään”, Das sanoi.

Samankaltaiset artikkelit