DGCA:n painos saa P&W:n harkitsemaan MRO-laitoksen perustamista Intiaan – Lentoyhtiöt/Aviation News

DGCA, Pratt and Whitney, DGCA, IndiGo, GoFirst, latest news, business news, top news,

Kun yhä useammat Pratt ja Whitney (P&W) -moottorit saavat maadoitusta kotimaisten lentoyhtiöiden toimesta, yritys harkitsee huolto-, korjaus- ja kunnostuslaitoksen (MRO) perustamista Intiaan.

Lähteet kertoivat, että siviili-ilmailun pääosasto (DGCA) on pyytänyt yritystä perustamaan MRO:n maahan, koska moottoriongelmat kasvavat eikä ratkaisua ole näköpiirissä.

”Olemme avoimia tutkimaan PW GTF -moottorin MRO:n mahdollisuutta Intiassa”, Pratt & Whitney Intian presidentti ja maan johtaja Ashmita Sethi kertoi Felle. ”Tällaisen MRO:n mahdollisuus perustuu erilaisiin kriittisiin tekijöihin, kuten liiketoimintaan, kilpailukykyiseen työvoimaan ja osien maahantuontiin mm. Tarkastelemme kaikkia näitä näkökohtia, hän lisäsi.

Vaikka IndiGon ja entisen Go Firstin käyttämien Airbus A320neo -lentokoneiden uuden sukupolven PW-moottoreilla on ollut useita ongelmia viimeisten 5–6 vuoden ajan, DGCA pyysi yritystä perustamaan MRO:n maahan. IndiGon äskettäinen ilmoitus, että lentokoneiden määrä tulee olemaan paljon suurempi.

IndiGo sanoi 7. marraskuuta, että se odottaa 35 sen lentokoneen jäävän lentokieltoon nykyisen verotuksen tammi-maaliskuussa sen alustavan arvion ja P&W:ltä saatujen tietojen perusteella moottorijauhemetallikysymyksestä. Tämä tulee sen lisäksi, että yli 40 lentokonetta on jo asetettu lentokieltoon P&W-moottoriongelmien vuoksi.

Aiemmin GoFirst syytti P&W:tä lentoyhtiön jäädyttämisestä.

P&W:n emoyhtiö RTX Corp ilmoitti syyskuussa lisäävänsä viimeaikaisten moottoritarkastusten laajuutta.

Ongelma, jonka yritys paljasti ensimmäisen kerran heinäkuussa, johtuu jauhemetallin puutteista, joita on käytetty joidenkin suosittujen P&W-vaihteistoisten turbimoottoreiden valmistukseen, mikä voi aiheuttaa halkeamia.

RTX sanoi, että noin 600–700 moottoria yrityksen varhaisen ennusteen ulkopuolella on poistettava myymäläkäyntejä varten vuoteen 2026 mennessä.

Teollisuuden arvioiden mukaan vihreän kentän MRO-laitoksen perustaminen vaatii noin 150-200 miljoonan dollarin investoinnin.

Tällä hetkellä P&W:llä on MRO-laitos Singaporessa, joka on lähinnä Intiaa.

Samankaltaiset artikkelit