TradeBulls Securities ehdottaa lyhyttä positiota raakaöljyssä, jonka tappio on 6450 rupiaa – CaFE Invest News

Key levels to watch on crude oil

Kirjailija: Bhavik Patel

Kun tarkastellaan hintareaktiota OPEC+ -kokouksen jälkeen, näyttää siltä, ​​että markkinat ovat saattaneet ylireagoida. OPEC+ päätti sunnuntaina Yhdysvaltojen lisääntyneen tuotannon, kysynnän kasvun hidastuvan ja korkeiden korkojen vuoksi pidentää suurimman osan öljyn toimitusleikkauksista vuoteen 2025.

OPEC+ vähentää tällä hetkellä tuotantoaan yhteensä 5,86 miljoonalla tynnyrillä 3,66 miljoonan barrelin pakollisilla leikkauksilla, joiden alun perin oli määrä päättyä vuoden 2024 lopussa ja 2,2 miljoonalla barrelilla päivässä kahdeksan jäsenen vapaaehtoisilla leikkauksilla, jotka päättyvät kesäkuun 2024 lopussa. päivässä (bpd) eli noin 5,7 % maailmanlaajuisesta kysynnästä.

Ilmoituksen jälkeen tapahtui myynti, kun Brent putosi neljän kuukauden alimmilleen 77 dollariin ja yli 15 dollaria huhtikuun huipulta. Uskomme, että liiallisen makrotaloudellisen pessimismin, spekulatiivisen lyhyeksi myynnin ja liian innostuneen algoritmisen kaupankäynnin tulos syrjäytti perustavanlaatuisemmat kauppiaat, mikä johti hintojen alittamiseen.

Asteittainen luopuminen riippuu globaalien markkinoiden tilasta sillä hetkellä, sillä useimmat yleiset omaisuusmarkkinat eivät odota FOMC:n noudattavan kaikkia nykyisiä eteenpäin suuntautuvia ohjeitaan tulevista tiedoista ja tapahtumista huolimatta.

Itse asiassa markkinoiden pelkojen lievittämiseksi OPEC+ rauhoittaa öljymarkkinoita ylitarjonnasta. Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien (UAE) energiaministerit yrittivät rauhoittaa Venäjän ylimmän öljynjohtajan ja varapääministerin kanssa.

Markkinat torstaina siitä, että OPEC+ on hyvin öljytty kone ja että markkinat ymmärtävät pian, että organisaatio on tehnyt ”oikein”. Tämä toimi niin kuin markkinat olivat kattaneet MCX:n 6073:sta 6300:aan.

Päivittäisessä mittakaavassa trendi voidaan edelleen leimata laskevaksi, koska liikemäärä oskillaattori RSI_14 on noin 40, selvästi alle sen mediaaniviivan 50. Markkinat ovat palautuneet 38,2 %:n jäljittämisestä huipuista 6728 ja alimmista 6073:sta, kun OPEC+ ilmoitti päätöksestään.

Joten vaikka markkinat kattavat osan tappioista, se on kaukana 50 %:n tappionsa kattamisesta, joka on noin 6400. Suuntauksen kääntymistä odotetaan vain 6400:n yläpuolella. Samaan aikaan kauppiaat voivat ottaa käyttöön lyhyitä positioita tulevassa MCX:ssä Rs:n ympärillä. 6350 kesäkuu Future, jonka tavoite on Rs. 6200 ja stoploss Rs. 6450.

Samankaltaiset artikkelit