NPS-korpus saavuttaa 12 biljoonaa rupiaa maaliskuuhun mennessä: eläkesäätelijä

National Pension System, Atal Pension Yojana, government employees, corporate bonds, government securities, top news, latest news, money news,

Suotuisten markkinaolosuhteiden ansiosta kansallisen eläkejärjestelmän (NPS) hallinnoimat varat, mukaan lukien Atal Pension Yojana, kasvoivat noin 28 prosenttia vuodentakaisesta 11 biljoonaan rupiaan tämän verotuksen 13. tammikuuta, ja ne ovat valmiita saavuttamaan 12 biljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta mennessä. , Eläkerahaston sääntely- ja kehitysviranomaisen puheenjohtaja Deepak Mohanty sanoi perjantaina.

Huolimatta valtion työntekijöiden lähes kyllästymisestä, NPS:n tilaajakanta kasvoi 16 % vuodentakaisesta 70,69 miljoonaan 13. tammikuuta mennessä. Kuluvan tilikauden aikana on lisätty peräti 7,44 miljoonaa uutta tilaajaa.

NPS:n eläkerahastojen keskimääräiset tuotot ovat olleet erittäin houkuttelevia. Osakkeet ovat antaneet 26,94 % vuodessa ja 13,3 % perustamisesta lähtien. Keskimääräinen vuotuinen tuotto alusta lähtien on ollut 9,06 prosenttia yritysten joukkolainoissa, 8,62 prosenttia valtion arvopapereissa, 9,46 prosenttia valtion järjestelmässä ja 9,32 prosenttia osavaltion valtion järjestelmässä, Mohanty sanoi.

”Nämä ovat kilpailukykyisiä tuottoja verrattuna siihen, mitä näemme markkinoilla”, Mohanty sanoi. ”Hallinnoitavien varojen pitäisi olla 12 biljoonaa rupiaa kuluvan tilikauden loppuun mennessä”, hän sanoi. AUM oli 8,98 biljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta 2023. AUM:n pitäisi kasvaa 33,6 prosenttia saavuttaakseen maaliskuulle 2024 asetetun tavoitteen.

Muutamat osavaltiot, jotka ovat tehneet ilmoituksen NPS:stä irtautumisesta palatakseen vanhaan määriteltyyn eläkejärjestelmään (OPS), jatkoivat NPS-maksujen maksamista paperilla tehdystä peruutuksesta huolimatta.

”Pyrimme alueellisissa maaseutupankeissa myymään NPS:ää kaikissa niiden konttoreissa eri puolilla maata. Meillä on myös rento läsnäolosääntely, joka helpottaa yksittäisten agenttien ja yritysagenttien ottamista mukaan NPS:ään”, Mohanty sanoi.

Julkisen sektorin kyllästyessä PFRDA pyrkii houkuttelemaan yrityksiä rekisteröimään henkilöstönsä NPS:n piiriin. Verrattuna 1,3 miljoonan uuden yksityisen sektorin liittymän tavoitteeseen 24. tilikaudella lähes puolet on saavutettu ja loput todennäköisesti saavutetaan 24. tilikauden loppuun mennessä, hän sanoi.

Voimassa olevien NPS-normien mukaan henkilön työvuosien aikana kertyneestä NPS-korpuksesta saa verovapaasti nostaa eläkkeelle jäädessään enintään 60 %. Tilaajan tulee sijoittaa vähintään 40 % korpuksesta säännölliseen eläkkeeseen.

Se ei kuitenkaan ole taattu eläke, koska tuotto on sidottu markkinoihin. Eläkkeet voisivat saada 5–7 prosentin vuosituottoa riippuen valinnoista, joita kertaluonteisten eläkkeiden tilaaja on tehnyt korkeamman tuoton, koska rahastonhoitaja ei palauta rahastoa eläkkeensaajan kuoleman jälkeen.

Koska NPS-järjestelmä antaa hyvää tuottoa, NPS-tilaajat voivat pysyä sijoituksissaan NPS:ään 75 vuoden ikään asti Systematic Drawal Plan (SWP) mukaisesti ja nostaa kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain tarpeidensa mukaan.

Edunsaajat voivat myös lykätä annuiteettiaan (vähintään 40 % korpuksesta) 75-vuotiaaksi saadakseen huomattavasti korkeamman kuukausieläkkeen antamalla korpuksen kasvaa NPS:ssä. Valtion tilaajat voivat muuttaa NPS-tilinsä yksityiseksi ja jatkaa NPS-maksujen maksamista myös eläkkeelle jäämisen jälkeen, jos he haluavat täyttää 75 vuotta.

Samankaltaiset artikkelit