Uusi demat-tilien ennätys joulukuussa: 41,8 lakh uusia tilejä avattu – Market News

New growth in Indian markets

Joulukuussa 2023 avattujen uusien demat-tilien kokonaismäärä saavutti ennennäkemättömän ennätyksen, 42 lakh, mikä nosti kokonaismäärän Intiassa 13,93 miljardiin. Tämä nousu merkitsee huomattavaa 50 prosentin kasvua edelliseen kuukauteen verrattuna, jolloin uusia demat-tilejä oli 28 lakh.

Rahoitusasiantuntijat pitävät tilien avaamisen jatkuvaa kasvua selvänä osoituksena sijoittajien kasvavasta kiinnostuksesta ja aktiivisesta osallistumisesta maan rahoitusmarkkinoille.

Tilikauden 2022-23 aikana demat-tilit kasvoivat huomattavasti 2,5 miljoonalla, eli keskimäärin yli 20 000 000 kuukaudessa. Tilastot korostavat edelleen kahden suuren säilytysyhteisön – Central Depository Services (CDSL) ja National Securities Depository (NSDL) – rekisteröityjen demat-tilien huomattavaa nousua 23. tilikaudella. Tilivuoden 12 kuukauden aikana tilien määrä kasvoi 27 % nousten 8,97 miljoonasta 11 446 miljoonaan.

Viime tilikausien kehitystä tarkasteltaessa kasvu on selvä. Tilikaudella 22 demat-tilien määrä oli yhdeksän miljoonaa, mikä merkitsee merkittävää kasvua 21. tilikauteen verrattuna, jolloin tilit kirjattiin 5,5 miljoonaan.

ICICI Directin asiantuntijat huomauttavat, että markkinoiden viimeaikainen nousu on käynnistänyt ”Fear of Missing Out (FOMO), joka on saanut ihmiset liittymään markkinaralliin välttääkseen jäämisen jälkeen. Optimismi Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisiin koronlaskuihin lähikuukausina on vaikuttanut sijoittajien mielialaan ja lisännyt markkinaosuutta.

Erilaisten listautumisannin (Initial Public Offering, IPO) menestys on myös vaikuttanut uusien sijoittajien houkuttelemiseen, jotka ovat innokkaita hyödyntämään näitä mahdollisuuksia. Pienten ja keskisuurten yhtiöiden indeksissä koko vuoden 2023 aikana havaitut vahvat tuotot ovat lisänneet sijoittajien innostusta ja toimineet lisäkannustimena uusille tulokkaille markkinoille ICICI Directin mukaan.

”Näemme tämän vauhdin jatkuvan, kun Intiassa on meneillään rakennemuutos kohti rahoitusomaisuusinvestointeja. Tämän suuntauksen pitäisi ylläpitää ja laajentaa pääomamarkkinoita yleisesti. Demat-tilistä tulee pankkitilin kaltainen säännöllinen, kun olemme siirtymässä siihen, että kaikki rahoitusvarat ovat Demat-muodossa”, sanoi Divam Sharma, Green Portfolion perustaja ja rahastonhoitaja.

Sharma sanoi myös, että näemme uuden iän välittäjien johtavan tätä muutosta ja suurin osa tästä trendistä on 18-35-vuotiaiden ikäryhmä. Osallistumisen kasvu lisää halukkuutta listautumisiin ja kasvattaa vähittäisomistusosuutta Intian pörssiyhtiöissä tulevina vuosina.

Mukesh Kochar, kansallinen johtaja, Wealth of AUM Capital, sanoo, että tämän ennätyksellisen demat-tilin avaaminen johtuu FOMO-tekijän puuttumisen pelosta. Markkinoilla käydään ennätyksellisen korkealla ja sijoittajat ovat tehneet merkittävää voittoa, koska ralli on laajapohjainen. Uusia sijoittajia on tulossa kuulemalla ympärillä olevan melun osallistuakseen nouseviin markkinoihin. IPO-markkinoiden kelluvuus saa myös nämä sijoittajat avaamaan demat-tilejä osallistuakseen näihin listautumisiin.

”Vähittäiskaupan määrä on kasvanut merkittävästi koronan jälkeen ja se on tukenut voimakkaasti markkinoiden volyymia. Uusia sijoittajia tulee mukaan eri puolilta maata, mukaan lukien pienet paikkakunnat. Näiden tilien avaaminen vahvistaa entisestään vähittäiskaupan määrää ja osallistumista. Vaikka varoituksen sana on tärkeä tässä vaiheessa. Näiden sijoittajien tulisi tulla markkinoille pidemmäksi ajaksi säännöllisen sijoittamisen mielellä ja välttää huhujen perusteella sijoittamista penniosakkeisiin. Marker on eliniän huipussaan ja volatiliteetti saattaa lisääntyä tästä eteenpäin”, Kochar lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit